Leeftijd En Relatie En Levensloop

Leeftijd en relatieIs leeftijd belangrijk als het om liefde en relaties gaat? In liefde(sverdriet) is leeftijd zeker belangrijk! Omdat we allemaal een voorstelling hebben van hoe ons leven zal verlopen. Vanuit dit standpunt doet leeftijd er echt toe. Leeftijd en relatie hebben niet alleen met elkaar te maken omdat we graag een partner hebben die in een bepaalde leeftijdsfase verkeert. Er is meer.

Leeftijd en relatie en verwachtingen

Die voorstelling van hoe ons leven zal verlopen ziet er ongeveer zo uit:

  • Als tiener ga ik naar een goede school of krijg ik een goede baan;
  • Als twintiger start mijn carrière en zal ik de partner van mijn dromen ontmoeten;
  • Als dertiger zal ik getrouwd zijn en 2  kinderen hebben;
  • Als veertiger ben ik de baas van het bedrijf waar ik voor werk;
  • Als vijftiger kijk ik tevreden terug op mijn leven en mijn opgegroeide kinderen;
  • Als zestiger ga ik met pensioen en bereis ik de wereld.

Klinkt dat bekend? In grote lijnen heeft iedereen deze door leeftijd bepaalde toekomstdromen. Dus wat gebeurt er als de dingen niet gaan zoals verwacht? Wat gebeurt er als je als dertiger in plaats van 2 kinderen, een gebroken hart hebt? Of 2 kinderen én een gebroken hart? Ons hart is dan niet alleen gebroken, ook ons zelfbeeld.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de pijn die je voelt na een relatiebreuk maar voor een deel door de scheiding van je lief komt. Het wordt evenveel, zo niet meer, veroorzaakt door je verbrijzelde dromen. Je droom om op een bepaalde leeftijd bepaalde dingen bereikt te hebben, is weg. De invloed van het verband tussen leeftijd en relatie wordt hier duidelijk.

Jouw angsten en wat te doen

Je denkt waarschijnlijk een van de volgende dingen:

  • “Ik word ouder en zal alleen blijven”. Dus je bent 35 0f 40 of ouder en je bent alleen. Je bent bang. Dat is natuurlijk. Veel mensen zijn bang om ouder te worden. De hele cosmetische industrie drijft op deze angst. Als je de paniek om alleen te zijn vermengt met de angst om ouder te worden, resulteert die combinatie in een grote angst.

Er is hoop: op deze website komen duizenden dertigers, veertigers, vijftigers en ja ook mensen van in de zestig die een oude liefde willen vergeten om een nieuwe liefde te vinden. Je bent niet alleen. De tijden zijn veranderd en mensen willen graag een gezonde, liefdevolle relatie. Er is dus geen tekort aan beschikbare mannen en vrouwen. Als je je verleden verwerkt hebt, zul je opnieuw gaan daten. Ongeacht je leeftijd kun je een relatie vinden. Leeftijd en relatie geven meer mogelijkheden dan ooit.

  • “Ik ben beschadigd”. Bijna iedereen heeft ervaringen gehad die hen het gevoel gaven allesbehalve perfect te zijn. Maar het zijn ervaringen, het is niet wie je bent. “Ik ben gescheiden”, is een situatie, het betekent dat je door een bepaald proces bent gegaan. Het is niet wie je bent. Niemand raakt voor altijd beschadigd als je er actief aan werkt om je wonden te helen.

Zoek naar een voorbeeld. Vind iemand die de tegenslag in zijn of haar leven heeft overwonnen. Vraag hen om hun verhaal te vertellen. Als je niemand kunt vinden die een zelfde ervaring als jij heeft overwonnen, kun je een boek lezen over een dergelijke gebeurtenis. Je zult ontdekken dat de meeste mensen het verwerken en er sterker uitkomen. Jij ook.

  • “Dit had niet mogen gebeuren met mij op deze leeftijd!”. Dit is een negatief idee dat door het hoofd van velen raast die een relatiebreuk meemaken. Deze gedachte vindt zijn oorzaak in de breuk met je levensplan. Leeftijd en relatie zijn hierin het nauwst met elkaar verbonden. Jij creëerde dat plan maar het universum heeft iets beters met je voor.

Ik heb nog nooit iemand gezien die de veranderingen in zijn of haar leven had aanvaard, en er niet gelukkiger van werd. Dat zal met jou ook gebeuren. Denk er aan dat vorige relaties geen tijdverspilling zijn. Voor velen zorgden ze voor groei, soms mooie kinderen en, hoewel het nu niet zo mag lijken, een paar mooie herinneringen. Alles dat gebeurd is heeft je gemaakt tot wie je vandaag bent en er wachten nog mooiere ervaringen.

Droom groot

Beperk je dromen alsjeblieft niet. Je visie wil niet gebonden worden, speciaal als het om leeftijd gaat. Paul Gauguin begon pas met schilderen halverwege de veertig, Granda Moses in de zeventig en Charles Darwin publiceerde zijn eerste boek toen hij in de vijftig was. Leeftijd doet er alleen toe als wij het toestaan. Droom groter. Geef je dromen vandaag nog de ruimte.

Lees dit ook eens

Een Relatie Goed Houden Doe Je Zo Je hoort het regelmatig, stellen die 50 jaar en soms langer getrouwd zijn. Hoe doen ze dat? Gelukkig gaat het vaak goed maar soms gaat het fout. Wil j...
De Goede Relatie Zoeken – deel 5 De goede relatie zoeken wordt makkelijker als we weten wat we willen. Wie vinden we aantrekkelijk als we op zoek zijn naar ware liefde? Over het algem...
Een Relatie Tussen Gelijken Een relatie tussen gelijken. Dat is wat ware liefde is - twee gelukkige en vervulde mensen die samen verder gaan om als persoon en als koppel te gro...
De Spiegels Van Relaties Spiegels van relaties. Laten we eens onderzoeken hoe je partner - of de relaties die je hebt gehad - een spiegel is voor onopgeloste uitdagingen en pi...