Mannen Gevoelens – Leer Ze Begrijpen

Mannen gevoelensVoor vrouwen zijn mannen gevoelens niet altijd te begrijpen.

In een eerder artikel schreef ik al over mannen en een relatie: wat hij je niet vertelt. Naar aanleiding hiervan stelde een van de lezeressen van dit blog mij de volgende vraag:

“Op profielen van mannen bij datingsites kom ik vaak tegen dat zij graag een ‘lieve’ vrouw zoeken. Het klinkt raar, maar begrijp eigenlijk niet helemaal wat dat inhoud. Zou jij mij hier iets meer duidelijkheid in kunnen geven? Dus wat bedoelt een man met ‘lief’?”

Ik vind dit een goede vraag en wil hem, samen met het antwoord, graag delen.

Mijn antwoord was dit:

“Mannen willen het graag goed doen in de ogen van een vrouw. Een lieve vrouw
waardeert hen om wie zij zijn en zoals zij zijn. Ze ziet wat een man wel doet en geeft minder aandacht aan wat niet lukt of verkeerd gaat. Dat betekent NIET dat ze volgzaam zijn maar dat ze de positieve kant benadrukken.

Een voorbeeld: als hij te laat op een afspraak komt, zegt ze niet “je bent niet op tijd” of “je hebt me laten wachten” maar is ze blij dat het hem gelukt is te komen en kan ze iets zeggen als “fijn dat je er bent”.

Mannen die om een “lieve vrouw” vragen, hebben in het verleden vaak te maken
gehad met vrouwen die alles beter denken te weten en veel kritiek te verduren gehad waardoor ze het gevoel hebben gekregen het nooit goed te kunnen doen.

Een man wil graag de “held” van een vrouw zijn. Dat betekent trouwens niet dat ze niet van onafhankelijke, intelligente vrouwen houden, dat doen ze wel, als zij maar in hun waarde gelaten worden.”

Als jij ook moeite hebt met mannen gevoelens, is dit iets waar je waarschijnlijk iets aan hebt: Mannen en Relaties – hoe je zijn hart voor altijd wint.

Opmerkingen en aanvullingen zijn welkom!  Als je een man bent, ben je het ermee eens? Reageer hieronder, dan kunnen anderen er ook van leren. Of deel het.

Lees dit ook eens

Mannen Die Hun Zelfvertrouwen Kwijt Zijn Mannen die hun zelfvertrouwen kwijt zijn, hebben het vaak op de een of andere manier moeilijk. En op de een of andere manier vind jij dat aantrekkelij...
Een Verliefde Man Gedraagt Zich Zo Hoe kun je weten of hij verliefd is, afgezien van op je knopen tellen "Is hij verliefd, is hij niet verliefd"? Een verliefde man toont bepaald gedrag ...
Wat Mannen Aantrekkelijk Vinden Veel vrouwen denken dat wat een man echt wil een vrouw is die er helemaal voor HEM is. Iemand die geeft en zorgzaam is en voor alles wat hij nodig hee...
5 Eigenschappen Waar Vrouwen Van Houden Als je als man tot de conclusie bent gekomen dat het tijd wordt om je te binden en je op zoek bent naar een vrouw om je leven mee te delen, lees dan d...

1 gedachte over “Mannen Gevoelens – Leer Ze Begrijpen”

  1. De schrijf(st)er slaat de spijker op zijn kop met de definitie van een lieve vrouw. Mannen willen vooral niet overal (negatief, Jij doet altijd dit…., of jij bent ook altijd…..) op aangesproken en zeker niet bekritiseerd worden. Een man moet inderdaad het gevoel krijgen dat hij nodig is, dat hij iets doet waardoor hij zich begrepen voelt, gerespecteerd wordt en waardevol is. Positieve kritiek mag, maar eindeloos doorzeuren is uit den boze.

Een reactie plaatsen