Oude Liefdes – 3 Dingen Die Je Van Je Exen Kunt Leren

Oude liefdesEen van de grootste fouten die singles maken, is dat ze  hun huidige of toekomstige relaties laten beïnvloeden door hun vorige relaties. Ze vertrouwen hun keuzes niet meer. De meesten realiseren zich niet dat er veel waarde zit in de ervaringen met hun oude liefdes en dat ze daardoor groeien.

Voordat je met een nieuwe liefde begint moet je eerst eens terug gaan naar je herinnering aan die oude liefdes. Ik bedoel de oude liefdes die gelogen en bedrogen hebben. Daar leer je het meest van.

Het kost niet veel tijd om terug te kijken naar die oude liefdes en hen niet te zien als zielen die je moet vergeten om verder te kunnen gaan maar als deel van je levenslesplan.

Hier zijn 3 manieren om van je oude liefdes te leren:

Wordt een menselijke leugendetector

Denk terug aan alle leugens die je oude liefdes je mogelijk verteld hebben. Denk niet alleen aan de leugen zelf en wat er gezegd werd, maar ook aan de omstandigheden waaronder ze verteld werden. Probeer je alle woorden en gedrag te herinneren en begin het te analyseren.

Om je hierbij te helpen is hier een zin die je in je hoofd moet prenten en moet gebruiken als je date om de leugenaars en bedriegers uit je leven te verwijderen: “Het is niet wat ze ZEGGEN maar wat ze DOEN.”

Simpel gezegd, als iemand het ene beweert maar op een later tijdstip het tegenovergestelde doet, betekent dat dat die niet eerlijk of authentiek is. Beiden zijn spelbrekers voor iedereen die zoekt naar een sterke en verbonden relatie.

Oude liefdes en intuïtie

Vertrouw je intuïtie. Heb je die zin ooit gehoord? Natuurlijk heb je dat. Tweede vraag.  Als het om een van je vorige relaties gaat, heb je ooit je intuïtie genegeerd? Natuurlijk heb je dat.

We hebben allemaal dat kleine stemmetje in ons hoofd dat ons vertelt wat te doen in een bepaalde situatie. Noem het je innerlijk stem. Er zijn heel veel singles die dat stemmetje negeren.

De redenen om er niet naar te luisteren kunnen variëren van “Ik wil niet alleen blijven” tot “Misschien interpreteer ik het verkeerd” tot “Maar de chemie is zo sterk“. Feit is dat de tijd die je met je oude liefdes doorbracht, je veel kan vertellen over hoe vaak je luisterde naar je innerlijke stem.

Vraag jezelf: “Wanneer negeerde ik mijn innerlijk stem en wat gebeurde er?” En het belangrijkste, “Waarom negeerde ik het en wat waren de consequenties daarvan?”

Door dit te doen en ervan te leren, zul je de volgende keer dat je met een potentiële partner bent, niet alleen luisteren naar je innerlijke stem maar je er ook naar gedragen.

Neem de tijd

Deze is moeilijk voor veel singles. De eerste dagen en weken van een relatie kunnen zo fantastisch en vergiftigend zijn dat je niet begrijpt waarom je er niet meteen in zou springen.

Weet je dat studies hebben aangetoond dat er in de eerste dagen van een relatie de zelfde chemicaliën in je hersens worden aangemaakt als wanneer je cocaïne zou nemen?

Dat betekent dat de vroege aantrekkingskracht in een relatie werkt als een drug. Deze drug kan weken of maanden in je lichaam aanwezig blijven. Nu weet je ook waardoor zoveel relaties na 3-4 maanden stranden.

Als je terug denkt aan sommige van je oude liefdes, hoe lang het duurde het voordat er commitment was? Was het een rollercoaster? Of als je het plande en het wilde, had die snelle start invloed op de relatie zelf?

Kwaliteitsrelaties zijn als een marathon, geen 100 meter sprints, dus neem de tijd om het bewust en pragmatisch te benaderen zodat je lichaam je niet weer voor de gek houdt.

Mijn advies is om deze 3 relatie opbouwende vaardigheden te oefenen, niet alleen in je persoonlijke relaties maar ook in je dagelijkse leven.

Je oude liefdes leerden je veel over de beste partners voor jou en ook veel over jezelf. Nu is de tijd gekomen om met die kennis iets moois op te bouwen… een duurzaam verbonden relatie.

Vond je dit een goed artikel? Fijn als je het deelt. Je reactie is ook welkom.

Lees dit ook eens

Liefde Tips: Waar Je Aandacht Aan Geeft Groeit We zijn aangekomen bij de vierde van vijf liefde tips en deze is weer voor vrouwen: Een man identificeert zich met zijn succes. Als je dit begrijpt,...
Wanneer Even Wachten Met Daten? Net zoals er perfecte perioden in je leven zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn er perioden dat het beter is om te wachten met daten. Wil je weten...
Liefde Afstoten >> 3 Soorten Gedrag We hebben allemaal beschermende mechanismen in ons onderbewuste. Veel van deze mechanismen dienden ertoe om ons te beschermen toen we jong waren, maar...
Liefde en Verdriet of Liefde en Respect? Als liefde pijn doet betekent dit dat  liefde en verdriet samen gaan. Als er sprake is van een te veel aan wederzijdse afhankelijkheid is er van liefd...

1 gedachte over “Oude Liefdes – 3 Dingen Die Je Van Je Exen Kunt Leren”

  1. Bovenstaande heb ik geleerd door vaak te vallen en net zo vaak weer op te staan. Ik ben een laatbloeier en was al in de 40 toen ik in ging zien dat ik van alle verbroken vriendschappen en andere relaties veel kon leren. Van de fouten die ik gemaakt had, vooral het negeren wat het stemmetje zei en te snel gaan, en van het kijken naar wat anderen zeiden, maar niet deden. Sindsdien weet ik steeds duidelijker wat ik wel en niet wil en verspil ik amper tijd meer aan de voor mij foute mensen.
    Ook dat ik me voorgoed realiseerde dat mensen niet veranderen, maar dat ik zal blijven krijgen wat ik van ze ervaar, is voor mij van grote betekenis.
    Dus omdat ik veranderd ben en mijn waarde ken ga ik niet meer aan mezelf voorbij. Het was fijn om dit artikel te lezen, want het is voor mij een bevestiging dat dit de enige juiste weg is.

Reacties zijn gesloten.