Ongelukkig Verliefd – Wat Te Doen?

Ongelukkig verliefdBen jij ongelukkig verliefd? Het is niet wederzijds of zelfs een onmogelijke liefde? Hoe kan dat nu en waardoor worden we eigenlijk verliefd? Waardoor ontstaan de chemische processen in ons lichaam die ervoor zorgen dat we ons zo voelen?

Veel vragen. Nu een poging om de laatste twee te beantwoorden. Op de eerste twee weet jij alleen het antwoord.

Ongelukkig verliefd word je doordat…

Schrik niet… Je wordt ongelukkig verliefd doordat je verliefd wordt op het beeld dat je van iemand hebt, op de gedachte hoe het zou zijn als je een relatie zou hebben met de persoon waar je op viel. Wat kunnen dat voor mensen zijn waar je ongelukkig verliefd op bent?

 • Het kan iemand zijn die heel aardig voor je is maar waarschijnlijk ook voor anderen. Je hebt het te persoonlijk opgevat.
 • Het kan iemand zijn die je bewonderd maar die niet beschikbaar is;
 • Het kan iemand zijn die je niet kunt krijgen omdat jij jezelf wilt bewijzen dat je dat wel kunt;
 • Het kan iemand zijn waar je seks mee hebt gehad en die je nu heeft gedumpt;

In alle gevallen heb je eerst een voorstelling gemaakt van hoe jij denkt dat de ander is en zich tegenover jou zou gedragen in de ideale situatie. Dat zul je raar vinden, maar zo is het. Je hebt niet objectief gekeken of je wel een realistische kans had en dan word je ongelukkig verliefd.

Je verliefdheid is niet ontstaan en gegroeid doordat je de tijd nam om elkaar te leren kennen, jij de omstandigheden realistisch hebt ingeschat en eisen hebt gesteld aan iemand met wie je een relatie aan wilt gaan.

Verliefd op de liefde

Het kan ook zijn dat je verliefd bent op de liefde. Waarmee ik bedoel dat je verslaafd bent aan de “stofjes” die je lichaam aanmaakt als je verliefd bent. Je vindt het leven maar saai zonder dat.

In dat geval zoek je voortdurend naar iemand om verliefd op te zijn,of je nu een kans hebt of niet. Als het uit is met de één, zoek je direct weer een ander om verliefd op te worden.

Allemaal prima recepten om ongelukkig verliefd te zijn.

Wat te doen als je dit herkent?

 1. Zorg, als het even kan, dat je de persoon waar je verliefd op bent, niet meer ziet.
 2. Als je verliefdheid over is, bepaal je voor jezelf wat je wilt van een partner, stel je grenzen.
 3. Vul je leven met andere leuke dingen zodat je niet afhankelijk bent van verliefd zijn (in het geval je verliefd op de liefde bent).
 4. Leer om goed te kijken hoe een ander werkelijk is, niet hoe jij denkt of graag wilt dat die is.
 5. Iedereen die niet aan je eisen voldoet, laat je links liggen.
 6. Ontmoet je iemand die wel voldoet aan wat jij wilt, leer die dan eerst goed kennen voordat jij jezelf toestaat verliefd te worden.
 7. Vrouwen lezen het beste mijn e-book Mannen en Relaties – hoe je zijn hart wint voor altijd.

Zo voorkom je dat je de volgende keer weer ongelukkig verliefd wordt.

Lees dit ook eens

Onbeantwoorde Verliefdheid – Hoe Kan Dat? Hoe kan het dat je verliefd wordt op iemand die dat niet beantwoordt? En het gebeurt nogal eens dat mensen lijden onder een onbeantwoorde verliefdheid...
Verliefd Worden En Blijven Als we verliefd worden, willen we graag dat deze situatie altijd blijft bestaan. Helaas hebben we allemaal meegemaakt dat dit zomaar plotseling kan ve...
6 Signalen Dat Hij Verliefd Op Je Is Ken je dat, dat je je afvraagt of de man waar je mee omgaat eigenlijk wel verliefd op je is? Is hij serieus, meent hij het echt? Je zoekt naar signale...
Mannen En Verliefdheid – Wanneer Is Hij Toe ... Het antwoord op deze vraag wordt het meest gezocht door vrouwen: is hij verliefd op mij? Mannen en verliefdheid, er is niet makkelijk uit wijs te word...