Ken Jezelf Als Partner En Waarom Dat Belangrijk Is

Ken jezelfIn een relatie is er altijd een wisselwerking tussen de twee partners. Je reageert op elkaar en beïnvloedt elkaar. Hoe beter jij jezelf kent, hoe sneller je weet of de kans bestaat dat een relatie stand kan houden. Ken jezelf dus als partner, ook als je die nog niet hebt.

Jezelf leren kennen kan heel verrassend zijn. Ben je wie je denkt te zijn of ben je wie je wilt zijn? Of gedraag jij je anders dan je werkelijk bent? Er kan van alles uit komen. Heel belangrijk is, dat je eerlijk tegen jezelf bent.

Je maakt dus kennis met jezelf. Raar? Dat weet je toch wel? Kan zijn, maar zet het eens op papier dat maakt je bewust van wie je bent. En als je jezelf beter kent, wordt de relatie met jezelf ook beter. Zoals velen van degenen die mijn blog volgen is dat een voorwaarde voor een goede relatie met een ander: waarom houden van jezelf belangrijk is.

Waar moet je beginnen in dit kennismakingsproces?

Ken jezelf in allerlei relaties

Behalve de liefdesrelaties die je tot nu toe gehad hebt of nog hebt, heb je ook familie, vrienden en werkrelaties. Vraag je van alle mensen waar je regelmatig mee te maken hebt af, waarom je met hen op kunt schieten en waarom juist niet als dat het geval is.

Je gaat daarbij niet naar het gedrag van de ander kijken maar naar je eigen reactie op dat gedrag. Ken jezelf, niet de ander, is waar het hier om gaat.

  • Waar wordt of werd je blij van en waarom?
  • Waar wordt je onzeker van en waarom?
  • Waar wordt je boos van en waarom?
  • Wat irriteert je en waarom?
  • Enzovoort…

Vul zoveel mogelijk gevoelens in die anderen bij je oproepen en stel jezelf steeds de vraag waarom. Houd niet te snel op, maak er een hele lijst van, zo groot mogelijk.

Als je negatieve gevoelens hebt ten aanzien van iemand, bedenk dan dat achter iedere negatieve emotie een positief verlangen verborgen gaat. Wat wil(de) je dan wel?

Als je nu die lijst overziet, wat is dan jouw reactiepatroon? Waar wordt je helemaal blij van en waar kun je absoluut niet tegen? Ben je in staat om negatieve reactiepatronen te veranderen?

Ken jezelf als partner, dan weet je beter wat je nodig hebt en ben je beter voorbereid op je eigen reacties als je van mening verschilt. Bovendien kun je je wensen beter kenbaar maken in plaats van een ander iets te verwijten.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Hoe Word Je Geliefd? Iedereen wil zich geliefd voelen. Maar soms kan je het gevoel hebben dat dit niet het geval is. Als je moeite hebt om liefde in je leven te krijge...
De Juiste Partner Vinden – Hoe Doe Je Dat? "Ik ben single en op zoek naar een partner. Ik weet dat ik niet perfect ben. Hoe kan ik de juiste partner vinden voor mij waar het mee werkt? Hoe pak ...
Waarom heb jij nog geen partner? Ik neem aan dat jij single bent en graag een partner wilt hebben. Vraag je eens af hoe het komt dat het nog niet gelukt is om die partner te vinden. H...
Valkuilen Uit Het Verleden Vermijden Als je eenmaal besloten hebt om een nieuwe partner te vinden, opent zich een veelvoud aan mogelijkheden. Je bent vol verwachting en benieuwd wat er za...

Een reactie plaatsen