Omgaan met Mannen en Hun Gevoelens

Omgaan met mannen en hun gevoelensMannen gaan anders met hun gevoelens om dan vrouwen, dat weten we inmiddels. In dit artikel zal ik je vertellen wat je absoluut moet weten over mannen om aantrekkelijk te zijn, zijn hart te winnen en zijn liefde te laten groeien voor jou. Omgaan met mannen en hun gevoelens is een kunst.

Mannen Kunnen hun Leven Scheiden van hun Relatie

Mannen kunnen hun leven scheiden van hun relatie en de meest mannen weten hoe ze zichzelf emotioneel moeten opladen voor ieder van deze twee componenten in verschillende situaties. Zij schijnen er geen verband tussen te leggen en ze te zien als twee verschillende gebieden.

Om te leren hoe je het beste om kunt gaan met mannen om te zorgen dat ze voor je vallen en blijven, is er een goed boek Mannen en Relaties.

Als zij zich moeten focussen op werk, geven ze 100% van hun concentratie om het goed te doen. Als ze over een probleem na moeten denken dat ze op willen lossen voor hun vrienden, storten ze zich hier met heel hun hart in.

Zo gericht dat andere zaken zoals liefde en romantiek naar de achtergrond verdwijnen. Als het liefde is waar ze zich op een bepaald moment op moeten richten, geven ze ook de volle 100% en ze kunnen dan echt heel romantisch zijn en hun gevoelens tonen.

Mannen zijn niet in staat hun linker en rechterhelft tegelijkertijd te gebruiken. Daardoor kunnen ze zich maar op een ding tegelijk richten. Daarbij komt dat ze of in hun rationele ‘modus’ verkeren of in hun gevoelskant zitten. Samen gaat niet.

Voor vrouwen is dat anders. Als een vrouw eenmaal een man in haar leven heeft geaccepteerd, wordt haar relatie letterlijk haar leven. Ze vindt het moeilijk deze twee te scheiden. Op de achtergrond heeft ze de man van haar leven altijd in haar hoofd. Haar gedachten zijn gevuld met beelden van hem gedurende haar werk, tijdens een vergadering en ook in haar vrije tijd. Als ze geen partner heeft en een leuke man leert kennen, kan ze zich op voorhand al verheugen op alle leuke dingen die nog gaan komen.

Als Mannen Niet Willen Praten

Als mannen niet willen praten, doen ze dat ook niet. Het heeft geen enkele zin daarop aan te dringen. Maar dat betekent niet dat er iets mis is met jou en het betekent absoluut niet dat hij niet van je houdt. Hij wil nu alleen niet praten. Als je merkt dat je vriend reageert op een afstandelijke manier, is het handig om te weten dat mannen een innerlijke ‘geheime kamer’ hebben waar ze van tijd tot tijd moeten zijn om hun eigen kwesties op te lossen, zaken te overdenken. Niemand mag er binnen komen, zelfs jij niet. Op zulke momenten kan en wil hij zich niet uiten en zeker zijn gevoel niet.

En als er nog geen sprake is van een relatie, kan het zijn dat hij tijden niets van zich laat horen omdat hij zich afvraagt of hij verder wil met jou. Het kan dus zijn dat je nooit meer iets van hem hoort maar hij kan ook plotseling weer interesse in je tonen.

Eigenwaarde en Succes

Het gevoel van eigenwaarde van een man hangt af van zijn succes in het leven en niet alleen van zijn relatie. Als een man voelt dat hij niet goed presteert op zijn werk, niet erg behulpzaam is geweest of een taak niet heeft afgerond, zal hij niet liefdevol voor zichzelf zijn en ook niet voor jou. Daarom is het belangrijk dat je niet direct conclusies trekt als hij zijn gevoel niet toont, jou schijnt te negeren of niet zorgzaam is. Je kunt er helemaal naast zitten met je veronderstellingen en conclusies.

Blijf jezelf als je een relatie wilt aangaan of bent aangegaan. Denk eraan dat je zijn liefde niet hoeft te verdienen door jezelf weg te cijferen en anders te zijn dan je bent. Een van de meest belangrijke sleutelgeheimen om een duurzame relatie in stand te houden is dit: respecteer jezelf en houd van jezelf om wie je bent. Als jij jezelf respecteert en van jezelf houdt, zal je (toekomstige) vriend dat ook doen.

Omgaan met mannen

Mannen zijn in de eerste plaats taakgericht en vrouwen relatiegericht. Daardoor is het voor mannen moeilijker om hun gevoelens op ieder moment te tonen. Omgaan met mannen en hoe je hun hart wint, kun je leren door het e-book Mannen en Relaties te lezen.

Ervaring hiermee? Reageer! Interessant? Deel het! Meer weten? Gratis e-book!

Lees dit ook eens

Hoe versier ik een vrouw? >> Casanova Bootcamp! Voor sommige mannen is het versieren en verleiden van vrouwen een lastige aangelegenheid. Hoe versier ik een vrouw is een gedachte die vaak door hun h...
Vrouwen Versieren, Wil Je Meer Succes? Iedere man wil graag vrouwen versieren, zeker als hij vrijgezel is. Of hij nu wel of niet op zoek is naar een relatie en zijn ware liefde, de jacht ze...
Waarom Mannen Afstand Nemen Alles leek zo goed te gaan, jullie voelen je tot elkaar aangetrokken, lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en dan... neemt hij afstand, laat ni...
De Exclusieve Relatie Nu je de eerste twee fasen in het proces van het opbouwen van een relatie kent, weet je al veel meer over wat een toegewijde, exclusieve relatie eigen...

16 gedachten over “Omgaan met Mannen en Hun Gevoelens”

 1. Sinds 2 weken contact met een hele leuke man ..Via messenger en daarna whatsapp. We chatten elke dag wel even. Nu 2x een afspraak gemaakt maar die kon toch niet door gaan. Geen oppas of onverwacht werk. Na een beetje onhandig chatten van mij (je kan de intonatie niet horen dus lijk je soms iets anders te zeggen dan je bedoelt) dacht hij dat ik terug krabbelde, niet meer wilde afspreken. Hij vroeg of ik het niet vertrouwde of hem niet vertrouwde. Toen ik zei dat ik het zo niet bedoelde zei hij stuur er dan niet op aan (even dacht ik nu heb ik het verpest) maar gelukkig vond hij het niet erg. Ik ben erg onzeker en dat vind hij niet erg. Hij zegt dat hij kriebels voelt en dat wij invloed hebben op plaats en tijd en verder alles open staat. Hij gaat over 5 dagen 3 weken op vakantie daarna wil hij mij graag zien …soms appt hij uit zichzelf …maar meestal begin ik. Als ik iets vraag geeft hij altijd antwoord en stelt een wedervraag ook geeft hij altijd binnen een paar minuten een antwoord ….ik zie en merk dat hij mij echt wel graag wil zien ..maar waarom blijf ik zo onzeker?

  • Lieve Veertje, in het begin van een relatie is het heel normaal om je onzeker te voelen, dat hoort erbij. Het is nog heel erg pril en het kan dus ook nog alle kanten op. Het is niet de meest leuke tijd van een relatie, die vreselijke onzekerheid in de beginperiode, maar ja… šŸ™‚

 2. Hi,

  Ik was benieuwd wat er te zeggen valt die in twijfelmodus zit? Als we samen zijn is er geen vuiltje aan de lucht (ook hij zegt dit) en zodra we apart zijn en hij druk is met werk bijvoorbeeld slaat hij aan het twijfelen.

  Hij zegt dat hij mij niet wil en kan loslaten, dat hij een paar dagen nodig heeft om over ons na te denken.

  Helaas ben ik een aantal dagen geleden een discussie gestart waarbij ik hem eigenlijk ‘dwong’ duidelijk te zijn. En toen heeft hij een aantal niet zo leuke dingen gezegd. Vervolgens doet hij de dag erna alsof de discussie niet is gebeurd en hij niet heeft gezegd dat het definitief klaar is.

  * hij zit midden in een werksituatie waardoor hij op korte termijn naar het buitenland moet verhuizen. Kan dit te maken hebben met afstandelijkheid en twijfelen over hoe de relatie voort te zetten?

  • Lieve Cristina, op dit moment staat zijn hoofd er niet naar om duidelijkheid te geven over jullie relatie, daarvoor vraagt zijn werksituatie nu te veel van hem. Mannen zitten OF in hun taakgerichte modus OF in hun relatie gerichte modus. Tegelijkertijd kan niet. Je doet er goed aan hem nu zo veel mogelijk te steunen en even je eigen behoefte aan zekerheid opzij te zetten. Als hij met je verder wil, komt hij als hij er aan toe is, vanzelf bij je terug daarmee.

 3. Hey

  Ik wil hier wel eens reageren als man, na wat problemen met een vrouw. Ik zocht eigenlijk een artikel over omgaan met vrouwen, maar was geĆÆnteresseerd over wat men te vertellen had over mannen. Ik heb toch wel iets bijgeleerd over beiden. Leuk artikel en interessante comments.

  Moeilijk doen om aandacht te trekken is inderdaad niet de manier, dat kan averechts werken. Laat hem constructief weten wat je ervan denkt en vertel hem wat er scheelt. Jullie vrouwen ruiken soms dingen van een grote afstand, wij mannen hebben dat vermogen jammer genoeg niet en soms komt dan een donderslag bij heldere hemel. Wij mannen zijn zeer rationeel aangelegd en bekijken problemen ook zo en lossen ze ook zo op. Soms moeten we wel eens voelen inderdaad, ik geef jullie daarin gelijk, en dan moet je eens lastig doen (maar overdrijf niet), we zullen het verstaan.

  Wat betreft het chatten wil ik ook iets kwijt. Ik was even geleden een heel eind aan het chatten met iemand en dan is het misgelopen. Volgens mij is het te wijten aan het feit dat mannen niet zulke chatters zijn. Mannen chatten met iemand omdat ze haar leuk vinden. Je kan hem ook niet aan het lijntje houden via chat, daar hebben we niets aan. Vrouwen chatten omdat ze dingen kwijt moeten, omdat ze graag babbelen, opdat ze een afwachtende houding willen aannemen (uit schrik gekwetst te worden)…. Als je een man leuk vindt, wees dan ook niet te afwachtend, wij willen ook het gevoel dat de vrouw ons leuk vind. We kunnen lang chatten, maar nog niet zo lang en veel als een vrouw en dan zit ons geduld er ook op.

  Mijn hart is daarmee al iets gelucht, hopelijk hebben jullie er iets aan gehad.

  Veel succes ermee

 4. Na 2 langdurige mislukte relaties in mijn leven dacht ik de man te zijn tegen gekomen waar ik oud mee wilde worden. Bijna 1,8 jaar hadden wij een leuke relatie waarbij ik dacht dat we elkaar aanvulden in alle opzichten. Hij zou de vader moeten zijn van mijn 2 kinderen. We woonden nog niet samen maar hij was bijna dagelijks bij ons. Klaagde nooit, gaf nooit kritiek, kon gezellig praten over koetjes en kalfjes en bracht regelmatig cadeautjes voor mij mee.

  Op het laatst begon hij minder te doen, was niet meer behulpzaam en eiste alles in huis op zoals na het eten op de bank ploffen, computer op schoot, afstandsbediening binnen bereik en zappen naar saaie praatprogramma. Hierbij liet hij vanzelfsprekend mij over aan de huishoudelijke klussen. Ik begon mij een sloof te voelen en niet gewaardeerd. Overigens kon hij geen complimentjes geven, behalve dan dat het eten had gesmaakt.

  Ik begon mij onzeker te voelen en doordat hij zweeg liep ik op m’n tenen. Ben met hem in gesprek gegaan maar kreeg geen duidelijk respons. Behalve dan dat hij z’n werk niet meer leuk vond en z’n eigen bedrijf. Heb hem gevraagd dit met me te willen delen omdat ik het gevoel kreeg dat het met ons niet goed ging. Geen respons! Na dit gesprek begon hij mij steeds meer te negeren. Passief agressief! Vervolgens trok ik het niet meer en ben ’s nachts bij hem weggegaan terwijl hij sliep.

  Pas de volgende middag belde hij. Hierop heb ik een sms gezonden, het gevoel te hebben mijn plekje bij hem kwijt te zijn en dat het mij beer leek een time out in te lassen om dan verder te zien hoe verder. Zijn reactie was: Ik wist het ook niet, het werd me allemaal te veel!

  Enkele dagen later heeft hij zonder ook maar een goed gesprek te voeren de knoop door gehakt en de relatie beĆ«indigd. Hierna hebben we kort gesproken met als resultaat dat hij bereid was het te laten bezinken en het een kans te geven. Vervolgens heeft hij de volgende dag aan meerdere collega’s en vrienden verteld dat we uit elkaar zijn. Ik voelde me verraden, kreeg een trap na, respectloos, en was helemaal in de war, hij liet mij achter met een gebroken hart.

  Ineens leek hij vol haat te zitten. We hebben nooit ruzie gehad. Enkel om een ex die mij niet met rust liet. Vervolgens heeft hij enkele malen mij geprobeerd te bellen. Ik was niet in staat te antwoorden. We hebben 2 weken later een kort gesprek gehad dat over koetjes en kalfjes ging. Ik besefte mij dat het geen zin had een goed gesprek te verwachten en heb 6 weken het contact verbroken.

  Hij belde wel eens per week maar heb hier niet op gereageerd. Nu na het grootste verdriet te hebben verwerkt en mezelf opgepimt te hebben heb ik weer contact opgenomen. Het gesprek ging weer over koetjes en kalfjes maar was op dit moment goed. Het luchtte op hem gesproken te hebben. En ik geloof dat hij ook blij was en iets nerveus maar in positieve zin.

  Ondanks dat ik heel veel verdriet heb gehad hoop ik toch dat we weer bij elkaar komen. Niemand is perfect maar ik ben er van overtuigd dat wij een goede match zijn. Ik heb het E-book “Terug bij mijn ex” aangeschaft, pas na de zevende week. Toevallig lijkt het erop dat ik de eerste stappen goed heb doorlopen. Maar hebben wij nog een toekomst? Kon ik maar in zijn hoofd kijken! Dat zou zoveel makkelijker zijn. Want hij is zo gesloten en praat nooit over zijn gevoelens of emoties. Waar moet ik beginnen om ons contact weer goed te krijgen. Wat kan ik opmaken uit zijn gedrag? Help…. ik mis hem zo! Ook al heb ik hem niet echt nodig.

  • Lotte, ik weet niet hoe het nu is, maar ik geloof dat jullie nu juist niet zo goed bij elkaar passen. Je hebt natuurlijk een leuke tijd samen gehad, maar hij geeft steeds een andere reden voor zijn geslotenheid. De vraag is wat er echt aan de hand is. Natuurlijk mis je hem, maar dat gaat over. het lijkt me het beste dat jullie geen contact meer met elkaar hebben. Dan kun jij herstellen en kan hij zijn eigen problemen oplossen. Na een maand of zes kunnen jullie dan bekijken of je al dan niet verder wilt met elkaar.

 5. Hallo mensen,

  Ik zit ook even met een vraag, misschien wel logisch, maar misschien ook niet. Toch begrijp ik het niet.

  Het gaat niet over verliefdheid, maar over vriendschap met een man. We hebben al aan elkaar duidelijk gemaakt dat we niet verliefd zijn. We hebben elkaar Ć©Ć©n keer in het echt gezien, even gepraat en hij accepteerde het meteen toen ik hem toegevoegd had op skype (had zijn naam gezocht en hem toen toegevoegd). Sinds een paar maanden chatten we. Hele leuke gesprekken, ik vertelde dingen over mezelf, hij over zijn hobby’s en zo en ik toonde ook interesse. Alleen was ik in het begin iets te nieuwsgierig, maar daar heb ik mijn excuses voor aangeboden, maar dat hoefde niet van hem, hij begreep het, want hij vond zelf dat het flink was afgenomen en daar was hij blij mee.
  In het begin chatten we bijna iedere dag, we begonnen om de beurt een gesprek, maar de laatste paar weken toonde ik steeds als enige het initiatief. Heb hem dan bijvoorbeeld een paar uur met rust gelaten, maar toen hij nog online was had ik dan iets gezegd. Hij reageerde dan wel meteen, een halve seconde later, terug. Maar sinds een week dacht ik nou, ik laat hem maar eens het initiatief nemen. Iedere dag was hij online, maar geen woord. De hele week heeft hij al niets tegen me gezegd, en tegenover die 2 weken dat ik altijd het initiatief moest tonen, verbaasde me dat. En vooral als ik dan wat zei die 2 weken, dat hij meteen terug reageerde.

  Heb ik dan soms te maken met een man die een beetje ‘lui’ is?

  Vind dit allemaal heel typisch en hoop dat iemand me hiermee zou kunnen helpen. Want ik ben nooit dwingerig overgekomen op de chat, heb hem altijd in zijn waarde gelaten, ging me niet irriteren als hij tijdens een chat even wat stiller was etc…

  Iemand advies?

  Groetjes Elisa

  • Nee, hij is niet lui Elisa. Hij zoekt gewoon vrouwen om mee te chatten met waarschijnlijk andere bedoelingen dan jij denkt. Kennelijk heeft hij iemand gevonden die meer in zijn straatje past. Volgende keer kun je het best wachten tot de ander jou toevoegt op Skype en niet zelf het initiatief nemen.

 6. Klopt helemaal. Mijn vriendin is de afgelopen jaren heel passief geweest. Ik was druk met werk waar veel veranderingen en problemen waren, ik zat gewoon niet lekker in mijn vel. Uiteindelijk heeft mijn vrouw een affaire gehad met een collega. We groeien nu langzaam uit elkaar. Ik hou nog steeds van haar en doe nu echt mijn uiterste best maar het lijkt maar niet te lukken om haar terug te winnen.

  • Dank Dirk. Heb geduld, iets wat jaren is verwaarloosd, heb je niet in een paar maanden weer terug gedraaid. Jullie hebben je relatie verwaarloosd, beiden. Misschien moeten jullie je verwachtingen die je van elkaar had en nu hebt eens tegen elkaar uitspreken. Succes!

 7. Nou ja, dus met andere woorden als een man geen moeite meer doet is de relatie goed.. een vrouw heeft ook bevestiging nodig en wil ook graag aandacht. Ik merk bij mezelf dat ik dan extra drama creĆ«er zodat hij die angst voelt dat er weer wat meer aandacht nodig is. Dan krijg ik weer die aandacht die ik nodig heb en wil. Dat is toch niet goed? Is dat alles… mooi vooruitzicht. En de man maar complimenteren..tuurlijk.

  • Val, als jij op die manier aandacht vraagt, vraag je negatieve aandacht. Je kunt ook een positief geformuleerd voorstel doen. Bijvoorbeeld “Ik zou graag samen met jou …” (vul maar in wat je wilt). En als hij daar gehoor aan geeft, laat je direct merken dat je daar blij mee bent. Dat werkt veel beter.

 8. Ik heb je artikel gelezen en vond het zeer interessant. Ik heb ook wel ervaring ermee. Soms is het alleen lastig om er mee om te gaan.
  Mannen uiten niet altijd hun gevoel. Hoe weet je dan of hij nog wel van je houdt of dat hij niet meer zo lief doet omdat hij je niet meer leuk vindt?

  Groetjes Femke

  • Hey Femke, als mannen het gevoel hebben dat het wel goed zit met hun relatie, gaan ze over tot de orde van de, voor hun taakgerichte, dag en doen ze minder moeite. Dat is dan toch niet meer nodig, redeneren zij. Maar als hij doet alsof hij je niet kent en je ontwijkende antwoorden krijgt, is er iets mis. Het is meer een kwestie van leren om goed te interpreteren. Mannen hebben een fragiel ego, geef ze dus veel complimenten. Dat doet wonderen. Je moet het natuurlijk wel menen.

Reacties zijn gesloten.