Opnieuw Beginnen Met Een Nieuwe Partner

Opnieuw beginnenOpnieuw beginnen met een nieuwe partner is iets wat de meesten van ons graag willen. Als de vorige relatie misliep.

We willen ons weer goed voelen. Hebben genoeg van alleen zijn. Proberen het opnieuw.

Soms gaat dat wonderlijk goed. Soms blijkt het bij herhaling niet te werken.

Dan kan de twijfel toeslaan.

Ben ik nog wel aantrekkelijk? Is er iets fout met mij?

Wat wil ik eigenlijk? Wat verwacht ik? Waardoor loopt het steeds niet zoals ik graag zou willen?

Allemaal vragen die door je hoofd kunnen schieten, of erger, steeds maar onder de oppervlakte van je gedachten blijven doorzeuren.

Een nieuwe partner met welke reden?

Het kan ook zijn dat je helemaal niet meer durft na een stukgelopen relatie. Opnieuw beginnen met een nieuwe partner lijkt je riskant. Hoe kun je nu weten of je niet weer dezelfde fout maakt als in het verleden?

Fouten gemaakt? Ik? Nee dat was hij of zij!

Helaas. “Waar twee vechten hebben twee schuld”. Dat is een oud gezegde en persoonlijk houd ik niet van het woord schuld. Je kunt jezelf wel verantwoordelijk stellen voor wat er in je leven gebeurd. Dat betekent dat je van alles iets kunt leren. En dan kom ik weer terug op het herhalen van gemaakte fouten. Het zijn geen fouten. Je wist toen niet beter en iets dat je niet wist, kun je jezelf ook niet kwalijk nemen.

Maar nu weet je het wel, hoop ik. Je eigen aandeel in wat er gebeurde.

Begin je een relatie zonder dat je begrijpt wat je eigenlijk precies zoekt bij die nieuwe partner? Dan loop je de kans dat het weer fout loopt. Natuurlijk zoek je liefde, waardering, erkenning, enzovoort. En in het begin lijkt dat er allemaal te zijn. Maar op den duur? En wat heb jij eigenlijk te geven aan die nieuwe partner?

Een relatie beginnen is makkelijk

Maar er een houden is iets anders. Dus kijk eens naar jezelf, naar wie jij bent, naar wat je te geven hebt en wat je verwacht van een nieuwe partner.

Opnieuw beginnen

Opnieuw beginnen met een nieuwe partner, vol vertrouwen een relatie beginnen kan echt als jij je huiswerk maakt. Je kent dan de antwoorden op de vragen die hierboven staan en weet wat je wilt. Dat geeft zelfvertrouwen waardoor je veel beter weet welke kandidaten jij geschikt vindt en welke niet.  “Opnieuw Beginnen?” is de titel van het e-book dat ik geschreven heb om je door het proces heen te leiden waardoor je weer vol goede moed en met zelfvertrouwen opnieuw kunt beginnen met een nieuwe partner. Ik zou zeggen: “Koop het.”!

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft. Dank je wel!

Lees dit ook eens

Vragen Over Liefde Er worden mij veel vragen over liefde gesteld. Misschien en zelfs waarschijnlijk herken je ze wel, anders zou je dit nu niet lezen. Bijvoorbeeld vrage...
Wat Zoek Je In Een Partner? Wat zoek je in een partner? Nu je weet wat je in een relatie zoekt - daar ging het in het vorige artikel over - wordt het makkelijker om te bepalen wa...
Meer Plezier En Liefde Voelen Of je nu singel bent, een relatie hebt of iets daar tussenin, je kunt altijd meer liefde voelen en plezier hebben in je leven. Dat doe je door deze ge...
Jouw Ware Liefde Vinden In 2012 Dit is toch wat veel mensen willen: hun ware liefde vinden en het liefst snel, dus in het komende jaar. Hoe zie jij de toekomst? Als iets waarin je h...