Monogamie Is Dat Natuurlijk?

Is monogamie natuurlijk?Als je ooit bedrogen bent, zul je je afvragen: is monogamie natuurlijk? Zal ik ooit de liefdevolle en veilige relatie vinden die ik zo graag wil hebben en verdien? Is monogamie en trouw nog mogelijk in deze tijd? In dit artikel gaat het over de manier waarop je ervoor kunt zorgen dat monogamie in jouw (toekomstige) relatie mogelijk is.

Onlangs is onderzoek* gedaan waaruit de veronderstelling blijkt dat mannen wel degelijk monogaam kunnen zijn. Maar daar is een voorwaarde aan verbonden. Namelijk dat er voldoende knuffelhormoon, oxytocine,  wordt aangemaakt in hun hersenen.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat dit gebeurt? Relaties vragen om voortdurend onderhoud. Liefde is dagelijks werk.

Is monogamie natuurlijk?

Monogamie is voor sommigen een bewuste keuze, anderen staan er niet bij stil. Maar jij kunt ervoor zorgen dat het als iets vanzelfsprekend aanvoelt bij je partner. Een man verliefd maken en houden, is zoals gezegd, dagelijks werk. Nu wil je natuurlijk wel eens weten hoe je dat aanpakt.

Je moet ervoor zorgen dat het knuffelhormoon voortdurend geactiveerd wordt en dat doe je door de volgende tips toe te passen:

1. Wees blij met hem
Je partner moet zich geliefd voelen. Mannen willen zich belangrijk voelen, vrouwen willen zich geliefd voelen om wie ze zijn. Mannen kunnen hier heel gevoelig voor zijn. Laat hem dagelijks weten dat je hem waardeert en waarom. Hij zal blij zijn met iedere kleine attentie.

2. Luister
Maar weinig mensen kunnen echt luisteren. Maar het is de makkelijkste van alle tips die hier staan. Ook aan iemand die je heel goed kent is er altijd iets nieuws en interessants te ontdekken. Als je echt luistert, zul je een houding ontwikkelen van nieuwsgierigheid en verwondering.

3. Doorbreek de routine
Sleur is een veel gehoorde klacht. Doorbreek die door  onverwachte dingen te plannen of te doen. Dat houdt de relatie fris.

4. Wees aantrekkelijk. Gebruik je charmes!
Wat vond hij leuk aan je toen jullie elkaar voor het eerst ontmoetten? Versterk deze kwaliteiten.

5. Heb vaak seks
Spreekt voor zichzelf.

6. Laat hem zijn gang gaan
Zolang het niet tegen jouw waarden ingaat. Als hij dat wel doet, is hij waarschijnlijk niet de goede man voor jou. Laat hem zijn eigen leven leven en zijn wie hij is. Geef hem ruimte en eis niet dat hij alles deelt. Hij heeft een hobby of interesse nodig die alleen van hem is.

7. Doe iets gemeenschappelijks
Vind een gezamenlijk hobby of interesse. Een die actie of beweging vraagt. Iets waar jullie zowel samen als ieder voor zich aan kunnen werken. Iets met een doel of een onderwerp waarbij je iets moet bereiken en een wederzijds gevoel van succes kunt ervaren.

Zeg hem niet wat je wilt, laat het hem zien. Monogamie is een waarde en een overeenkomst die je deelt met je partner.

Monogamie is een gezonde moderne keuze. Monogamie is niet altijd makkelijk en je zult soms in de verleiding komen ervan af te wijken. Bedenk dit: een gedachte is nog geen actie. Het is prima om af en toe te flirten. Dat is leuk.

Vertrouwen en betrouwbaarheid. Dat zijn de dingen die je in je partner wilt vinden. Het zijn de waarden die je leven voor altijd zullen bepalen. Is monogamie natuurlijk? Dat heb je zelf in de hand.

*Bron: nu.nl

Lees dit ook eens

Hoe Ziet Jouw Toekomst Eruit? Hoe ziet jouw toekomst eruit? Word jouw zicht op de toekomst belemmerd door je verleden? Met dezelfde problemen en valkuilen of weet je alles achter j...
32 Vragen Om Iemand Beter Te Leren Kennen Door je wederzijds kwetsbaar op te stellen, wordt je relatie hechter. Of je nu iemand net kent of al wat langer, door het stellen van persoonlijke vra...
De 10 Meest Gelezen Artikelen In 2013 We zijn aangeland in 2014! Terugkijkend naar vorig jaar heb ik de 10 meest gelezen artikelen in 2013 op een rij gezet. Altijd leuk om te weten, toch? ...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2016 Op Dit Blog Gelukkig Nieuwjaar Allemaal! Ja, ook ik kom weer met een lijstje! Hieronder vind je de 12 meest gelezen artikelen in 2016. Een aantal oude bekenden...