Mannen En Verliefdheid – Wanneer Is Hij Toe Aan Een Relatie?

Mannen en verliefdheidHet antwoord op deze vraag wordt het meest gezocht door vrouwen: is hij verliefd op mij? Mannen en verliefdheid, er is niet makkelijk uit wijs te worden. Daarom een serie van drie artikelen waarin ik uitleg hoe het proces van het opbouwen van een relatie werkt bij mannen.

Vrouwen willen graag een exclusieve relatie maar dat is maar 1 van de drie stappen die nodig zijn om een echte liefdevolle relatie op te bouwen.

Als je met een man omgaat en er niet gesproken is over dit onderwerp – een exclusieve relatie of niet – is het verstandig om aan te nemen dat wat je met hem hebt NIET exclusief is.

Voor mannen werkt dat zo.

En totdat je begrijpt waarom mannen zo zijn en hoe je het beste met hem kunt praten, is de kans groot dat je de fout maakt om te snel een exclusieve relatie te willen, waardoor hij juist afstand neemt.

Laat dat niet gebeuren. Of je het nu beseft of niet, er is een proces van 3 hoofdfasen die je moet doorlopen om een duurzame relatie op te bouwen.

Ken jij de ongeschreven regels van iedere fase bij mannen die bepalend zijn voor zijn besluit om de relatie met jou voort te zetten en te laten groeien?

Zo niet, dan is het hoog tijd dat je meer leert over mannen en verliefdheid.

In dit artikel de eerste fase van mannen en verliefdheid. Je kunt ook kenmerken van verliefdheid lezen.

Fase 1 Mannen en verliefdheid – versieren en hofmakerij

Je ontmoet een man, je maakt contact en voelt je tot elkaar aangetrokken. Je praat met elkaar om elkaar te leren kennen maar je spreekt nog lang niet over de dingen die je graag wilt of denkt over de ander of voelt voor elkaar.

Eigenlijk wordt het contact meer bepaald door non-verbale communicatie – lichaamstaal – dan door de woorden die gezegd worden.

In deze fase is het heel belangrijk voor welke rol jij als vrouw kiest

De ene rol is die van de “initiatiefnemer”. Jij bent degene die er – subtiel – voor zorgt dat jullie tijd doorbrengen met elkaar. Op de een of andere manier zit jij achter hem aan. je wilt hem ervan overtuigen dat jij de goede voor hem bent.

De andere rol is die van verzet. Dat verzet komt voort uit het gedrag van de initiatiefnemer. Als de een de ander wil overtuigen, komt die ander in verzet, hij voelt zich niet vrij gelaten. Dat is een normale menselijke reactie.

In bijna alle contacten ontstaan rollen die met elkaar te maken hebben in tegengestelde zin. Zoals bijvoorbeeld leiders en volgers.

Iets vergelijkbaars gebeurt er tussen een man en een vrouw. En het gebeurt volkomen onbewust, niemand vraagt zich af wat voor “rol” hij of zij zal spelen. Het gebeurt gewoon. Zet een roept het ander op. Bij mannen en verliefdheid is dit heel goed waarneembaar.

Het beste dat je kunt doen is je bewust te worden welke rollen jij aanneemt tegenover je sociale contacten. En welk effect dat heeft op jou, je leven en je relaties.

Als jij dit gaat beseffen en daardoor kunt kiezen welke rol je wilt aannemen, zul je veel meer invloed hebben. En zeker in je relatieleven.

Tijdens deze eerste fase is het besef van de rol die je hebt of wilt hebben, zodat een man achter jou aan gaat zitten, bepalend voor teleurstelling of succes.

Als een man de rol die hij krijgt toebedeeld door jouw gedrag leuk vindt, zal hij zich meer tot je aangetrokken gaan voelen en je beter willen leren kennen.

Je relatie zal naar de volgende fase doorgaan. Die fase is de niet exclusieve, ongedwongen relatie.

Daarover de volgende keer meer.

Wil je nu alvast meer weten over mannen en verliefdheid en alles over hoe jij ervoor zorgt dat hij voor je gaat? Lees dan dit e-book: Mannen en Relaties

Lees dit ook eens

Mannen Versieren, Een Kunst Of Een Kunde? Hoe mannen versieren als  je  een relatie wilt, makkelijk wordt als je de volgende tips ter harte neemt, daar gaat dit artikel over. Mannen hebben na...
Foute Mannen Herkennen Foute mannen herkennen valt niet altijd mee. Laatst kwam zelfs de vraag op of foute mannen wel bestaan. Interessante vraag. Wanneer zijn mannen fout e...
Een Verliefde Man Gedraagt Zich Zo Hoe kun je weten of hij verliefd is, afgezien van op je knopen tellen "Is hij verliefd, is hij niet verliefd"? Een verliefde man toont bepaald gedrag ...
Herken En Krijg Je Ideale Man UPDATE: Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar. In plaats daarvan kan ik je "Mannen en Relaties" aanbevelen.   "Herken en krijg j...