Opnieuw Beginnen

Opnieuw beginnenOpnieuw beginnen – het is iets dat we allemaal wel eens moeten of willen doen. Een relatie beginnen, opnieuw beginnen met je leven, opnieuw beginnen met je ex, opnieuw beginnen na een scheiding of relatiebreuk – het zijn allemaal voorbeelden van zulke momenten dat we die behoefte kunnen hebben.

Maar hoe doe je dat nu? Je kunt er natuurlijk zo inspringen. Zou het niet beter zijn om eerst eens een aantal zaken op een rij te zetten? Te beginnen met en voor jezelf? Daarbij doorloop je een aantal stappen.

Opnieuw beginnen met je leven

  • Je begint met je af te vragen waar je nu staat. Wie ben je? Wat heb je? Wat doe je?
  • Ben je er tevreden mee?
  • Welke beslissingen hebben je hier gebracht?
  • Waar wil je naar toe? Wie wil je zijn? Wat wil je hebben? Wat wil je gaan doen?
  • Maak een lijst van al je wensen en verlangens op de gebieden van relaties, geld en gezondheid.
  • Maak nu een plan om te bereiken wat je wilt.

Een relatie beginnen

Ook voordat je een relatie begint is het goed om je bovenstaande af te vragen. Of als er al sprake is van een beginnende relatie, vraag het je beiden af en bespreek het met elkaar. zo kom je erachter of je aan elkaars wensen kunt voldoen en of je elkaar kunt steunen in het bereiken van elkaars doelen.

Opnieuw beginnen met je ex

Als je de wil en de mogelijkheid hebt om opnieuw te beginnen met je ex, is een dergelijke check ook van grote waarde. Jullie zijn uit elkaar gegaan om bepaalde redenen. Door deze vragen met elkaar door te lopen, kom je erachter wat je gemist hebt en graag anders zou zien. Je komt er ook achter of het zin heeft om een nieuwe start te maken.

Opnieuw beginnen na een scheiding of relatiebreuk

Begin eerst met je zelf en je eigen leven zoals hierboven beschreven. vervolgens breng je in kaart wat je eigen aandeel is geweest in het uiteenvallen van je relatie. Verwerk dat. Je loopt anders het risico weer dezelfde fouten te maken. Bepaal vervolgens wat je wensen en verlangens zijn ten aanzien van een partner en een relatie. Daarna pas kun je opnieuw beginnen met een nieuwe partner.

Onderhoud plegen

Een relatie vraagt onderhoud. Of het nu de relatie met jezelf is of die met een partner. Dat onderhoud pleeg je door eens in de 1 à 2 jaar een relatiecheck te houden met elkaar. Je doorloopt de vragen die hierboven staan, kijkt waar je bent, aan welke wensen voldaan wordt en welke niet en hoe je dat kunt verbeteren.

Wil de een een cursus volgen? Is de ander dan bereidt meer in het huishouden te doen? Zulke afspreken kun je maken. je kijkt niet alleen of je gekomen bent waar je wilde zijn toen je opnieuw begon maar ook steeds naar de toekomst en wat daar te verwachten valt. Zo kun je je daar op voorbereiden en kom je niet voor onverwachte situaties te staan.

Wil je een concreet stappen plan? Dat vind je in Mannen en Relaties. Of je nu wel of geen partner hebt, dit boek wijst je de weg.

Lees dit ook eens

Iemand Willen Veranderen – Probeer Dit Eens Tijdens ons leven sluiten we ons vaak af van de liefde die we kunnen geven. Zelfs als we zo gelukkig zijn dat we een gelukkige, gezonde relatie hebben...
De 10 Meest Gelezen Artikelen In 2013 We zijn aangeland in 2014! Terugkijkend naar vorig jaar heb ik de 10 meest gelezen artikelen in 2013 op een rij gezet. Altijd leuk om te weten, toch? ...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2015 Op Dit Blog Gelukkig Nieuwjaar! We kijken nog even terug - het is weer tijd voor lijstjes. In dit geval een lijst met de meest gelezen artikelen in het vorige jaa...
De Liefde Van Je Leven Vinden In 2011 Wil jij graag de liefde van je leven vinden in 2011? Vast wel. Vorig jaar schreef ik een serie van 6 artikelen over Ware liefde vinden in 2010. Die se...