De Midlife Crisis Bij Vrouwen

Voor je begint te lezen, heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je leert hoe je eindelijk die ene speciale man smoorverliefd op je maakt, en laat smeken om een relatie? Ontdek deze 3 schakels in het mannenbrein hier: Download het rapport

Midlife crisis vrouwenDe fases van de midlife crisis bij vrouwen verlopen hetzelfde als de midlife crisis bij mannen. De leeftijd waarop het zich voordoet is ook hetzelfde hoewel je bij vrouwen steeds vaker ziet dat dit ook al rond de 30 jaar speelt.

Rond de 30 spelen er andere dingen dan op latere leeftijd. Meestal hebben vrouwen op die leeftijd na hun studie carrière gemaakt en daar al hun energie in gestoken. Soms raken ze burn-out hierdoor of vragen zij zich af of ze hun hele leven zo door willen.

Daarbij komt dat de biologische klok begint te tikken. “Wil ik kinderen dan moet ik snel zijn”. Dat geldt te meer als er nog geen partner gevonden is.

Voor vrouwen tussen de 40 en 50 jaar, spelen er andere zaken. Hebben ze jong kinderen gekregen, dan vliegen die nu uit waardoor zij tijd krijgen om meer aandacht te besteden aan zaken die zij tot dan toe geen prioriteit gegeven hebben.

Ze voelen zich veilig in de financiële zekerheid van wat zij en haar partner hebben opgebouwd en hun relatie en nemen de gelegenheid om hun capaciteiten elders in te zetten of een nieuwe studie te gaan volgen. Dat betekent dat ze minder tijd en aandacht voor hun partner hebben.

Hebben ze op latere leeftijd kinderen gekregen dan krijgen vrouwen het zwaar rond deze leeftijd. De kinderen worden pubers en hun ouders worden vaak hulpbehoevend. Naast hun werk, vragen beiden veel aandacht en zorg. Dat is vermoeiend waardoor de aandacht voor de partner ook hier minder is terwijl zij juist nu extra steun van die partner nodig hebben.

Als partners niet regelmatig met elkaar praten over wat er te verwachten valt in de toekomst, kunnen deze zaken een wig drijven met als gevolg een scheiding. Maar zover hoeft het niet te komen, de midlife crisis kan ten slotte ook tot een hernieuwde beleving van de bestaande relatie leiden. Uit onderzoek is gebleken dat paren die 21 jaar bij elkaar zijn, weer net zo verliefd kunnen zij als in het begin van hun relatie.

De midlife crisis bij vrouwen en mannen is een periode van bezinning, van verwerken wat is geweest en bepalen hoe je verder wilt. Al dan niet bewust.

Doordat wij door de waan van de dag beheerst worden, staan we niet tijdig stil bij waar we staan in ons leven en dat heeft zo’n crisis tot gevolg. Wil je het voorkomen, houd dan eens in de 1 à 2 jaar een relatiecheck. Daarover meer in een volgend artikel.

De midlife crisis bij vrouwen die single zijn

Ook dan speelt op deze leeftijd de vraag of je zo verder wilt, in alle opzichten – niet alleen wat relaties betreft. Daarom is het belangrijk je hele leven eens onder de loep te nemen en je af te vragen waar je staat en welke wensen je nog hebt. Onderneem vervolgens actie, als je niets doet zal er niets veranderen.

Lees dit ook eens

Wat Vrouwen Met Zelfvertrouwen Anders Doen In Rela... Er zijn twee typen vrouwen in deze wereld: zij die altijd een relatie nodig hebben en zij die wachten op de juiste persoon. Behoor jij bij de laatste ...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2017 Gelukkig Nieuwjaar Allemaal! Ik wens jullie allemaal een voorspoedig en vooral liefdevol 2018 toe. Ook ik kom weer met een lijstje! Hieronder v...
7 Signalen Dat Hij Geen Goede Partner Is Hier zijn zeven signalen dat hij geen goede partner is en ook niet zal worden. Hij is gewoonweg niet geschikt voor een relatie. Ik schreef er ook al o...
6 Fouten Die Vrouwen Maken Bij Mannen Heb je je ooit afgevraagd waarom leuke mannen plotseling afhaken? Heb je je ooit afgevraagd waardoor ze na een tijdje niet meer zo leuk zijn? Hier zij...

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Een reactie plaatsen