Een Onbeantwoorde Liefde – Kun Je Daar Iets Aan Doen?

Onbeantwoorde liefdeWe hebben het allemaal meegemaakt, een onbeantwoorde liefde. En als je dit leest, is dit bij jou waarschijnlijk nu het geval. Je bent verliefd op iemand die jou niet wil. Wat ook nog vaak gebeurt, is dat er anderen zijn die verliefd op jou zijn of tenminste een oogje op je hebben – en die wil jij dan weer niet. Nog meer onbeantwoorde liefde…

Hoe is dat mogelijk? Slim is het niet. Je zou beter af zijn als je je inliet met de mensen die jou wel zien zitten. Maar dat zegt het verstand en ik omdat ik er nuchter naar kijk. Maar jij niet. Jij bent verliefd.

Goed, maar waardoor worden mensen zo vaak verliefd op iemand die ze niet kunnen krijgen? Dat heeft met hun zelfbeeld te maken. Zelfbeeld? Ja, dat is het beeld dat je van jezelf hebt. Net zoals je een beeld van een ander hebt, heb je dat ook van jezelf. Je kunt jezelf zien als succesvol, aantrekkelijk, geestig en vlot. In dat geval zul je verliefd worden op iemand die bij dat beeld past.

Maar ziet die ander jou ook zo?

Als dat niet zo is, is er sprake van een onbeantwoorde liefde. Maar dat wist je al.

Het kan ook zijn dat je graag zo gezien wilt worden maar eigenlijk vindt dat je niet zo succesvol bent, niet zo aantrekkelijk, helemaal niet geestig en vlot. In dat geval wordt je verliefd op iemand die dat wel allemaal is omdat je denkt dat die eigenschappen op jou zullen afstralen als je eenmaal een relatie met hem of haar hebt.

We hebben allemaal een zelfbeeld en ook een zogenaamd ideaalbeeld van onszelf. Dat laatste is zoals we graag zouden willen zijn en vaak ook denken te zijn.

Daarom wijzen we mensen vaak af die ons wel zien zitten en worden we verliefd op hen die voor ons onbereikbaar zijn. Let wel, dit geldt alleen als je regelmatig verliefd wordt op onbereikbare mensen. Natuurlijk wijs je mensen af die echt helemaal niet bij je passen.

Wat te doen aan een onbeantwoorde liefde

  1. Kijk eerst een naar jezelf. Wie ben je hoe sta je in het leven, waar hoor je bij (groepen, familie, enz.), hoe zie je er uit, hoe denk jij nu over jezelf in alle opzichten en wat vinden anderen van je? Wees eerlijk tegen jezelf – er is niemand die meekijkt.
  2. Kijk nu eens naar hoe je graag zou willen zijn. Wie wil je zijn, waar wil je bij horen, hoe wil je er uit zien wat wil je dat anderen van je denken en zeggen?
  3. Wat is het verschil tussen de eerste serie antwoorden en de tweede serie antwoorden?
  4. Maak een plan om stap voor stap de veranderingen door te voeren.
  5. Zorg dat je precies weet wanneer je een resultaat behaald hebt.

Het kost tijd, zeker. Maar daarna zul je zien dat er een ander type mensen op je pad komen en je kansen veel groter worden iemand te ontmoeten die past bij jouw nu gerealiseerde ideaalbeeld. Geen onbeantwoorde liefde meer!

Meer weten hierover? Lees “De Law of Attraction en de Liefde” – Relatiegeheimen onthuld. Daarin staat nog veel meer over hoe je kunt zorgen dat je iemand aantrekt die past bij je ideaalbeeld.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Liefde Tips Voor Allebei Dit is de derde van 5 liefde tips. Deze is zowel voor mannen als vrouwen: Waarom je niet mee moet doen met alle anderen Voor het geval je het no...
Meer Liefde In Je Leven? – 3 Simpele Stappen Laatst hoorde ik iemand zeggen, "Door te klagen word je een problemenmagneet". Ik bedacht hoe waar dat is - en hoe we dat snel kunnen veranderen door ...
Liefde Regels – De 3 Allerbelangrijkste We besteden vaak net zoveel tijd aan het denken over relaties als we doen over het betalen van de rekeningen of hoe we 5 kilo af kunnen vallen. We bes...
5 Signalen Dat Je Verliefd Bent Op Het Idee Van Li... Stop ermee om de perfecte partner te vinden. Je wilt liefde van een persoon, niet van de idee van een persoon. Verliefd op het idee van liefde, het ko...