Nieuwe Mensen Ontmoeten – Maak Er Tijd Voor!

Nieuwe mensen ontmoetenOm je liefdeleven te verbeteren en die nieuwe partner te vinden, moet je nieuwe mensen ontmoeten. En je hebt het vast wel eens gehoord: als je ergens succes in wilt hebben, moet je erin investeren. Soms betekent dat heel veel moeite doen en soms gaat het vanzelf zonder dat je er speciaal mee bezig bent.

Als het je bedoeling is nieuwe mensen wilt ontmoeten om een levenspartner te vinden, moet je daar serieus moeite voor doen. Niet alleen om je door het proces te werken om jezelf emotioneel voor te bereiden, zodat je klaar bent voor een nieuwe relatie, maar ook om tijd te maken voor ontmoetingen.

In aanvang moet je minimaal 30 minuten per dag aan je liefdeleven besteden, dat is zo’n 3 à 4 uur per week. Als je actief gaat daten zal dat snel oplopen tot ongeveer 10 tot 15 uur per week.

“Hoe moet ik dat dan voor elkaar krijgen? Ik heb het al zo druk!”. Ik hoor het je denken. Toch kan het en waar een wil is, is een weg.

Zo maak je tijd om nieuwe mensen te ontmoeten

Laten we eens kijken hoeveel tijd je gemiddeld per week aan de volgende zaken besteedt:

 • Werk: 40 uur;
 • Slaap: 8 uur per nacht x 7 = 56 uur;
 • TV kijken, hobby’s e.d.: 10 uur;
 • Dagelijkse boodschappen en shoppen: 6 uur;
 • Tijd voor familie en vrienden: 10 uur;
 • Maaltijden bereiden: 14 uur

Bovenstaande activiteiten nemen bij elkaar 136 uur in beslag.

Per week beschikken we over 7 x 24 uur= 168 uur.

Dan heb je dus 32 uur over.

Dit kan voor jou anders zijn, vul het in zoals het bij jou is en kijk hoeveel tijd je over hebt. De meeste singles hebben 12 -25 uur over, tijd waarin ze niet weten wat te doen of bezig zijn met zaken die niet gericht zijn op het ontmoeten van een nieuwe levenspartner. Nieuwe mensen ontmoeten zou goed kunnen in die tijd.

Als je niet weet hoeveel tijd je besteedt aan verschillende zaken, kun je dit de komende week opschrijven. Een korte aantekening volstaat. Dan wordt het duidelijk voor je hoe lang je geslapen hebt, hoeveel tijd je kwijt was met koken, spelen op Facebook of een bezoek aan de tandarts. Alles wat meer dan 30 minuten duurde, schrijf je op.

Na een week weet je hierdoor beter wat je met je tijd doet en hoe je de tijd die je zou kunnen besteden aan het ontmoeten van nieuwe mensen en daten, kunt verhogen.

 • Pak nu je dagelijkse agenda of kalender en kijk waar je de tijd hebt om je op je liefdeleven te richten. Doe dit voor de komende 100 dagen.
 • Plan eerst voor de komende 3 weken 30 minuten per dag in je agenda om dit blog te lezen, één of meerdere van mijn e-books of andere literatuur die over dit onderwerp gaat.
 • Daarna plan je 1 tot 2 uur per week extra om iets te ondernemen waardoor je nieuwe mensen zult ontmoeten. Regel wat nodig is om dit te realiseren. Ben je bijvoorbeeld een alleenstaande ouder, dan zul je een oppas moeten regelen.

Dus, maak tijd voor je liefdeleven en ga nieuwe mensen ontmoeten en daten. Dan maak je de meeste kans die nieuwe levenspartner te vinden.

Fijn als je dit artikel deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Oude Liefdes – 3 Dingen Die Je Van Je Exen K... Een van de grootste fouten die singles maken, is dat ze  hun huidige of toekomstige relaties laten beïnvloeden door hun vorige relaties. Ze vertrouwen...
Succesvol Daten? – 5 Tips Om Het Leuk Te Ma... Als je zoekt naar liefde, gezelschap of iemand met wie je je zaterdagavonden door kunt brengen, zul je erop uit moeten om het te vinden. Dat betekent ...
Gedeelde Waarden Belangrijker Dan Gedeelde Interes... Vaak denken we dat als we dezelfde of een aantal dezelfde interesses hebben, we goed met iemand op kunnen schieten en een gelukkige relatie in het ver...
Je Date Afwijzen Zonder Kwetsen: Zo Doe je Dat Ben je ooit nerveus geweest als je ging daten omdat je het niet leuk vindt om iemand af te wijzen? Je date afwijzen eerlijk en zonder smoezen kan last...

1 gedachte over “Nieuwe Mensen Ontmoeten – Maak Er Tijd Voor!”

 1. Iets om jezelf te beschermen tegen mannen met bindingsangst.

  Kus nooit op de 1e dates elkaar op de lippen. Zeg dat ook meteen als je de 1e date hebt dat je dat nooit doet.

  Een man met bindingsangst probeert altijd in 1e instantie je zover te krijgen je te kussen of zichzelf uit te nodigen bij jou thuis. Zodra hij dat doet weet jij genoeg. Hij kan niet met uitstelgedrag omgaan en is niet in staat zich in een ander/jou in te leven omdat hij van korte kicks leeft. Het is duidelijk dat hij geen rekening met jou gaat houden.

  Sms hem dat je alweer met een ander date, leugentje om bestwil mag zeker in zo’n geval, en beantwoord zijn tegen sms-berichten niet meer. Het is een no go op eerste dates op de mond te kussen tenzij je sterk genoeg bent voor een one night stand zonder verplichtingen maar daar zijn ook gezondheidsrisico’s aan verbonden of gevaar (dat je met een gek in bed beland kan gevolgen hebben!!). Ik raad het je sterk af.

  Als de 1e dates vlekkeloos verlopen en hij blijft belang in je stellen zonder aan te dringen op die kus en hij zit er niet als een oorwurm bij op jullie dates, nou, dat is een goed begin.

  Handje vasthouden lijkt zo verleden tijd maar de mensen van vroeger waren zo gek nog niet. Je kunt wel een goed gevoel van vlinders in je buik krijgen maar je wordt geen speelbal van je date. Bouw langzaam verder en kijk of hij jouw grenzen respecteert. Zo ja, kies vervolgens na een aantal dates een leuke activiteit bijvoorbeeld sport of een museum. Iets wat jij hebt geregeld en waar je hem mee verrast. En nadien geef je hem een korte kus onverwachts op zijn mond en daarna loop je even ontspannen van hem weg en vraagt wat hij wil drinken. Hij zal verbouwereerd zijn. En er thuis nog even over nadenken wat hem overkwam. De volgende dates ga je wat dichterbij hem staan dan normaal gesproken en raak je hem terloops aan. Zeker weten dat hij jou dan kust. Een man die sterk is en zichzelf kan bedwingen en toch graag bij jou is, kan een juiste partner zijn. Want een relatie vraagt wat van jullie beiden en een man die zich weet te beheersen, is de moeite waard. Natuurlijk heb je tijdens de eerdere dates al uitgezocht wie hij is en wat hem zoal beweegt. Het gaat niet om die kus alleen maar het is wel een erg goede manier om te achterhalen of hij jouw tempo respecteert of niet.

Reacties zijn gesloten.