Ongelukkige Mensen – Waarom Val Jij Daarop?

Ongelukkige mensenGeloof het of niet, daten met mensen die ongelukkig zijn is voor veel mensen een probleem. Het kan zijn dat daten met ongelukkige mensen jou belachelijk in de oren klinkt. Maar kijk dan eens wat verder terug in je romantische verleden.  Je zult waarschijnlijk een of twee personen vinden die door en door ongelukkig waren.

Zegt het iets over jou als je met een of twee mensen bent omgegaan die ongelukkig bleken te zijn? Waarschijnlijk niet. Maar als je een gedragspatroon hebt ontdekt, bij herhaling dus – dat je voor iemand valt en vervolgens merkt dat die zich ongelukkig voelt – zegt dat wel degelijk iets.

Het is meestal onmogelijk om meteen te zien of iemand ongelukkig is als je hem of haar voor het eerst ontmoet. Maar er zijn bepaalde signalen die je op kunt merken in de eerste paar weken dat je iemand leert kennen, die daarop wijzen.

Mensen die ongelukkig zijn maken negatieve, fatalistische opmerkingen en zij lijken een laag gevoel van eigenwaarde te hebben. Ze hebben veel bevestiging nodig en ze zijn pessimistisch over het voortduren van romantische relaties. Ze raken makkelijk depressief of worden geïrriteerd of boos bij het minste geringste.

Laten we kijken naar de redenen waarom mensen op ongelukkige personen vallen. Herken je jezelf in onderstaande, dan kun je jezelf beter begrijpen.

Controle houden

Je hebt meer controle in het omgaan met ongelukkige of disfunctionele mensen dan met mensen die goed functioneren.
Dit is een van de meest voorkomende problemen waar mensen tegen aan lopen als ze een partner zoeken: investeren in anderen die disfunctioneel zijn omdat zij zich voorstellen dan meer controle over de relatie te hebben. Mannen en vrouwen die de gewoonte hebben om te vallen voor ongelukkige mensen, voelen zich vaak onzeker als zij met iemand zijn die aantrekkelijk, gezond, gelukkig en succesvol is.

Door om te gaan met iemand die ongelukkig is, hoef je niet te concurreren met die persoon. Mannen en vrouwen die vallen voor ongelukkige mensen zijn vaak “alfa” types of “control freaks“. Of mensen die steeds aan een nieuw project beginnen.  Dit type mensen moeten altijd iets te doen hebben. En je zult inderdaad altijd iets te doen hebben als je een serieuze relatie hebt met een ongelukkige of disfunctionele persoon.

Verlatingsangst

Je denkt dat het minder waarschijnlijk is dat een ongelukkige partner je zal verlaten dan dat een gelukkige partner dat zal doen.  Iemand die met meer emotionele kwesties zit dan jij, zal jou uiteindelijk nog meer kwetsen. Waarom? Omdat die persoon niet is staat zal zijn, en emotioneel niet stabiel genoeg is om aan jouw emotionele behoeften te voldoen.

Daardoor zul je je alleen en gefrustreerd gaan voelen. Misschien zul je ook boos op jezelf zijn omdat je zoveel tijd verspild hebt. Het is niet waarschijnlijk dat ongelukkige mensen je zullen verlaten;  het is wel waarschijnlijk dat ze jou ook ongelukkig maken.

Ze zijn zelf ongelukkige mensen

Soort zoekt soort, like attracts like. Als je de gewoonte hebt om voor ongelukkige mensen te vallen is er een grote kans dat jijzelf je ook ongelukkig voelt. Onbewust zoek je deze mensen uit omdat dit vertrouwd voelt. De uitdrukking “ongeluk zoekt gezelschap” komt door het verschijnsel dat mensen zich vaak veilig voelen bij mensen die lijden aan dezelfde vormen van verdriet, angst en eenzaamheid. Het probleem met dergelijke relaties is dat twee ongelukkige mensen elkaar nauwelijks helpen. Ze trekken elkaar naar beneden totdat de een de ander verlaat.

Benoemen van het probleem lost het op

Een van de meest effectieve strategieën om een gezonde partner te vinden is om nauwkeurig te kijken naar de overeenkomsten tussen de mensen waar je mee omging in het verleden. Waardoor werd je aangetrokken? Als je een patroon van ongelukkig zijn vindt bij je exen, benoem het probleem dan direct: “Ik heb me aangetrokken gevoeld tot mensen die ongelukkig en disfunctioneel zijn”. En deel dit met vrienden. Over dit probleem nadenken samen met het jezelf horen zeggen tegen anderen, is de manier waarop je de koers van verandering inzet.

Om te voorkomen dat je ooit nog op ongelukkige mensen valt, is het voor vrouwen aan te raden dit e-book te lezen.

Lees dit ook eens

Emoties En Communicatie – Creëer Een Relatie... Emoties en communicatie - emoties bepalen wat de uitkomst is van een gesprek, woordenwisseling of zelfs een ruzie. Stel je hebt een vervelende woorde...
Een relatie zoeken en angst We kunnen een relatie zoeken terwijl we daar eigenlijk bang voor zijn. Alleen weten we dat niet. Totdat we dat bange plekje in onszelf een klein beet...
De Toekomst Voorspellen Met Je Verleden De toekomst voorspellen, het zou leuk zijn als je dat kon, niet? Helemaal precies kunnen we dat niet en dat is maar goed ook, het leven zou maar saai ...
Verlatingsangst In Een Relatie Verlatingsangst in een relatie kenmerkt zich door een overdreven bezorgdheid dat de persoon waar je om geeft je zal verlaten, gevoelens van onzekerhei...