Niet Toe Zijn Aan Een Relatie

Niet toe zijn aan een relatieNiet toe zijn aan een relatie, je hoort het vaak. Heb jij ooit een “relatie” gehad met een man zoals deze? Hij belt je nooit. Jij bent altijd degene die hem belt. Je wacht op zijn telefoontje maar je kunt wachten tot je een ons weegt. Dus bel jij hem.

En als je dat doet is hij altijd zo blij om van je te horen dat hij onmiddellijk een afspraak met je maakt. Zulk soort “relaties” komen voor als je allebei nog niet toe bent aan een relatie. Dit verhaal eindigt hier niet, lees verder…

Je voelt je geweldig, alles is goed. Hij was zo blij om je stem te horen en je zult hem spoedig weer zien. Hij moet het gewoon heel druk gehad hebben. Misschien is dit zijn normale gedrag als hij eenmaal een relatie heeft. Hij is gewoon zo. Denk jij.

Maar na enige tijd wordt je het goed zat om altijd maar op hem te wachten. Hij schijnt niet dezelfde behoefte en hetzelfde verlangen te hebben als wat jij voor hem voelt.

Je besluit dat je hier genoeg van hebt en dat je hem wilt vergeten. Einde verhaal.

Of niet?

Onverwacht kom je hem ergens tegen. Het lijkt wel of het zo moet zijn. En het liedje begint weer van voren af aan. Na een paar weken of maanden heb je er weer schoon genoeg van. Nu moet je hem weer vergeten maar deze keer is dat makkelijker.

Niet toe zijn aan een relatie

Wat zit hier achter? Toen jullie elkaar ontmoetten hadden jullie beiden een relatiebreuk achter de rug. Speciaal die van hem was heel moeilijk. Hij hield eigenlijk nog van zijn ex en was niet verliefd op jou. Toen je er later op terug keek was het allemaal heel duidelijk.

Trouwens, een tijdje later trouwde hij weer. Dat huwelijk duurde ongeveer een jaar. Een paar jaar later hoor je dat hij alweer getrouwd is.

Oh, wat ben jij blij dat het eeuwen geleden is dat jij je gevangen voelde in je gevoelens voor hem. Je bent blij dat je niets meer voor hem voelt, behalve genegenheid. Hij heeft je tenslotte geen kwaad gedaan. Hij was er gewoon niet voor je en zeker niet verliefd op je. Anders was hij er wel voor je geweest.

Geen van jullie beiden was destijds toe aan een duurzame relatie. En jullie waren niet de liefde van elkaars leven.

Je moest nog veel leren over mensen toen je verliefd op hem werd. Je zult nooit meer op een dergelijk type vallen. Je vindt jezelf nu veel meer waard en je kent de waarschuwingstekens. Mensen die net een relatiebreuk achter zich hebben kunnen heel kwetsbaar zijn en de verkeerde keuzes maken.

Het gaat om jouw toekomst

Stel, dit verhaal herken je als iets dat zich nu voordoet in je leven. Je bent verdrietig om iemand die erg lijkt op de man die hierboven beschreven wordt. Knap, charmant, vriendelijk, intelligent. Dat kunnen een paar van zijn goede eigenschappen zijn. Maar als jij geen contact met hem opneemt, hoor je niets van hem.

Wat gaat hier fout?

Het ligt niet aan jou. Er zijn mannen die nooit aan een relatie toe zijn. De meeste mannen die je ontmoet zullen niet de ware worden of zelf maar daar in de buurt komen. Er zijn situaties waarvan je later weet dat het nooit gewerkt zou hebben, sterker nog, het zou een ramp geworden zijn. Je viel voor hem maar je hield niet van hem.

Een man waar je echt van houdt, daar zul je altijd van blijven houden. Als je gevoelens voor iemand langzamerhand helemaal verdwijnen, was het een man waar je niet van hield of een man waar je van hield voordat je je ontwikkeld had tot de persoon die je nu bent.

Meestal is het een zegen als een man uit je leven verdwijnt. Mannen zijn soms helemaal niet in staat om een goede relatie te onderhouden, in ieder geval niet op dit moment in hun leven. Natuurlijk geldt hetzelfde voor vrouwen. Hij is niet je vijand of een slecht mens. Hij doet het beste dat hij kan en jij ook. Geef hem dus niet overal de schuld van. Ga verder met je leven.

Niet toe zijn aan een relatie zonder dat je het zelf weet: de relatie die je met deze man hebt of had is een stap in de richting van iemand die er wel voor je wil zijn, een stap waardoor je leert en groeit.

Lees dit ook eens

Soorten Relaties Waar Je Ongelukkig Van Wordt We zijn onze relaties. De verbinding met onszelf en anderen vormt de werkelijkheid van dit bestaan. Maar we zijn niet altijd tevreden met die relaties...
Nieuwe relatie en communicatie Een nieuwe relatie kan wat voeten in de aarde hebben, je grenzen bepalen ten opzichte van de ander bijvoorbeeld en de communicatie in de relatie. En s...
Ik Zoek Een Relatie En Neem Mee…Naar Een Nie... "Ik zoek een relatie en neem mee..." als variant op "Ik ga op reis en neem mee..." . Zijn er dingen waar je een toekomstige partner voor moet waarschu...
Eerlijk Zijn In Een Relatie Eerlijk zijn in een relatie kan je veel opleveren.  In sommige situaties kan het moeilijk zijn om eerlijk te zijn. Vooral als je het gevoel hebt beoor...