Relatie Gedrag – Boven De 25 Is Dit Verkeerd

Relatie gedragIedere puber maakt domme relatiekeuzes. Je relatie gedrag is dan nog onontwikkeld en je probeert van alles. Je vliegt van de ene relatie in de andere zonder er verder over na te denken. Maar als je een jaar of 25 bent, doe je dat niet meer. Hopelijk. En zo is er meer relatie gedrag waar je hopelijk overheen bent als je die leeftijd hebt bereikt.

Ben je boven de 25 en vertoon je nu nog een van de volgende gedragingen, dan wordt het tijd om in dit opzicht, dus emotioneel volwassen te worden.

1. Geen aandacht krijgen verwarren met hard-to-get spelen

Er is een vreemde tendens in vroege relaties om te denken dat iemand die je volgende tekstbericht niet direct beantwoordt, afspraken op het laatste moment afzegt en je overwegend negeert, sexy is. We zijn op die leeftijd geneigd om te denken dat helder communiceren zoals volwassenen dat doen, onnodig is. In plaats daarvan wachten en wachten we op een bericht op onze telefoon.

Maar dit gedrag wordt vervelend als je ouder wordt. Je wilt niet meer dat er kat en muis met je gespeeld wordt, je wilt iemand die je op tijd terug belt. Je weet dat je volwassen bent als de angst om “over te blijven” je onvolwassen overkomt en je tijd niet waard is.

2. Ruzie maken om het spannend te houden

Denken dat ruzie maken je relatie spannend houdt is heel onvolwassen. Niet dat volwassen paren met een gezonde relatie nooit ruzie maken. Maar ruzie om het ruzie maken, heb je alleen nodig als de relatie verder niet (meer)  interessant is. Steeds ruzie maken om het in bed weer goed te maken, wordt heel belachelijk als je beiden een baan en verantwoordelijkheden hebt. Volwassen mensen lachen en hebben plezier met elkaar en maken alleen ruzie als het echt nodig is.

3. Egoïstisch en jaloers zijn is slecht relatie gedrag

“Waar was je gisteravond?” is iets dat je alleen steeds opnieuw zegt als je, romantisch gesproken, onvolwassen bent. Heel veeleisend en jaloers zijn op de tijd die je partner met andere zaken doorbrengt dan met jou, is volkomen onzinnig. Als je de ander echt niet kunt vertrouwen, ga dan weg. En als je de ander wel kunt vertrouwen maar toch jaloers bent en drama’s maakt, als die tijd met vrienden door wil  brengen, dan ben je nog niet aan een relatie toe. Volwassen mensen begrijpen dat “van iemand houden” niet betekent “ieder uur samen doorbrengen zodat je altijd zekerheid hebt”.

4. Niet eerlijk zijn over wat je wilt uit angst de ander te verliezen

Oké, als je 17 bent en je pretendeert van de muziek van die vreselijke band te houden omdat je vriendje daarvan houdt en je zijn goedkeuring wilt hebben, prima. Je bent een domme tiener en dit is wat jij denkt dat goed relatie gedrag is omdat je verliefd bent op een jongen die dat mooi vindt. Maar dat kan niet meer als je tegen de 30 loopt. Helaas zijn er veel volwassenen die stuk lopen op echt belangrijke dingen omdat ze denken dat het belangrijker is om een perfecte partner te zijn in plaats van eerlijk en tevreden te zijn. Wees niet een van hen.

5. Het volledig scheiden van tijd die je doorbrengt met je relatie en met vrienden

Het mag sexy lijken om een van die stellen te zijn die volledig geobsedeerd zijn door elkaar, en die hun vrienden nooit meer zien als ze een nieuwe liefde vinden, maar dat is niet het geval. In geen enkel geval. Leren hoe je de balans vindt tussen je sociale en je romantische leven en beiden in je leven laten bestaan, is een fundamenteel deel van volwassen liefde en relatie gedrag. Plaats maken voor beiden en ervan genieten in balans met alle andere dingen.

6. Een knipperlicht relatie hebben

Goed, misschien is er iets spannends in een knipperlicht relatie als je op school zit of student bent. Maar ik kan niet begrijpen hoe iemand verantwoordelijkheden en doelen in het leven kan hebben en tegelijk een onbevredigende romantische relatie.

Als je een knipperlicht relatie hebt, betekent dit dat je beiden niet volwassen bent op dit gebied. Het is zeer onvolwassen relatie gedrag. Waarschijnlijk omdat dingen niet zo interessant zijn als je relatie goed gaat. Wordt volwassen en ga met iemand verder waar je altijd bij wilt zijn in plaats van het iedere keer uit te maken als de ander de vaat niet goed opruimt.

Wil je weten hoe je aan die goede partner komt? Lees dan Mannen en Relaties.

Vond je dit artikel waardevol? Fijn als je het wilt delen. Je reactie is ook welkom.

Lees dit ook eens

40 Plus Relatie Aangaan >> Let Hier Op! Als je boven de 40 bent en weer single, kan het vinden van een nieuwe partner een onmogelijke opdracht lijken. Maar er is goed nieuws, een 40 plus rel...
Valkuilen Uit Het Verleden Vermijden Als je eenmaal besloten hebt om een nieuwe partner te vinden, opent zich een veelvoud aan mogelijkheden. Je bent vol verwachting en benieuwd wat er za...
Een Relatie Tussen Gelijken Een relatie tussen gelijken. Dat is wat ware liefde is - twee gelukkige en vervulde mensen die samen verder gaan om als persoon en als koppel te gro...
Liefde en Verdriet of Liefde en Respect? Als liefde pijn doet betekent dit dat  liefde en verdriet samen gaan. Als er sprake is van een te veel aan wederzijdse afhankelijkheid is er van liefd...