Liefde Regels – De 3 Allerbelangrijkste

Liefde regelsWe besteden vaak net zoveel tijd aan het denken over relaties als we doen over het betalen van de rekeningen of hoe we 5 kilo af kunnen vallen. We besteden heel veel geld en tijd om de ware te vinden, degene die we hebben te verbeteren of om te bepalen of degene die we hebben wel echt de ware is. We denken allerlei liefde regels te kennen en lezen alles wat we kunnen vinden over dit onderwerp.

Terwijl we hiermee bezig zijn, verliezen we uit het oog waar we echt naar verlangen – LIEFDE. Dus leven we verder met een verlangen dat nooit bevredigd wordt – we hongeren naar liefde maar we voeden onszelf met het verkeerde voedsel. Het is niet jouw fout, je bent verward geraakt door alle misverstanden over liefde die de ronde doen in onze maatschappij.

Vandaag kijken we een stap verder. Door je leven en je gedachten meer op een lijn te krijgen met de waarheid over liefde door aandacht te besteden aan de drie belangrijkste liefde regels. Als je die toepast, zul je niet alleen de relatie krijgen die je wilt, maar – belangrijker – ook de liefde die je nodig hebt.

Hier zijn de 3 liefde regels

Liefde regel 1: Focus op liefde niet op relaties. Er bestaat een groot misverstand dat liefde en relatie hetzelfde zijn. Hoewel ze aan elkaar verwant zijn, zijn ze niet hetzelfde. De meesten van ons denken dat we een relatie willen, terwijl wat we echt nodig hebben juist meer liefde is. In een van zijn vele verschijningsvormen – verbondenheid, intimiteit, compassie, genegenheid, erkenning, enzovoort. Zodra je je aandacht verlegt naar het cultiveren van liefde en daardoor die energie in je leven krijgt die je verlangt, zult je zien dat je meer liefde en betere relaties krijgt.

Actie: Durf te vragen wat je echt wilt – liefde. Als je single bent, stop dan met zeggen ‘ik wil een relatie’. Wees specifiek over de liefde die je wilt ontvangen: ‘Ik ben er helemaal klaar voor om liefde te ontvangen van een geweldige, liefdevolle partner’ of ‘Ik ben er helemaal klaar voor om liefde te ontvangen van een sexy, leuke minnaar en maatje’.

Als je een relatie hebt en meer wilt, wees dan specifiek in wat je verlangt van deze persoon, en heb de bereidheid om het ook zelf te geven. ‘Ik zou het fijn vinden om meer genegenheid en intimiteit te ontvangen’ of ‘Ik zou het fijn vinden om meer gezelschap en nabijheid te ontvangen’. Merk op dat hier niet gesproken wordt over krijgen maar over ontvangen. Het eerste eist actie van de ander, het tweede actie van jezelf: ontvangen, dat wil zeggen ervoor open staan.

Liefde regel 2: Elke relatie start met de relatie die je hebt met jezelf. Goed, dat heb je waarschijnlijk eerder gehoord, maar leef je het ook echt? Als er iets niet werkt bij jou bij het krijgen van de liefde waar je naar verlangt van een ander, dan moet je eerst uitvinden wat er niet werkt met de liefde en relatie die je hebt met jezelf.

Actie: Vraag aan jezelf wat je echt nodig hebt en luister. Wat was de laatste keer dat je naar je hart en jezelf luisterde? Hoe lang zou je met iemand omgaan als die geen diepe en persoonlijke gesprekken met je zou hebben? Hopelijk niet erg lang.

Creëer intimiteit met jezelf door ’s avonds antwoorden op te schrijven op de volgende vragen: ‘Wat heb ik nu echt nodig? Om me geliefd te voelen? Om me gelukkig te voelen? Om gezond te zijn? Om me veilig en zeker te voelen? Om me gezien te voelen?’ Als je al die informatie over jezelf hebt vergaard, beloof jezelf dan dat je ervoor zult zorgen dat je het zult ontvangen.

Liefde regel 3: Liefde creëert altijd meer liefde. Krijg je de liefde niet die je nodig hebt? Wees dan zelf liefde. De energie die je vanbinnen voelt en die je in de wereld zet, komt naar je terug – simpel de Law of Attraction of in het Nederlands de Wet van Aantrekking.

Actie: wees een liefdegenerator en maak zelf liefde. Wacht niet tot je het van een ander krijgt –  je kunt het nu zelf creëren. Je doet dat zo: iedere morgen, voordat je opstaat, sluit je je ogen, rol je jezelf op, omarm jezelf en zeg tegen jezelf ‘Jouw Naam, ik houd van je’ .Blijf dit zeggen totdat je liefde voelt. Ook als het in het begin maar een klein beetje is, blijf je er dagelijks mee doorgaan totdat je vanzelf met grote golven liefde voelt.

Bonus liefde regel: wees niet bang om toe te geven dat je liefde nodig hebt – iedereen heeft het nodig. Als je bang bent dat mensen je zwak zullen vinden omdat je liefde nodig hebt, verzwak je je vermogen het te ontvangen. Durf – verlang liefde, heb liefde nodig en laat liefde binnenkomen als het aan de deur van je hart klopt.

Liefde regels zijn er in allerlei vormen en vanuit allerlei gezichtspunten, maar zelden gaat het over liefde, behalve nu.

Ben je blij met dit artikel? Fijn als je het deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Oude Liefdes – 3 Dingen Die Je Van Je Exen K... Een van de grootste fouten die singles maken, is dat ze  hun huidige of toekomstige relaties laten beïnvloeden door hun vorige relaties. Ze vertrouwen...
Wat Gebrek Aan Eigenwaarde Veroorzaakt In De Liefd... Jouw gevoel van eigenwaarde bepaalt in grote mate of je gelukkig wordt in liefde en relaties. En mocht je denken dat er iets ontbreekt aan wat jij jez...
5 Belemmerende Overtuigingen Bij Het Vinden Van Li... In een eerder artikel heb ik geschreven over overtuigingen in relaties. Nu wil ik het hebben over belemmerende overtuigingen die je weerhouden van lie...
Onvoorwaardelijke Liefde – Dat Wil Iedereen! Iedereen wil graag onvoorwaardelijke liefde. Maar kan dat ook? Onvoorwaardelijkheid betekent dat er geen voorwaarden zijn. Logisch dit. Kun je een re...

2 gedachten over “Liefde Regels – De 3 Allerbelangrijkste”

  1. Hallo,
    Ik ben echt heel blij om dit te mogen lezen, ik wil je bedanken voor de inzet om dit te delen!
    dit ga ik zeker uit oefenen!
    Hoop meer van te zien.

    Gr G

Reacties zijn gesloten.