Leren Van Jezelf Te Houden

Leren van jezelf te houdenHet kan een traag en moeizaam proces zijn, leren van jezelf te houden. Meestal moet je jaren en jaren van zelftwijfel en hekel aan jezelf laten gaan. Dat kan pijnlijk zijn maar het is zeker de moeite waard als je niet dol bent op jezelf.

Om er achter te komen hoe het met jouw liefde voor jezelf gesteld is, kun je het volgende doen:

Kijk jezelf aan in een spiegel en zeg: “Ik houd van je”. Kost dat moeite? Dan moet je leren van jezelf te houden.

Waarom is dat nu eigenlijk zo belangrijk? Ik had het er al eerder over en nu weer.

Als je niet blij bent met jezelf, kun je ook moeilijk geloven dat iemand anders wel blij met je is. Of als je niet van jezelf houdt, kun je moeilijk geloven dat iemand anders dat wel doet.

Nu heeft iedere mens zijn onzekerheden en toch kennen we allemaal mensen die van ons houden en hebben we allemaal eigenschappen die anderen waarderen. Maar is dat genoeg om een partner te vinden die van je houdt? Kun je het ontvangen als iemand tegen je zegt “Ik houd van je”? Of wordt je dan verlegen?

Leren van jezelf te houden vraagt commitment

Het commitment om een emotioneel volwassen volwassene te zijn, zodat als je jezelf erop betrapt dat je jezelf naar beneden haalt, je dat opmerkt en stop zegt en die negatieve gedachten vervangt door een positieve verklaring over jezelf.

De meesten van ons leven onder stress en chaos. Dat kan vaak overweldigend zijn omdat we leven zonder goed voor onszelf te zorgen. De eerste stap naar zelfzorg is vriendelijk zijn voor jezelf en relaxen. Dat is leren van jezelf te houden.

Een ander belangrijk stuk hiervan is om nu eens te stoppen met van alles van jezelf te moeten. Je weet wel wat ik bedoel, Ik moet dit doen en ik moet dat doen. Van alles moeten van jezelf creëert meer stress in een toch al druk leven.

Samenvattend:
Creëer je eigen emotionele gereedschapskist van dingen die je kan doen om bij jezelf te blijven als het je boven het hoofd dreigt te groeien:

Zeg in de spiegel “Ik houd van je” tegen jezelf, iedere dag, net zo lang tot je dat heel normaal vindt;
Wees blij met jezelf;
Relax;
Niets moeten van jezelf, jezelf niet onder druk zetten;
Alles wat voor jou nog meer werkt …

Dit is wat ik zeker weet: je bent geliefd. Je bent om van te houden. Je verdiend veel liefde, iedere dag. En het begint allemaal met jou.

Liefs, Marjolein

Vond je dit een interessant artikel? Fijn als je het deelt! Je reactie is ook welkom.

Lees dit ook eens

Hoe Word Je Geliefd? Iedereen wil zich geliefd voelen. Maar soms kan je het gevoel hebben dat dit niet het geval is. Als je moeite hebt om liefde in je leven te krijge...
Jezelf Waarderen En Je Zelfbeeld Verbeteren Een van de redenen dat het moeilijk is om weer op het versierpad te gaan nadat je gekwetst bent, is het grote verlies aan vertrouwen dat je ervaart na...
Single?- Houd Van Wat Je Nu Hebt De periode dat je single bent, kan frustrerend zijn. Het kan ook een tijd zijn van plezier en nieuwe ontdekkingen. Aan jou de keus! Houd van wat je nu...
Jezelf Kennen Als Je Een Partner Zoekt Jezelf kennen is cruciaal als je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Vraag je eens af waarom de vorige niet wilden lukken. Natuurlijk is dat een wiss...

2 gedachten over “Leren Van Jezelf Te Houden

  1. Dag Marjolein. Wat een lief berichtje. Ik werd er emotioneel door. Soms heb je iemand nodig die dit tegen je zegt. Ga zo door met deze berichtjes, het helpt me.

Een reactie plaatsen