Positieve Emoties: 5 Stappen Om Een Partner Te Vinden

Positieve emotiesWel eens gemerkt dat mensen die positief in het leven staan en overwegend positieve emoties hebben, veel meer voor elkaar krijgen? Het lijkt wel of alles hen als vanzelf lukt en ze door iedereen aardig gevonden worden. Hun geheim?

Ze zetten de toon, maken een positieve indruk en anderen gaan daar in mee.

Dat werkt ook zo als je op zoek bent naar een nieuwe partner.

Het hebben van positieve emoties maakt je aantrekkelijk in de ogen van anderen. Maar er is meer: ze zorgen ook dat je deze vijf stappen kunt nemen, nodig om een relatie te creëren.

5 Stappen door positieve emoties

  1. Geloof erin. Geloof dat je de relatie zult krijgen die je wilt. Geloof in jezelf en in de toekomstige relatie.
  2. Blijf je ontwikkelen. lees zoveel mogelijk over echte liefde, relaties en positieve emoties. Daardoor ga je begrijpen hoe het werkt.
  3. Laat het gebeuren. Als je te graag wilt, werkt dat averechts. Ga met veel mensen om zonder te hechten aan het resultaat. Dat geeft jou en de ander de ruimte om ongedwongen met elkaar om te gaan.
  4. Vraag je af waar je bang voor bent als het lukt. Het antwoord hierop kan de reden zijn waardoor je nog steeds single bent: er is iets dat je tegen houdt.
  5. Geef nooit op. Vertrouwen is één van de belangrijkste positieve emoties. Dat straal je uit en geeft je een voorsprong. Van iedere relatie die je hebt (kort of lang) leer je iets en zo kom je steeds dichter bij degene waar je mee verder wilt.

Goed, bij punt 4 gaat het over angst, wat niet bij positieve emoties hoort. Maar angst kun je omvormen. Ben je bijvoorbeeld bang dat je weer bedrogen zult worden, bedenk dan dat niet iedereen hetzelfde is en dat er genoeg eerlijke mensen rondlopen. Ben je bang je vrijheid te verliezen, bedenk dan dat je in een goede relatie het beste in elkaar naar boven haalt waardoor je je juist vrijer zult voelen. Blijkt dat niet zo te zijn als je elkaar een tijdje kent, dan is dat niet de goede voor jou.

Laat je daardoor niet ontmoedigen, blijf erin geloven en geef nooit op. Blijf positief en oefen in het hebben en ontwikkelen van positieve emoties.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor de gratis cursus die voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Meer Plezier En Liefde Voelen Of je nu singel bent, een relatie hebt of iets daar tussenin, je kunt altijd meer liefde voelen en plezier hebben in je leven. Dat doe je door deze ge...
Grenzen Stellen Voor Een Gezonde Relatie Gezonde emotionele aantrekkingskracht ontstaat als je een goede relatie met jezelf hebt. Gezonde grenzen stellen gaat je dan makkelijk af. Deze minise...
Opruimen En Opnieuw Beginnen Opruimen en opnieuw beginnen. Een kleine variant op uithuilen en opnieuw beginnen. De laatste dagen van het jaar zijn een prima moment om je af te vra...
Emotionele Veiligheid – Waardoor Een Man Zic... Emotionele veiligheid is iets heel belangrijks dat een man moet voelen om verliefd te worden en te blijven op een vrouw. Hij moet voelen dat hij zich ...

Een reactie plaatsen