Onzekerheid In Relatie? – Hoe Weet Je Of Je Een Exclusieve Relatie Hebt?

Onzekerheid in relatieHoe weet je of je een echte exclusieve relatie hebt, en het niet gaat om een voorbijgaande affaire? Veel vrouwen vragen zich dat af als ze enige tijd met een man omgaan. Zij voelen onzekerheid in hun relatie en willen die zekerheid graag hebben.

Nu is onzekerheid in een relatie in aanvang heel normaal. het hoort erbij. Zoals John Gray al aangaf in zijn boek “Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus“. Het is zelfs een fase die noodzakelijk is om te ontdekken of je met iemand verder wilt.

De meesten onder ons vinden dit lastig en slaan het daarom het liefst over. Maar te snel zekerheid willen werkt averechts.

Heb een leuke tijd en praat niet te snel over de toekomst. Te snel het accent leggen op duurzaamheid, jaagt mannen weg. En nee, dat betekent niet dat ze bindingsangst hebben. het is een natuurlijke reactie van hen als ze het gevoel krijgen dat jij hen hun vrijheid af wilt nemen.

Ga je eigen gang, blijf de dingen doen die je anders ook deed. De tijd zal vanzelf leren of hij voor je gaat. Een man komt uit vrije wil (zie het woord vrij daarin!) of niet.

Je kunt het hem dus niet rechtuit vragen. Toch geven mannen duidelijk signalen, waaruit jij op kunt maken of je een exclusieve relatie met hem hebt of niet.

Onzekerheid in relatie? – Let op gedrag om zekerheid te krijgen

Gedrag zegt vele malen meer dan woorden. Let dus altijd op gedrag. Aan de volgende vijf gedragingen kun je merken of hij voor je gaat of niet. Dat kan veel onzekerheid in je relatie wegnemen.

Zien jullie elkaar door de week?

Als jullie elkaar alleen in het weekend zien, lijkt de relatie niet stevig (tenzij er omstandigheden zijn dat het niet anders kan, als je bijvoorbeeld ver bij elkaar vandaan woont)

Maar als je elkaar echt leuk vindt, zul je elkaar door de week ontmoeten, lange telefoongesprekken hebben en bij elkaar overnachten. Als je ertoe over gaat elkaar ook door de week te zien en niet alleen in het weekend, betekent dit dat je elkaar toelaat in elkaars dagelijks leven.

Is hij altijd beschikbaar?

Als er perioden zijn dat hij niet bereikbaar is voor je, en zeker als hij dit tegen je heeft gezegd, is dat een teken dat hij de relatie niet wil verdiepen. Een man die om je geeft, zorgt ervoor dat je hem kunt bereiken. Als dat niet zo is, wil hij je niet toelaten in zijn leven en gaat hij misschien ook met andere vrouwen uit. Als hij volledig beschikbaar en open is, betekent dat dat hij uit is op een hechte relatie.

Als je de nacht bij hem doorbrengt of hij bij jou, ontbijten jullie dan samen en brengen jullie die dag samen door?

Een seksuele relatie die eindigt als je uit bed glipt en je kleren aantrekt, is er geen waar je verder iets van moet verwachten. Maar een zorgzame seksuele relatie waarin hij ontbijt voor je maakt en je de dag samen doorbrengt, heeft veel meer kans om zich te verdiepen.

Laat je kleding en persoonlijke dingen bij elkaar achter?

Als een man dergelijke dingen als kleding en toiletspullen (in de badkamer) achterlaat, is dat een duidelijk signaal dat hij jou wil. Wat hij namelijk tegelijkertijd doet, is zijn territorium bewaken op deze manier. Ieder ander kan zo zien dat jij niet meer beschikbaar bent. Omgekeerd geldt hetzelfde, in die zin dat als jij spullen bij hem achter kunt laten, dit ook een teken is dat hij niet voor anderen beschikbaar is.

Hoe introduceert hij jou?

Als hij je nuchter voorstelt, zo van “Dit is Elly”, kun je veel uit zijn lichaamstaal opmaken: komt hij dichterbij, of beter slaat hij een arm om je heen, dan is het duidelijk dat hij jullie als stel ziet. Draait hij zich, of zijn gezicht, af, dan is dat dus niet zo.

Let ook goed op de woorden die hij gebruikt. Introduceert hij je als een kennis, zijn vriendin of zelfs zijn partner? Hier moet je niet te snel conclusies uit trekken. Zeker in het begin van een relatie, ook als bovenstaande zaken goede signalen zijn, vinden mannen het nog niet prettig dit “publiek” te maken.

Onzekerheid in relatie, het valt niet mee. Maar het gedrag in bovenstaande situaties, kan je meer zekerheid geven of dit ergens naar toe leidt of niet.

Lees dit ook eens

Grenzen Stellen Voor Een Gezonde Relatie Gezonde emotionele aantrekkingskracht ontstaat als je een goede relatie met jezelf hebt. Gezonde grenzen stellen gaat je dan makkelijk af. Deze minise...
Verwachtingen Van Een Relatie – Gezond of Pr... Wij allemaal hebben verwachtingen van een relatie en gaan die aan met verwachtingen gebaseerd op voorbeelden die we hebben gezien in familierelaties, ...
Liefde en Seks Lente! Tijd voor vlinders in je buik, verliefdheid, liefde en seks. Maar wanneer is het nu het één en wanneer het ander? Onze chemische huishouding we...
Vertrouwen Winnen In Een Relatie – 6 Maniere... Een relatie zonder vertrouwen kun je nauwelijks een relatie noemen. Het vertrouwen winnen van iemand waar je graag een relatie mee wilt hebben is dan ...