Klaar Voor Een Nieuwe Relatie?

Klaar voor een nieuwe relatieAls je een hele tijd niet meer bezig bent geweest met daten, weet je eigenlijk niet meer hoe dat moet. Je hebt een scheiding achter de rug en je wilt na enige tijd graag weer een nieuwe relatie maar ben je klaar voor een nieuwe relatie? Om na een langdurige relatie weer te gaan daten moet je jezelf en je relatiepatronen kennen. Het betekent ook dat je er mentaal, emotioneel en lichamelijk weer aan toe moet zijn.

Ben je klaar voor een nieuwe relatie? – Je houding bepaalt alles

Er zijn mensen die zichzelf toestaan om volledig in te storten als hun relatie tot een einde komt. Ze blijven vasthouden aan pijnlijke gevoelens zoals wrok en angst waardoor ze de rest van hun leven in het verleden leven. Maar anderen weigeren zich over te geven aan negatieve gevoelens door hun liefdesverdriet te verwerken op een positieve manier. Zij zien een scheiding niet alleen als een einde maar ook als een nieuwe begin. De laatsten bloeien op en zien weer toekomst.

Pas als je weer een positieve houding hebt en er zeker van bent dat je alle scheidingsperikelen achter je hebt gelaten, ben je klaar voor een nieuwe relatie.

Persoonlijke groei

Emotionele pijn zorgt vaak voor nieuwe inzichten. mensen die verder gaan en in staat zijn om een vervullend leven te leiden na een scheiding, staan niet toe dat negatieven gevoelens hen daarvan weerhouden. Je moet vastbesloten zijn en de bereidheid hebben om oude emotionele wonden te genezen voordat je klaar bent voor een nieuwe relatie.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen aandeel in het mislukken van je vorige relatie en verander ook de manier waarop je communiceert in relaties. Dat geeft je een grotere kans om de volgende relatie te laten slagen.

Jouw eigen verantwoordelijkheid

Niemand is onschuldig als het om een scheiding of relatiebreuk gaat. neem de verantwoordelijkheid voor je fouten. als je dat niet doet, neem je dezelfde onjuiste overtuigingen mee naar je volgende relatie. Onderzoek je verwachtingen van hoe je vindt dat een relatie moet zijn en waar je grenzen liggen. Onthoud dat het verdriet een reden heeft: laat de les die je moet leren je niet ontglippen. Pas als je die les hebt geleerd ben je klaar voor een nieuwe relatie.

Vergeving is voor jezelf

Alle woede en rancune die je hebt ten opzichte van je ex zal blijven bestaan totdat je in staat bent hem of haar te vergeven. Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar vergeving zorgt ervoor dat je je hart bevrijdt van negatieve emoties. Negatieve emoties beïnvloeden je zowel mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel als je eraan vast blijft houden. Zolang je dat niet los kunt laten, heb je niets te bieden in een nieuwe relatie en ben je niet klaar voor een nieuwe relatie.

Je relatie is voorbij,  jouw leven niet

Een scheiding markeert het einde van een huwelijk. Je leeft nog steeds. Je hart klopt nog en je verlangt ernaar om weer samen te zijn met een ander. Zorg goed voor jezelf en zie het einde van de relatie als een nieuw begin. Een kans om te groeien als je doet wat hierboven staat. Je zult zien dat je volgende relatie dan beter is dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Maar soms kun je beter even wachten met daten

Voor je hier weer mee begint, kun je er voor zorgen dat je eigen leven weer goed op de rails hebt. Dan heb je niet perse een partner nodig en kun je veel meer ongedwongen met nieuwe contacten omgaan. Zorg dat je leven leuk is, ga sporten of een andere hobby doen, houd goed contact met je familie en vrienden zodat je het gezellig hebt. Er kunnen ook andere redenen zijn om nog even te wachten.

Maak tijd om te daten als je klaar bent voor een nieuwe relatie

Ben je zo ver? Goed, kijk dan eens rustig hoeveel tijd je hebt om te daten. Daten kost best veel tijd. En als je merkt dat je niet zo veel tijd hebt, moet je tijd maken. Soms betekent dat dat je beter met de tijd om moet gaan en soms moet je een paar dingen tijdelijk niet doen zodat je tijd krijgt om nieuwe mensen te ontmoeten en voor het vinden van die nieuwe partner.

Tips om succesvol te daten

Je weet niet meer zo goed hoe het moet, het is al gezegd. Je kunt wel wat tips gebruiken om het een beetje soepel te laten verlopen. Dat begint met een goede voorbereiding. Zo maar in het wilde weg gaan daten, is niet verstandig. Je moet goed weten wat je wilt en niet wilt. Hier vindt je vijf tips om succesvol te starten met daten.

Een paar waarschuwingen

Niet alle gegadigden op datingsites zijn betrouwbaar. En soms zijn het nepprofielen waardoor zo’n site flink kan verdienen. Helaas, er wordt soms grof misbruik gemaakt van de behoefte aan liefde door sommige lieden. Kijk dus goed uit. En hoewel er bij het schrijven van dit artikel (april 2018) al invallen gedaan zijn bij bepaalde sites op verdenking van deze nepprofielen, moet je zelf ook opletten, je bent zelf verantwoordelijk. Het komt op ook op de beste datingsites voor dat er vreemde types tussen zitten.

Waar je ook op moet letten, is dat een gegadigde iemand is met zelfrespect. Dat is niet altijd via de chat of e-mail te achterhalen maar je kunt het wel merken als je met iemand afspreekt en die persoon ontmoet. Date nooit iemand zonder zelfrespect.

Datingregels waardoor je single blijft

Er zijn een aantal datingregels die averechts werken. Zeker als je de 30 gepasseerd bent, gelden andere regels dan toen je 18 was. Ben je de 40 gepasseerd dan wordt het weer anders. De tijden zijn veranderd en het sociale landschap is ook veranderd – de meesten hebben een relatie en kinderen. Kortom, de zogenaamde datingregels gelden niet meer en werken ook niet meer. Ben je in de dertig, kijk dan hier eens. Voor boven de 40 zijn hier een paar goede tips.

Het lukt nog steeds niet…

Heb je alles gedaan wat hierboven staat en in de artikelen waarnaar gelinkt wordt? En lukt het nog steeds niet? Soms kan het inderdaad veel tijd kosten, meer dan je had verwacht. maar geef niet op, doe je dat wel, dan weet je zeker dat het niet lukt. Ga dus door en misschien heb je iets aan deze tips die speciaal voor jou zijn als het niet wil lukken.

Vond je dit een interessant artikel? Fijn als je het deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Loslaten En Vertrouwen – Hecht Niet Aan Resu... Een weinig bekende belangrijke stap om alles wat je wilt te krijgen, is dat je niet moet hechten aan het resultaat maar loslaten en vertrouwen. En dat...
De Spiegels Van Relaties Spiegels van relaties. Laten we eens onderzoeken hoe je partner - of de relaties die je hebt gehad - een spiegel is voor onopgeloste uitdagingen en pi...
Je Leven Veranderen – Hoe Herstel Ik Van Een... Dit is het derde artikel in een serie van drie over het herstellen van een gebroken hart. Het eerste gaat over aandacht voor jezelf, het tweede over b...
Nieuwe relatie en communicatie Een nieuwe relatie kan wat voeten in de aarde hebben, je grenzen bepalen ten opzichte van de ander bijvoorbeeld en de communicatie in de relatie. En s...