Mannen Gevoelens – Leer Ze Begrijpen

Mannen gevoelensVoor vrouwen zijn mannen gevoelens niet altijd te begrijpen.

In een eerder artikel schreef ik al over mannen en een relatie: wat hij je niet vertelt. Naar aanleiding hiervan stelde een van de lezeressen van dit blog mij de volgende vraag:

“Op profielen van mannen bij datingsites kom ik vaak tegen dat zij graag een ‘lieve’ vrouw zoeken. Het klinkt raar, maar begrijp eigenlijk niet helemaal wat dat inhoud. Zou jij mij hier iets meer duidelijkheid in kunnen geven? Dus wat bedoelt een man met ‘lief’?”

Ik vind dit een goede vraag en wil hem, samen met het antwoord, graag delen.

Mijn antwoord was dit:

“Mannen willen het graag goed doen in de ogen van een vrouw. Een lieve vrouw
waardeert hen om wie zij zijn en zoals zij zijn. Ze ziet wat een man wel doet en geeft minder aandacht aan wat niet lukt of verkeerd gaat. Dat betekent NIET dat ze volgzaam zijn maar dat ze de positieve kant benadrukken.

Een voorbeeld: als hij te laat op een afspraak komt, zegt ze niet “je bent niet op tijd” of “je hebt me laten wachten” maar is ze blij dat het hem gelukt is te komen en kan ze iets zeggen als “fijn dat je er bent”.

Mannen die om een “lieve vrouw” vragen, hebben in het verleden vaak te maken
gehad met vrouwen die alles beter denken te weten en veel kritiek te verduren gehad waardoor ze het gevoel hebben gekregen het nooit goed te kunnen doen.

Een man wil graag de “held” van een vrouw zijn. Dat betekent trouwens niet dat ze niet van onafhankelijke, intelligente vrouwen houden, dat doen ze wel, als zij maar in hun waarde gelaten worden.”

Als jij ook moeite hebt met mannen gevoelens, is dit iets waar je waarschijnlijk iets aan hebt: Mannen en Relaties – hoe je zijn hart voor altijd wint.

Opmerkingen en aanvullingen zijn welkom!  Als je een man bent, ben je het ermee eens? Reageer hieronder, dan kunnen anderen er ook van leren. Of deel het.

Lees dit ook eens

Hoe Kun Je Verliefdheid Bij Mannen Herkennen? Er zijn veel vrouwen die willen weten hoe ze verliefdheid bij mannen herkennen kunnen. Waarschijnlijk willen ze zekerheid hebben of ze een kans maken ...
Vrouwen Versieren, Wil Je Meer Succes? Iedere man wil graag vrouwen versieren, zeker als hij vrijgezel is. Of hij nu wel of niet op zoek is naar een relatie en zijn ware liefde, de jacht ze...
Een Verliefde Man Gedraagt Zich Zo Hoe kun je weten of hij verliefd is, afgezien van op je knopen tellen "Is hij verliefd, is hij niet verliefd"? Een verliefde man toont bepaald gedrag ...
De Exclusieve Relatie Nu je de eerste twee fasen in het proces van het opbouwen van een relatie kent, weet je al veel meer over wat een toegewijde, exclusieve relatie eigen...

1 gedachte over “Mannen Gevoelens – Leer Ze Begrijpen”

  1. De schrijf(st)er slaat de spijker op zijn kop met de definitie van een lieve vrouw. Mannen willen vooral niet overal (negatief, Jij doet altijd dit…., of jij bent ook altijd…..) op aangesproken en zeker niet bekritiseerd worden. Een man moet inderdaad het gevoel krijgen dat hij nodig is, dat hij iets doet waardoor hij zich begrepen voelt, gerespecteerd wordt en waardevol is. Positieve kritiek mag, maar eindeloos doorzeuren is uit den boze.

Reacties zijn gesloten.