Mannen Die Niet Willen Praten

Mannen die niet willen pratenMannen die niet willen praten, het kan verschillende oorzaken hebben. Hij is eenvoudigweg niet zo’n prater – een introvert of gesloten type. Neem hem dan zoals hij is – of niet. Het kan ook zijn dat hij met een probleem zit dat hij eerst wil overdenken en oplossen voordat hij er over praat. Zo zitten mannen in elkaar, ga niet zeuren wat er is, daarvan kruipt hij verder in zijn schulp.

Maar het kan ook zijn dat jouw gedrag als partner ervoor zorgt dat hij steeds minder met je wil praten. En daar ga ik het vandaag over hebben.

In de beginfase van een relatie gedragen veel vrouwen zich doelbewust op een onafhankelijke en sterke manier. Als ze daarmee door blijft gaan, geeft ze de man met wie ze omgaat een verkeerde indruk.

Als een vrouw gelooft dat een voortdurend positieve en opgewekte houding aantrekkelijk is, zij haar zorgen voor zich houdt en onderwerpen vermijdt waarvan ze van streek raakt, geeft ze hiermee een onecht beeld van wie ze werkelijk is.

De overtuiging dat mannen dit gedrag aantrekkelijk vinden, is gedeeltelijk waar. Mannen vinden dit gedrag in aanvang verleidelijk en aantrekkelijk. Maar op termijn werkt het averechts. Veel vrouwen denken dat mannen een vrouw willen die makkelijk is in de omgang terwijl mannen eigenlijk verlangen naar een vrouw die in staat is om hun hart kan stelen.

Na verloop van tijd kan dit gedrag ervoor zorgen dat het lijkt alsof een vrouw niets nodig heeft waardoor hij in de veronderstelling gaat verkeren dat niets haar genoeg interesseert om zich druk over te maken.

Mannen die niet willen praten – ontwikkel een emotionele band

Met als gevolg dat als de relatie zich ontwikkelt, belangrijke onderwerpen of problemen genegeerd worden en geen aandacht krijgen. Hierdoor kunnen zich bij haar negatieve emoties op gaan hopen (ergernissen, angsten, enzovoort).

Als er dan iets vervelends gebeurt, groot of klein, zorgt dit bij haar voor heftige emoties. Ze kan verdrietig worden, geïrriteerd raken, voortdurend willen weten wat haar partner doet of voortdurend contact met hem zoeken, om een paar voorbeelden te noemen.

De man is niet gewend aan dit gedrag en deze heftige emoties van zijn partner. Hij begint zich af te vragen wat er is gebeurd met deze zorgeloze vrouw die zo makkelijk in de omgang leek. Ze lijkt plotseling heel afhankelijk en behoeftig en heeft alleen maar kritiek.

Hij weet zich geen raad en sluit zich af. Hij wil niet praten omdat hij niet weet hoe hij hiermee om moet gaan. Hij zoekt zijn heil buiten de deur, met vrienden of stort zich op zijn werk. Dit kan tot een relatiebreuk leiden. Zij blijft achter terwijl ze niet weet wat ze verkeerd deed en vraagt zich af wat er aan de hand is. Ze denkt soms zelfs dat hij bindingsangst heeft. Maar mannen die niet willen praten, hebben geen behoefte aan de verwijten die zij krijgen terwijl ze niet weten wat zij verkeerd deden.

Laat een man weten wanneer er dingen zijn waar jij je zorgen over maakt of waar je niet blij mee bent voordat alle emoties zich bij je opstapelen. Doe je dat niet dan komt er een dag dat de bom barst. Ontwikkel stap voor stap een emotionele band door ook je kwetsbare kant te laten zien.

Mannen die niet willen praten – zorg dat jij je eigen aandeel helder krijgt in het veroorzaken daarvan.

Wil je weten hoe je met mannen om moet gaan en een relatie opbouwt die stand houdt, lees dan mijn e-book Mannen en Relaties.

Lees dit ook eens

Emotionele Veiligheid – Waardoor Een Man Zic... Emotionele veiligheid is iets heel belangrijks dat een man moet voelen om verliefd te worden en te blijven op een vrouw. Hij moet voelen dat hij zich ...
Hij Doet Afstandelijk? Zo komt Hij Terug! Hij doet afstandelijk maar dat is niet nodig: je kunt het voorkomen. De manier waarop een vrouw haar gevoelens uit als een man afstand neemt, kan ervo...
Hoe Een Man Geïnteresseerd Blijft Hoe een man geïnteresseerd blijft als je niet weet hoe je dat aan moet pakken? Hier zijn een paar simpele adviezen waardoor jij weet hoe een man geïnt...
Waarom Mannen Afstand Nemen Alles leek zo goed te gaan, jullie voelen je tot elkaar aangetrokken, lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en dan... neemt hij afstand, laat ni...