Positieve Emoties: 5 Stappen Om Een Partner Te Vinden

Positieve emotiesWel eens gemerkt dat mensen die positief in het leven staan en overwegend positieve emoties hebben, veel meer voor elkaar krijgen? Het lijkt wel of alles hen als vanzelf lukt en ze door iedereen aardig gevonden worden. Hun geheim?

Ze zetten de toon, maken een positieve indruk en anderen gaan daar in mee.

Dat werkt ook zo als je op zoek bent naar een nieuwe partner.

[inlinetweet prefix=”null” tweeter=”” suffix=”null”]Het hebben van positieve emoties maakt je aantrekkelijk in de ogen van anderen.[/inlinetweet] Maar er is meer: ze zorgen ook dat je deze vijf stappen kunt nemen, nodig om een relatie te creëren.

5 Stappen door positieve emoties

  1. Geloof erin. Geloof dat je de relatie zult krijgen die je wilt. Geloof in jezelf en in de toekomstige relatie.
  2. Blijf je ontwikkelen. lees zoveel mogelijk over echte liefde, relaties en positieve emoties. Daardoor ga je begrijpen hoe het werkt.
  3. Laat het gebeuren. Als je te graag wilt, werkt dat averechts. Ga met veel mensen om zonder te hechten aan het resultaat. Dat geeft jou en de ander de ruimte om ongedwongen met elkaar om te gaan.
  4. Vraag je af waar je bang voor bent als het lukt. Het antwoord hierop kan de reden zijn waardoor je nog steeds single bent: er is iets dat je tegen houdt.
  5. Geef nooit op. Vertrouwen is één van de belangrijkste positieve emoties. Dat straal je uit en geeft je een voorsprong. Van iedere relatie die je hebt (kort of lang) leer je iets en zo kom je steeds dichter bij degene waar je mee verder wilt.

Goed, bij punt 4 gaat het over angst, wat niet bij positieve emoties hoort. Maar angst kun je omvormen. Ben je bijvoorbeeld bang dat je weer bedrogen zult worden, bedenk dan dat niet iedereen hetzelfde is en dat er genoeg eerlijke mensen rondlopen. Ben je bang je vrijheid te verliezen, bedenk dan dat je in een goede relatie het beste in elkaar naar boven haalt waardoor je je juist vrijer zult voelen. Blijkt dat niet zo te zijn als je elkaar een tijdje kent, dan is dat niet de goede voor jou.

Laat je daardoor niet ontmoedigen, blijf erin geloven en geef nooit op. Blijf positief en oefen in het hebben en ontwikkelen van positieve emoties.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Verlangen Naar Liefde Als je verlangens hebt, kunnen die een eigen leven gaan leiden. Je denkt er vaak aan, je fantaseert erover en als je in gedachten niet bezig bent met ...
Single?- Houd Van Wat Je Nu Hebt De periode dat je single bent, kan frustrerend zijn. Het kan ook een tijd zijn van plezier en nieuwe ontdekkingen. Aan jou de keus! Houd van wat je nu...
Emoties En Gedrag – Je Emoties De Baas In het artikel over emoties en communicatie vertelde ik over de 50% regel bij het oplossen van conflicten. Belangrijk als je op een goede manier wilt ...
Grenzen Bepalen Voor Je Relatieleven – De 10... De laatste jaren heb ik veel geschreven over liefde en relaties en hoe belangrijk het is op grenzen te stellen. Toch krijg ik talloze reacties van vro...