Loslaten En Vertrouwen – Hecht Niet Aan Resultaat

Loslaten en vertrouwenEen weinig bekende belangrijke stap om alles wat je wilt te krijgen, is dat je niet moet hechten aan het resultaat maar loslaten en vertrouwen. En dat geldt vooral voor je liefdeleven.

Hoe meer je hecht aan het hebben of nodig hebben van een bepaald resultaat, hoe onwaarschijnlijker het is dat je het krijgt.

De reden? Hoe meer je denkt dat je iets op een bepaalde manier moet gaan, hoe meer je je verzet tegen de gedachte dat je NIET precies zo zal zijn.

Denk eraan, waar je aandacht aan besteedt, groeit en waar je je tegen verzet, blijft bestaan.

Als je er erg aan hecht dat iets vervelends NIET zal gebeuren, ben je eigenlijk bezig om het te versterken.

Hoe minder bang je bent voor de ongewenste zaken, hoe sterker je wordt in het creëren van de dingen die je wel graag wilt!

Hoe meer je je gehechtheid aan het resultaat los kunt laten – hoe meer je erop vertrouwt dat de goede dingen zullen gebeuren – hoe beter je in staat zult zijn om gewenste veranderingen in je leven te creëren. Loslaten en vertrouwen geeft zeker in de liefde de beste resultaten.

Er is een boeddhistisch gezegde: “Hechting aan het resultaat is de basis van al het lijden”

Ik ben het er mee eens – hoe meer je hecht aan een bepaald resultaat, hoe meer je je verzet tegen allerlei andere dingen die zouden kunnen gebeuren. En daardoor zorg je er juist voor dat wat je niet wilt, gebeurt.

Het lijkt ironisch, maar hoe meer je de behoefte voelt dat iets op een bepaalde manier zal zijn of gaan, hoe onwaarschijnlijker het is dat je het ook echt zult realiseren.

Op een andere manier gezegd…

Hoe meer je tevreden bent met je leven zoals het nu is, hoe makkelijker het zal zijn om verandering te creëren.

Loslaten en vertrouwen

Het lijkt op oefenen in vallen voordat je gaat skiën of snowboarden – hoe banger je bent om te vallen, hoe meer gespannen je bent en hoe waarschijnlijker het is dat je je zult blesseren als je valt. Daarom wordt dat eerst geoefend.

Het zelfde geldt voor open staan voor een andere persoon in dating en relaties – je moet je verzet opgeven tegen een negatieve uitkomst – dus je moet je gehechtheid aan het resultaat los laten – loslaten en vertrouwen.

Je moet leren hoe je moet ‘vallen’ en om dat niet erg te vinden. Dat is nodig om moeilijke tijden in je leven aan te kunnen. Zo leer je om op jezelf en je intuïtie te vertrouwen.

Je moet het ook niet erg vinden om in de liefde te ‘vallen’. Hoe minder bang je bent dat het fout zal gaan, hoe minder kans dat dit zal gebeuren en als het toch gebeurt, is het minder pijnlijk en ben je in staat om er snel van te herstellen.

Vastklampen en wantrouwen

Dus als je gehecht bent aan een bepaald resultaat, als je denkt dat dingen op een bepaalde manier moeten gaan, zoals “voor mijn volgende verjaardag moet ik een relatie hebben”, of “voor het einde van het jaar moet hij een aanzoek gedaan hebben”, hecht je je direct aan dat resultaat.

En als je aan dat resultaat gehecht bent, creëert dat ook meteen angst, wrok en boosheid. Angst dat het niet zal gebeuren, en wrok en boosheid als het anders loopt dan jij wilt.

Angst, wrok en boosheid zijn heel lage emotiefrequenties, en ze verlammen je vermogen om het leven te creëren dat je wilt.

Als dingen niet gaan zoals je wilt en je ontmoedigd raakt en bang dat het allemaal niet gaat lukken of als je gefrustreerd gaat denken dat het tijdverspilling is, wat gebeurt er dan? Je hechting aan het resultaat wordt GEACTIVEERD.

Als je gehechtheid aan het resultaat geactiveerd wordt – komen al die angst, boosheid en bezorgdheid naar boven en verlammen je.

Er is geen man die het fijn vindt dat je met hem omgaat omdat je iets van hem nodig hebt. Hij voelt die behoeftigheid en de urgentie ervan aan en dit kan de aantrekkingskracht en het gevoel van verbondenheid teniet doen (als er ooit een man is geweest die tegen je zei “ik kan je niet geven wat je wilt” was dit waarschijnlijk de oorzaak).

De beste houding is dankbaarheid voor het leven dat je nu al hebt – en nieuwsgierigheid naar wat de toekomst zou kunnen brengen.

Loslaten van het resultaat en vertrouwen in wat komen gaat. Dat zet je op het pad naar het leven dat je wilt hebben – en als bonus krijg je een uitstraling die ongelooflijk aantrekkelijk is!

Als je dankbaar, blij en nieuwsgierig bent – als jij je, wat er ook gebeurt, goed voelt en er het beste van maakt – is dat vreselijk aantrekkelijk en het is veel effectiever in het realiseren van wat je wilt.

Zij die gedreven zijn en doel georiënteerd zullen vaak gehecht zijn aan het resultaat en dat is prima in werksituaties. Maar in liefde en relaties kan dat helaas tegen ons werken: hoe meer we  veronderstellen dat ons fijne dingen zullen gebeuren, hoe meer we vanzelf aantrekken wat we in ons leven verlangen. Loslaten en vertrouwen, zien wat er wel is in plaats van wat er niet is.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Liefdesverdriet Na Een Jaar Of Langer >> Gevaarlij... We hebben allemaal een verleden. Maar liefdesverdriet na een jaar of meer, daar moeten we even bij stilstaan. We gaan door het leven terwijl we liefh...
Een Onmogelijke Liefde Loslaten – Een Paar T... Het is moeilijk, een onmogelijke liefde loslaten. Je verstand zegt dat je dit moet doen maar je gevoel zegt iets heel anders. Zolang die twee niet op ...
Een Relatie Loslaten, Hoe Doe Je Dat? Een relatie loslaten is het makkelijkst als je gezamenlijk dit besluit neemt. Je ex loslaten nadat jullie je relatie problemen onder ogen hebben gezie...
Liefde Afstoten >> 3 Soorten Gedrag We hebben allemaal beschermende mechanismen in ons onderbewuste. Veel van deze mechanismen dienden ertoe om ons te beschermen toen we jong waren, maar...