Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden

Positief denken tipsWeet je dat we ongeveer 60.000 gedachten hebben gedurende een dag? Die gedachten bepalen hoe we ons leven ervaren. In dit artikel vind je een aantal positief denken tips die je op weg kunnen helpen om gelukkiger te worden waardoor je ook door anderen als prettig gezelschap gezien wordt.

Lees “Positief denken en geluk” maar eens. In dit artikel een oefening in positief denken.

Maar terug naar al die gedachten. Die bepalen hoe we over onszelf denken. Zijn ze negatief dan kan je daar onzeker van worden, zijn ze positief dan krijg je zelfvertrouwen.

Positief denken tips en wat het oplevert

Let eens op wat je tegen jezelf zegt gedurende de dag. Je zult verbaasd staan wat die je vertellen. En die gedachten zeg je ook tegen een ander. Stel je partner of de man of vrouw met wie je date, is te laat voor een afspraak. Denk je negatief, dan zul je zeggen: “Je bent te laat” of “Kon je niet eerder komen?”. Denk je positief dan zul je zeggen “Fijn dat je er bent” of  “Fijn dat het gelukt is om toch nog hier te zijn”.

Zie je het verschil? En kun je je voorstellen dat dit een heel andere indruk maakt op de ander?

Gelukkig hebben we de mogelijkheid om onze gedachten te veranderen en daarmee de richting van ons leven.

Leren luisteren naar je gedachten geeft je de mogelijkheid om je leven te veranderen van een single bestaan naar een leven samen met een partner.

De gedachten in je hoofd laten zien hoe je over jezelf en anderen denkt.

Positief denken oefening

Houd een gedachtedagboek bij en besteed een aantal momenten op de dag om je bewust te worden van je gedachten. Je kunt alles hiervoor gebruiken. Een voicerecorder (gsm’s hebben er vaak een), je laptop, notitieblaadjes, enz.

Doorloop nu de volgende 4 stappen:

1. Drie maal per dag neem je even de tijd en schrijf je de gedachten op die op dat moment door je hoofd gaan. Het doet er niet toe hoe raar die gedachten zijn. Schrijf ze op.

2. Schrijf je gedachten op in verschillende situaties. In de file of het openbaar vervoer, terwijl je wacht tot de koffie klaar is, vlak voordat je een date hebt, voor je gaat slapen, na het werk, enz. Schrijf ze op. Hierdoor zul je beter begrijpen hoe je in elkaar zit en patronen ontdekken in je gedachten in verschillende situaties. Ook zul je overeenkomsten en verschillen gaan zien.

Kijk of je terugkerende thema’s kunt ontdekken die bepalen hoe je over je zelf en anderen denkt.

3. Verander niets! Je zult weinig leren tenzij je de exacte woorden opschrijft die je denkt. Door het opschrijven van de woorden die boos maken, oordelen of eisen zul je inzicht krijgen over wat er werkelijk in je hoofd omgaat. Dan kun je beginnen om er afscheid van te nemen en ze te vervangen door gedachten die je beter tot steun zijn.

4. Onthoud het volgende goed: niet al je gedachten zijn slecht of vervelend of anderszins negatief. Je zult ook leuke dingen over jezelf ontdekken.

Meer positief denken tips

Wil je meer om positief denken te leren? Veel meer positief denken tips kun je hier vinden:

De Law of Attraction en de Liefde – leert je hoe je door positief denken en voelen je ideale partner aantrekt

Betere Relaties met Iedereen – hoe je makkelijk met anderen omgaat en overal een graag geziene gast wordt

De Sleutels van geluk en succes – leert je hoe je in alle opzichten geluk en succes in je leven creëert.

Zo heb je positief denken tips in overvloed, waardoor ook je relatie(s) een positieve wending zullen krijgen of nog beter zullen worden.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Geen Geluk In De Liefde? Denk jij dat je geen geluk in de liefde hebt? Herken je een van de volgende situaties? Je komt niemand tegen waar het mee klikt. Je ziet gewoonweg ni...
Gelukkig Zijn In De Liefde Wat komt eerst: gelukkig zijn of de liefde van je leven vinden? Wat is voor jou een logische volgorde? De meesten van ons zullen antwoorden "Als ik d...
Is Jouw Geluk Afhankelijk Van Anderen? In het vorige artikel heb ik een aantal vragen van lezers behandeld over het aantrekken van de juiste man. Nu ga ik door met een aantal vragen die te ...
Geluk Zit In Jezelf We willen allemaal gelukkig zijn maar ik heb slecht nieuws voor je. Geen enkele man heeft het vermogen om je gelukkig te maken tenzij je van binnen al...

1 gedachte over “Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden”

  1. Hallo,

    Ik ben allang bezig de echte ware te ontdekken. Het lukt me niet. Meerdere malen een relatie gehad, maar niet het gevoel van de ware. Ik ken het wel alleen die man is bezet.

    Ik probeer nu van alles om eens wat meer na mijn zelf te kijken. Ik heb een moment gehad dat ik dacht dat ik bindings angst had. Dit blijkt van niet alleen het lukt met niet en zo maak ik me steeds meer zenuwachtig. Met de tips van jouw heb ik weer moed in de schoenen. Bedankt

    gr

    Martina

Reacties zijn gesloten.