Mannen Verleiden – Op 3 Niveaus

Mannen verleidenDoor de tijd heen zijn er verschillende ideeën ontwikkeld over mannen verleiden, over wat werkt en wat niet werkt. Over wat wel hoort en wat niet.

Je hoorde je als vrouw afwachtend en afstandelijk te gedragen, vooral niet het initiatief nemen en laten merken dat je iemand leuk vond. Hij bepaalde of hij wel of geen avances maakte en je moest vooral niet te gretig zijn, dat zou hij niet waarderen. Kortom, hard to get spelen, was de enige goede manier.

Dat kon het ‘jagersinstinct’ van mannen aanwakkeren. Hoe meer een vrouw het spel van aantrekken en afstoten speelde, hoe meer een man het gevoel had een overwinning behaald te hebben als het hem gelukt was een vrouw te versieren. Doordat zíj het spel goed gespeeld had.

Later werd duidelijk dat er verschillen waren tussen mannen en vrouwen.
Boeken als “Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’, van John Gray, werden grif verkocht. Mensen werden zich bewust hiervan, kregen meer inzicht in de mentale en emotionele verschillen van mannen en vrouwen en de invloed die dat op hun gedrag heeft. En de misverstanden die daaruit voortkomen.

Maar ook daar zaten een aantal regels aan vast. Hoe je je het beste als vrouw kunt gedragen en hoe als man, als je succes wilde hebben om iemand te vinden voor een duurzame relatie. Hoe je dat voor elkaar zou kunnen krijgen. Het werd al iets duidelijker maar nog steeds manipulatief.

Goed, nu begrijpen we elkaar, we begrijpen hoe die ander denkt, voelt en zich gedraagt en waarom.

Maar dat is niet genoeg. Je kunt een man begrijpen maar daarmee begrijp jij jezelf nog niet.

Nog een stap verder beseffen we dat verandering niet komt doordat we een ander begrijpen maar dat we eerst onszelf moeten begrijpen en veranderen. Veranderen hoe we over onszelf denken, hoe we over relaties denken, onze onbewuste niet effectieve acties en wat we nu eigenlijk verwachten van en in een relatie.

Je zult gaan beseffen dat je een ander niet kunt veranderen. Je zult beseffen dat je niet kunt bepalen wie er van jou gaat houden, maar wel van wie jij gaat houden. De grootste kracht van vrouwen is om eerlijk, open en vrij lief te hebben – niet in ons vermogen het object te zijn van het verlangen van een man.

De ander kunnen we niet veranderen, wel onszelf. Probeer ook niet om een man te veranderen, dat heeft geen zin en hij voelt zich niet bevestigd in wie hij is, daardoor.

Mannen verleiden en emotionele volwassenheid

Goed, hierboven staan 3 manieren om mannen te verleiden:

  1. Het verleidingsspel spelen
  2. Mannen verleiden volgens inzichten in verschillen, bepaalde regels
  3. Mannen verleiden door volledig te zijn wie je bent

Zie je het verschil?

De eerste manier trekt de ‘players’ aan, de eeuwige vrijgezel of de vreemdganger. Ofwel de emotioneel onvolwassen mannen. Deze manier van verleiden heeft ook alleen effect op mannen, en over hoe mannen verleiden averechts kan werken schreef ik al eens.

De laatste manier, volledig eerlijk en open zijn wie je bent, maakt je onweerstaanbaar aantrekkelijk. Niet alleen voor mannen maar voor iedereen. Mensen zullen je graag mogen, vreemden, kinderen, nieuwe kennissen, collega’s, enzovoort.

Heb je al gezien wat dit met emotionele volwassenheid te maken heeft?

We doorlopen deze stadia allemaal. Als tiener en jong volwassene zijn we bezig met flirten puur en alleen om de aandacht van de ander te krijgen en te experimenteren met seks en relaties. We leren het spel te spelen. En helaas blijven sommigen onder ons in dit stadium steken.

Worden we meer volwassen, dan zien we de verschillen beter, worden kritischer, stellen ons meer vragen en lezen misschien boeken over liefde en relaties.

Als we de laatste fase bereiken, kunnen we volledige verantwoordelijkheid nemen voor onze acties en keuzes. Als je dit stadium bereikt, blijft die je leven lang bestaan. Je bent in staat om volledig commitment aan te gaan en niet meer bang om afgewezen te worden. Dan is de kans vele malen groter dat jij je ware liefde ontmoet.

Mannen verleiden door ze te manipuleren heeft dus geen enkele zin als je een duurzame relatie wilt hebben. Door eerlijk en oprecht te zijn wie je bent, zal de man die van JOU gaat houden, op je pad komen.

Eigenlijk is mannen verleiden dan niet meer nodig.

Lees dit ook eens

Versiertips Voor Vrouwen Versieren is niet alleen een taak die weggelegd is voor mannen. Daarom hier een aantal versiertips voor vrouwen. Hoewel vrouwen het wel makkelijk vind...
7 Signalen Dat Hij Geen Goede Partner Is Hier zijn zeven signalen dat hij geen goede partner is en ook niet zal worden. Hij is gewoonweg niet geschikt voor een relatie. Ik schreef er ook al o...
Een Verliefde Man Gedraagt Zich Zo Hoe kun je weten of hij verliefd is, afgezien van op je knopen tellen "Is hij verliefd, is hij niet verliefd"? Een verliefde man toont bepaald gedrag ...
Emotioneel Onbereikbare Mannen – Zo Herken J... Het herkennen van emotioneel onbereikbare mannen, is niet zo moeilijk. Vorige keer stelde ik een aantal vragen over het emotioneel beschikbaar zijn va...