Opruimen En Opnieuw Beginnen

Opruimen en opnieuw beginnenOpruimen en opnieuw beginnen. Een kleine variant op uithuilen en opnieuw beginnen. De laatste dagen van het jaar zijn een prima moment om je af te vragen wat je het volgende jaar wilt doen en bereiken. Als je dat op het laatste moment doet, vergeet je de helft. Soms is het dan nodig je af te vragen wat je anders wilt gaan doen.

Maar voordat je hiermee kunt beginnen is het nodig om op te ruimen. Letterlijk en figuurlijk. Als je opruimt ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Dat geld voor je huis, voor je werk en, je raadt het al, voor de liefde.

Wat wil jij opruimen?

Gedrag dat niet meer effectief is?

Gedrag komt voort uit emoties en die komen weer voort uit de manier waarop je denkt en in het leven staat. Velen van ons hebben nog overtuigingen uit hun kindertijd met als gevolg gedrag dat ze nu niet meer nodig hebben en averechts werkt. Ga eens na welk gedrag je dichter bij je doelen hebben gebracht en welk gedrag jou juist hiervan verwijderde. Dat laatste: veranderen.

Emoties en gevoelens die je vastbinden aan het verleden?

Ja, vastbinden. Ze houden je namelijk tegen om verder te komen in je leven en liefdeleven. Alsof er iets aan je kar hangt, terwijl jij hem vooruit wilt trekken. Zwaar! Of je denkt dat het normaal is om je zo te voelen en kent niet het bevrijdende gevoel als je die ballast overboord gooit.

Alle dingen die nooit de eerste plaats op je prioriteitenlijst haalden?

Moeten ze gebeuren – doe het nu, dan begin je het nieuwe jaar met een frisse start.

Zijn ze niet belangrijk – neem dan nu het besluit je er niet meer mee bezig te houden en van je lijst te schrappen.

Je huis?

Het klinkt misschien gek, maar al je je huis opruimt, helpt dat om emotioneel op te ruimen. Ja, ook die plaatsen waar je misschien een heleboel zaken uit het verleden nog hebt staan, zoals de berging. Weg ermee!

Al dat opruimwerk zorgt voor een bevrijd en opgelucht gevoel. Precies wat je nodig hebt om potentiële nieuwe partners open en onbevooroordeeld tegemoet te treden. Heerlijk dat opruimen en opnieuw beginnen!

Opruimen en opnieuw beginnen: waar was je blij mee?

Als je opruimt, kom je ook die dingen tegen die je absoluut niet kwijt wilt. Die bewaar je zorgvuldig en komen ook meer tot hun recht in een opgeruimde omgeving. Dat geldt ook voor jouw binnenwereld. Ook voor je gedrag.

Wat ging er goed en waar was je blij mee?

Schrijf dat eens op, je zult verbaasd zijn. Veel meer dan je dacht.

Koester dat, dan is het makkelijker om het oude, niet effectieve overboord te gooien.

Wat ga je doen komend jaar?

Nu je alles hebt opgeruimd, is het tijd om plannen te maken voor het volgend jaar. Maak die plannen concreet zodat je kunt zien of je vorderingen maakt.

Hoe je dat doet, vertel ik de volgende keer.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Emotioneel Beschikbaar Zijn – Ben Jij Het? &... Er wordt vaak gesproken over het emotioneel beschikbaar zijn, vooral van mannen. Maar daarover in een volgend artikel meer. We klagen voortdurend over...
Grenzen Bepalen Voor Je Relatieleven – De 10... De laatste jaren heb ik veel geschreven over liefde en relaties en hoe belangrijk het is op grenzen te stellen. Toch krijg ik talloze reacties van vro...
Ongelukkige Mensen – Waarom Val Jij Daarop? Geloof het of niet, daten met mensen die ongelukkig zijn is voor veel mensen een probleem. Het kan zijn dat daten met ongelukkige mensen jou belacheli...
Verlangen Naar Liefde Als je verlangens hebt, kunnen die een eigen leven gaan leiden. Je denkt er vaak aan, je fantaseert erover en als je in gedachten niet bezig bent met ...