Onbeantwoorde Verliefdheid – Hoe Kan Dat?

Onbeantwoorde verliefdheidHoe kan het dat je verliefd wordt op iemand die dat niet beantwoordt? En het gebeurt nogal eens dat mensen lijden onder een onbeantwoorde verliefdheid!

Eerder schreef ik al over onbeantwoorde liefde, en onbeantwoorde verliefdheid hoort hier natuurlijk ook bij. We gaan  nu kijken naar de oorzaken. De oorzaken waardoor je verliefd werd op iemand die dat niet beantwoordt.

Er zijn een heleboel redenen waardoor dit kan gebeuren en nee, de reden ligt niet bij die andere persoon. Het ligt bij jezelf. Wat had jij nodig dat je verliefd werd op deze persoon? Deze persoon die niet verliefd was of werd op jou? Waarom werd je verliefd op iemand die je niet kunt krijgen?

De oorzaken van onbeantwoorde verliefdheid

Misschien herken jij een van de volgende dingen:

  • Het is iemand waarvan je denkt dat je die niet kunt krijgen en je wilt jezelf bewijzen dat je goed genoeg bent voor hem of haar.
  • Je eigen verbeelding. Je stelt je voor welke leuke dingen jullie samen zullen doen als de relatie een feit is. Je fantaseert erop los hoe die ander zich tegenover jou zal gedragen. Hierdoor krijgt de ander in je verbeelding een persoonlijkheid die anders is dan de werkelijkheid. Hierdoor wordt je verliefdheid versterkt terwijl de ander daar helemaal niet mee bezig is. Dat kan alleen maar tegen vallen.
  • Je verwacht een emotionele behoefte vervuld te krijgen, dat de ander de leegte op zal vullen die je nu ervaart.
  • Je projecteert jouw gevoelens op de ander: als ik dit voel, moet de ander dat ook wel voelen. Zeker als je die ander vaak ziet. Maar het zijn jouw gevoelens, niet die van de ander!
  • Je verwart aandacht met liefde. Iemand steunt je en geeft je aandacht in een moeilijke periode. Die aandacht is precies wat je nodig hebt en je denkt dat de ander verliefd op je is. Maar het kan niet meer dan een vriendelijk gebaar zijn om je te helpen.
  • Iemand is heel aardig tegen je en jij denkt dat dit speciaal voor jou bedoeld is terwijl dit een persoon is die tegen iedereen aardig is.

In alle gevallen zegt het iets over jezelf. Als je verliefd wordt op iemand die voor jou emotioneel onbeschikbaar is, betekent dit dat je eigenlijk bang bent om een echte relatie aan te gaan. Onbeantwoorde verliefdheid levert je iets op, hoe gek het ook klinkt.

Een onmogelijke verliefdheid is veilig!

In alle gevallen moet je eerst voor jezelf zorgen. Pas als je jezelf kunt geven wat je van een ander nodig denkt te hebben, ben je klaar voor een relatie.

Lees dit ook eens

Hals Over Kop Verliefd? >> 6 Symptomen Ben je zo verliefd dat het pijn doet en je het gevoel hebt dat je hals over kop verliefd bent geworden? De eerste verliefdheid kan zo intens zijn dat ...
Een Verliefde Man Gedraagt Zich Zo Hoe kun je weten of hij verliefd is, afgezien van op je knopen tellen "Is hij verliefd, is hij niet verliefd"? Een verliefde man toont bepaald gedrag ...
De Exclusieve Relatie Nu je de eerste twee fasen in het proces van het opbouwen van een relatie kent, weet je al veel meer over wat een toegewijde, exclusieve relatie eigen...
Verliefd Worden – Per Ongeluk Op De Verkeerd... Per ongeluk op de verkeerde verliefd worden, hoe kun je dat vermijden? Een vraag die mij gesteld werd en ja, ik moest er om lachen. Per ongeluk op d...

2 gedachten over “Onbeantwoorde Verliefdheid – Hoe Kan Dat?”

    • Het lijkt wel stalken Eli. Sommige mannen vinden het leuk om te doen, zeker als ze weten dat een vrouw hen leuk vindt. Als je erop reageert, blijven ze doorgaan. Dus stop daarmee.

Reacties zijn gesloten.