Partner Van Je Dromen – Bestaat Die?

Partner van je dromenAls je weet waar je naar zoekt, is het veel makkelijker om de partner van je dromen te vinden. Liefde is net een puzzel,  je zoekt een partner die precies past en geen kopie van jezelf.  Je zoekt naar iemand die zowel je partner als je beste vriend is. Als je je aandacht volledig richt op het vinden van een partner, zul je die vinden.

Dit artikel zal je helpen om de eigenschappen en kwaliteiten van de partner van je dromen helder te krijgen. Je zult bovendien verrast zijn over wat je daarbij ook allemaal over jezelf ontdekt. Een aanvulling op het artikel De juiste partner vinden – hoe doe je dat?

Als je deze oefening doet, moet je eerlijk tegen jezelf zijn en er de tijd voor nemen. Je kunt het niet even snel doen. Neem zoveel tijd als nodig is om te bepalen welke eigenschappen de partner van je dromen moet hebben. Schrijf die lijst met de hand, maak hem zo lang als je wilt en wees specifiek. Leg je lijst weg en kijk er de volgende dag weer naar. Je kijkt er dan met een frisse blik naar. Verander de dingen waar je geen goed gevoel bij hebt en vul hem aan. Herhaal dat totdat je tevreden bent.

Zorg ervoor dat je niets vergeet. Als je lijst compleet is en je een goed beeld hebt van het karakter van de partner van je dromen, zal deze lijst ook een interessant beeld van jezelf geven.

Hier zijn een paar vragen om je te helpen zo’n lijst samen te stellen. Voor het leesgemak zal ik het hier over hij en hem hebben maar dit geldt natuurlijk ook voor zij of haar:

Werk

Werkt hij? In loondienst of een eigen bedrijf? Kun je op hem bouwen? Hoe waardeert hij zijn werk? Kan hij financieel goed voor je zorgen? Hoe toegewijd is hij?

Vrije tijd

Hoe brengt hij zijn vrije tijd door? En jij? Is hij bezig om van alles te repareren of te onderhouden? Is hij juist bezig met creativiteit of sport? Of houdt hij van avontuur en reizen? Is hij van jou afhankelijk voor leuke dingen of heeft hij zijn eigen interesses? Hoe iemand zijn vrije tijd doorbrengt, is meestal een goede aanwijzing hoe die met zijn kinderen om zal gaan.

Motivatie en drijfveren

Wat is zijn aanleg? En die van jou? Is hij doelgericht? Of is hij gereserveerd en argwanend? Denkt hij eerst na voordat hij iets doet? Wil hij snelle resultaten of denkt hij op de lange termijn?

Betrouwbaarheid

Houdt hij woord? Doet hij wat hij zegt dat hij van plan is? Maakt hij projecten af?

Bezittingen

Wat bezit de partner van je dromen? Waar zorgt hij goed voor? Wat is het meest belangrijk voor hem? Onderhoudt hij zijn spullen goed?

Gezondheid

Hoe gaat hij om met zijn lichaam? Wil hij zo lang mogelijk leven en gezond blijven? En doet hij wat daarvoor nodig is?

Eigenwaarde en zelfvertrouwen

Hoe voel jij je over jezelf? Hoe voelt de partner van je dromen zich over zichzelf? Hoe ziet hij de toekomst? Optimistisch of pessimistisch? En voor welk gedrag heeft hij respect?

Uitdagingen

Hoe gaat hij om met onzekerheden? Hoe reageert hij als het moeilijk wordt? Hoe gaat hij om met successen? Nederig of laat hij er zichzelf op voorstaan?

Pret

Wat verstaat hij onder plezier? Lacht hij vaak? Welk type humor kan hij waarderen? En jij? Komt het voort uit vrolijkheid of ironie?

Tradities

Je kunt veel leren van de manier waarop iemand tradities waardeert. Zijn familie- en religieuze tradities belangrijk?

De partner van je dromen wensenlijst

Het zou onrealistisch zijn te verwachten dat je een partner vindt die aan al je wensen voldoet. Maar deze lijst zal je helpen om de partner van je dromen te vinden. Het is een oefening in de mogelijkheid van verenigbaarheid. Kunnen jullie goed samenwerken in het leven van alledag? Ja? Je hebt de partner van je dromen gevonden!

Meer hierover kun je lezen in Mannen en Relaties – relatiegeheimen onthuld.

Lees dit ook eens

Is Een Nieuwe Partner Zoeken Makkelijk? Een nieuwe partner zóeken kan makkelijk zijn. Maar een nieuwe partner kan je na verloop van tijd ook voor verrassingen plaatsen. Dat kan heel leuk zij...
Opnieuw Beginnen Met Een Nieuwe Partner Opnieuw beginnen met een nieuwe partner is iets wat de meesten van ons graag willen. Als de vorige relatie misliep. We willen ons weer goed voelen. H...
Wat Is Echte Liefde? Wat is echte liefde? Lees dit, beter kan ik het niet zeggen! Ik vond een prachtig stuk dat ik je niet wil onthouden. Hieronder vind je het. Echte li...
Waarom heb jij nog geen partner? Ik neem aan dat jij single bent en graag een partner wilt hebben. Vraag je eens af hoe het komt dat het nog niet gelukt is om die partner te vinden. H...