Meer Liefde In Je Leven? – 3 Simpele Stappen

Meer liefde in je levenLaatst hoorde ik iemand zeggen, “Door te klagen word je een problemenmagneet”. Ik bedacht hoe waar dat is – en hoe we dat snel kunnen veranderen door een “Liefdemagneet” te worden, zodat je meer liefde in je leven krijgt, want waar je aandacht aan geeft, groeit.

Klagen is een vorm van kleinzerigheid en ik weet hoe makkelijk het is om daarin te vervallen. Misschien heb je het gevoel dat je vast zit en dat je niets kunt doen om meer liefde in je leven te krijgen. Misschien heb je een “muur” om je heen waardoor je het gevoel hebt dat je niet geliefd bent en dat er iets verkeerd met je is.

Ik geloof dat het de bedoeling van ons leven is om lief te hebben en bemind te worden en dat vermogen heeft iedereen in zich. We kunnen gaandeweg gekwetst worden en hierdoor bang, jaloers of claimend worden. Soms denken we dat we niet beminnenswaard zijn of dat we niet weten hoe we zelf lief kunnen hebben en bekijken we de wereld vanuit deze overtuigingen.

Het goede nieuws is dat je je gedachten en ervaringen KUNT veranderen en dat dit snel kan zodra je jezelf toestaat het te laten gebeuren.

Hier zijn 3 simpele stappen die je kunt nemen om meer liefde in je leven te krijgen:

1. De liefde in je leven nu

Als het om relaties gaat, oordelen we, verdedigen we onszelf of gaan we in de aanval. We hebben de neiging om te denken dat als we niet klagen of in de aanval gaan, dat we dan gekwetst zullen worden. Als dit zo bij jou is, stoot je liefde af. Als we actief veroordelen en aanvallen, leidt dit ertoe dat we onszelf geen liefde waard vinden omdat we de bereidheid niet hebben om liefdevol te zijn.

Diep vanbinnen zul je liefdevol zijn gelijk stellen aan “geven om te krijgen”.  Je zult vinden dat je liefdevol voor iemand bent, maar je motivatie is dat je iets terug wilt hebben, en dat is geen liefde. Hierdoor kan liefde onveilig voelen, omdat wat je ervaart geen liefde is, zelfs als je geleerd hebt dat dit wel zo is.. Liefde is niet proberen iets te krijgen – liefde bestaat simpelweg! Het komt niets tekort.

2. Verander oordelen in interesse

Als je jezelf erop betrapt dat je oordeelt over anderen, laat je eigenlijk aan jezelf zien hoe je over jezelf oordeelt. Als je je bijvoorbeeld bewust bent van je uiterlijk, zul je anderen voortdurend beoordelen op basis van hun looks.

Besef hoe vaak je dit doet en verander het in  interesse naar de persoon. Stel jezelf vragen over die persoon, en raak echt geïnteresseerd in hen. Vraag jezelf dingen af als “Wat zou die persoon voor werk doen?” of “Wat voor soort familie zou die persoon hebben?”.

3. Straal liefde, dankbaarheid en waardering uit

Als je merkt hoe liefdevol je kunt zijn – en leert hoe je liefde in praktijk brengt – zul je het idee loslaten dat je iets mist, of dat je eenzaam bent of dat je niet goed genoeg bent. En dat is het begin van meer liefde in je leven.

Een manier om dit te oefenen is om liefdevolle gedachten te hebben over de mensen die je door de dag heen ontmoet. Ben je bijvoorbeeld in de supermarkt, een restaurant of op je werk, denk dan  “Ik vind je lach leuk” of “Ik vind de manier waarop je naar haar kijkt, leuk” en stuur op die manier liefde naar hen toe.

Bezie alles om je heen met liefde, waardering en dankbaarheid. Zeg dingen tegen jezelf als: “Ik ben zo blij dat ik tijd met mijn vrienden doorbreng” of “Ik houd echt van dit lekkere eten”. Op deze manier begin je vertrouwd te raken met gevoelens van dankbaarheid, liefde en waardering zonder dat je de situatie controleert of er iets voor terug krijgt. En hierdoor kun je deze gevoelens ook tegenover jezelf hebben en je uitstraling verbeteren.

Als je een veroordelende of cynische houding hebt tegenover liefde komt dat omdat je denkt dat liefde niet veilig is en daardoor stoot je liefde af. Maar wat echt niet veilig is, is jouw veroordelende houding. Denk eraan dat de persoon die oordeelt zich altijd beoordeeld voelt, en dat de persoon die aanvalt, zich altijd aangevallen voelt.

Als je voortdurend oordeelt, veroordeelt en aanvalt – zelfs al houd je het voor jezelf – vindt jij jezelf geen liefde waard. Je bent niet eens in staat om liefde van anderen te zien en te accepteren. Je voelt je misschien zelfs afgewezen door hun liefde. Maar het veiligste dat je kunt doen, is je hart helemaal open te zetten.

Liefde, dankbaarheid en waardering uitstralen is de manier waarop je dit traint. Als je dit doet zullen anderen zich als een magneet tot je aangetrokken voelen en zul jij meer liefde in je leven krijgen.

Liefde is genezing omdat liefde onze ware natuur is. Als je zonder oordelen lief kunt hebben zonder er iets voor terug te willen, genezen al je kwetsingen.

Lees dit ook eens

Jezelf Waarderen En Je Zelfbeeld Verbeteren Een van de redenen dat het moeilijk is om weer op het versierpad te gaan nadat je gekwetst bent, is het grote verlies aan vertrouwen dat je ervaart na...
Een Onmogelijke Liefde Loslaten – Een Paar T... Het is moeilijk, een onmogelijke liefde loslaten. Je verstand zegt dat je dit moet doen maar je gevoel zegt iets heel anders. Zolang die twee niet op ...
5 Belemmerende Overtuigingen Bij Het Vinden Van Li... In een eerder artikel heb ik geschreven over overtuigingen in relaties. Nu wil ik het hebben over belemmerende overtuigingen die je weerhouden van lie...
De Liefde Leven en Actie – deel 6 Ga jij de liefde leven? We zijn toe aan het laatste deel van deze serie Ware Liefde Vinden. In de vorige delen kon je lezen hoe je zowel fysiek als e...