Omgaan Met Mannen In Een Ongedwongen Sfeer

Omgaan met mannen ongedwongenZoals ik in het eerste deel van deze serie over mannen en verliefdheid al schreef bestaat het proces naar een duurzame relatie uit drie fasen. De eerste fase is in het vorige artikel beschreven. We gaan het nu hebben over omgaan met mannen tijdens de tweede fase.

Voordat je een exclusieve relatie kunt hebben, moet je eerst tijd met hem doorbrengen en hem leren kennen in een ongedwongen sfeer.

Omgaan met mannen – fase 2 de ongedwongen relatie

Veel vrouwen negeren deze fase en doen alsof die niet bestaat omdat ze moeite hebben met de onzekerheid die het met zich meebrengt. Bovendien weten ze niet hoe ze hiermee om moeten gaan. Het negeren van deze fase levert meestal teleurstelling op.

Het is een tussenfase waarin je nieuwsgierig bent en je afvraagt waarom een man zich gedraagt zoals hij doet en wat dat allemaal betekent.

Het is ook de fase waarin je de kans hebt om een goed basis te leggen voor een eerlijke en open, romantische relatie.

Of…

Om de relatie te laten mislukken zodat het nergens toe leidt.

In het omgaan met mannen in deze fase is de belangrijkste vraag die jij jezelf als vrouw kunt stellen: “Hoe ga ik ermee om als ik me kwetsbaar voel bij een man?”

Hoe ga je ermee om als jij je onzeker voelt over de voortgang van de relatie?

Als je nog niet zeker weet of je hem kunt vertrouwen?

Als er iets gebeurt dat je kwetst en jij je niet gewaardeerd voelt en dit duidelijk wilt maken…

Hoe reageer je?

Reageer je liefdevol?

Reageer je met pijn en woede?

Wijs je hem af om een ander te vinden?

Ik hoop dat je inziet dat jij het bent die een bepaalde rol aan kan nemen, en dat hier van je gevraagd wordt om te laten zien dat je een goede partner kunt zijn, lang voordat er sprake is van een exclusieve relatie.

De manier waarop jij je opstelt tegenover de man waar je mee omgaat en hoe je reageert op zijn gedrag, bepaalt of hij ervoor kiest om verliefd op je te worden en zichzelf met je te verbinden.

Wil je meer weten over hoe je door deze fase heen laveert, lees dan mijn e-book Mannen en Relaties. Omgaan met mannen wordt daardoor veel makkelijker en leuker.

Lees dit ook eens

Mannen Verleiden Tips En Meer Over Versieren De vorige keer ging het over vrouwen versieren, vandaag een aantal mannen verleiden tips. Vraag jij je af hoe mannen te verleiden dan vind je hier ee...
Mannen Versieren, Een Kunst Of Een Kunde? Hoe mannen versieren als  je  een relatie wilt, makkelijk wordt als je de volgende tips ter harte neemt, daar gaat dit artikel over. Mannen hebben na...
Als Mannen Afstand Nemen Voor veel vrouwen houdt het niet op als een man zegt dat hij nog niet aan een vaste relatie toe is. Hoe komt dat? Als mannen afstand nemen, luisteren ...
Verleidingstips Voor Mannen Nu ik een heel boek geschreven heb voor vrouwen over hoe mannen denken over relaties, is het hoog tijd om aandacht te besteden aan verleidingstips voo...

2 gedachten over “Omgaan Met Mannen In Een Ongedwongen Sfeer”

  1. Een man waar ik voor de 2e keer een weekend mee doorbracht, vertelde ik iets over mezelf waar hij van uit zijn dak ging. Eerst schrok ik en daarna werd ik weer rustig. Hij niet. Ik keek toe en dacht ‘hier krijg jij zelf straks last van’. Ik wilde blijven zodat we het de volgende dag uit konden praten. Ik wist zeker dat we elkaar minstens graag mochten. Maar hij wilde dat ik zijn huis verliet. Ik werd niet boos, ben rustig gebleven. Ik vond ook dat hij in principe het recht had om iets van mij af te keuren. Ik had zelf geen last van de manier waaróp hij dat deed, na de eerste schrik, als je zo uit je dak gaat als hij deed, krijg je er later meestal spijt van. Ik was niet verliefd, maar ik mocht hem zo graag om wie hij verder was dat ik me er mild over voelde. Nu, 2 jaar later, hebben we weer contact gekregen en voordat we elkaar weer gaan zien, wil hij eerst bekijken wat hij zelf moet doen om het niet weer te laten gebeuren. Hij was ook degene die over die gebeurtenis begon. Ik heb bewust afgewacht of hij dat zou doen, anders kon ik niet verder met ons contact. Een man die zijn hand in eigen boezem steekt, erg prettig! We e-mailen regelmatig en daardoor is het voor mij niet moeilijk om geduld te hebben. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat het hoogstwaarschijnlijk anders gelopen was als ik net zo heftig op hem had gereageerd als hij op mij. Wijsheid komt met de jaren, zal ik maar zeggen.

Reacties zijn gesloten.