Mannen Tijdens De Fasen Van Een Relatie

Mannen tijdens fasen relatieRelaties kennen een aantal fasen. Zo heb je de fasen van een beginnende relatie en de 7 fasen van een duurzame relatie. Nu gaat het over mannen tijdens de fasen van een relatie, hoe ze denken en doen tijdens vier belangrijke fasen van hun relatieleven.

Generaliserend geschreven, niet iedere man denkt zo, maar over het algemeen genomen, kan je het wel zo stellen.

Zoals je misschien inmiddels weet, zijn mannen en vrouwen verschillend. De lichamelijke verschillen zijn duidelijk, maar als het gaat om verschillen in motivatie, denkprocessen en emoties? Verschillen vragen om aandacht. Om samen te leven, moet je elkaar begrijpen en de verschillen in jullie persoonlijkheden overbruggen.

Mannen denken op een gerichte manier, meestal aan één ding tegelijk, terwijl vrouwen meer dingen tegelijk aankunnen en het grote geheel sneller overzien. Mannen vinden het leuk op te concurreren en een winnaar aan te wijzen. Mannen denken in jaren, vrouwen in decaden.

Een relatie is als een dans door het leven. Er zijn verschillende fasen die, gezien vanuit het perspectief van een man, er als volgt uit kunnen zien. Soms gebeurt dit heel bewust en soms meer vanuit een snelle overweging.

Dit gedrag kun je verwachten bij mannen tijdens de fasen van een relatie

De ontluikende relatie

Als een relatie net begint of eigenlijk eerder, houden mannen van de jacht. Dat is een primaire impuls. In deze fase moet je voorzichtig zijn. Hij wil iets van je en hij zal alles zeggen en doen om het te krijgen. In een ontluikende relatie is er voor hem een serie van “eerste keren”, noem het horden, die genomen moeten worden. De eerste horde – de eerste kus – is heel belangrijk. Maar of hij meer wil…?

Samenwonen

Een vrouw maakt het huis gezellig, een man zorgt voor de omgeving. Hij maakt dingen veilig, begrenst zijn omgeving door de grenzen aan te geven van zijn terrein. Als een relatie zich eenmaal gevormd heeft, wil een man er veiligheid vinden en hij zal, als het nodig is, snel in actie komen om dit te verdedigen.

Voortgang

Een man met een gezin is heel gemotiveerd om dit in stand te houden. Een gezin is een drukke organisatie met verschillende persoonlijkheden die allemaal hun eigen behoeften hebben. Het gezin is zijn basis. Het is zijn trots en plezier.

Waardering

We geven alles in ons leven een bepaalde waardering. Mannen houden ervan om alles wat zij opgebouwd en bereikt hebben een bepaalde waarde toe te kennen. Dat geldt ook voor jou en jullie relatie. Later in hun leven waarderen zij je dan ook het meest.

Liefde is een lange dans tussen de seksen. Soms wild en soms traag en zwoel. Als paar beweeg je en verander je. Iedere fase kent zijn eigen dynamiek. Mannen zien bepaalde taken tijdens de verschillende fasen van een relatie – kijk eens naar wat hij wel doet in plaats van wat hij niet doet.

Wil jij een relatie die blijft bestaan?  Koop en lees dan Mannen en Relaties – hoe je zijn hart voor altijd wint.

Lees dit ook eens

Zelfvertrouwen Met Mannen Veel vrouwen hebben het idee ontwikkeld dat mannen moeilijk te benaderen zijn en dat het initiatief bij de ander moet liggen. Nou, dat is niet perse w...
Hoe versier ik een vrouw? >> Casanova Bootcamp! Voor sommige mannen is het versieren en verleiden van vrouwen een lastige aangelegenheid. Hoe versier ik een vrouw is een gedachte die vaak door hun h...
Mannen Die Niet Willen Praten Mannen die niet willen praten, het kan verschillende oorzaken hebben. Hij is eenvoudigweg niet zo'n prater - een introvert of gesloten type. Neem hem ...
Bindingsangst Bij Mannen Kun Je Zo Herkennen Het is niet moeilijk om bindingsangst bij mannen te herkennen. Laatst kreeg ik een vraag van een lezeres hierover. Het verhaal is authentiek, al heb i...