Relatie gezocht, met wie eigenlijk?

Relatie gezochtRelatie gezocht. Jij zoekt dus een relatie. Met wie eigenlijk? Om daar achter te komen kun je eens kijken naar de relatie met jezelf.

Daar kijk je vreemd van op hè? Wil je een goede relatie dan is het eerste dat je moet doen de relatie met jezelf onder de loep nemen want die bepaalt hoe je relatie met anderen is.

Let eens op je self-talk, alles wat je in gedachten en soms hardop tegen jezelf zegt. Is dat positief? Ben je aardig voor jezelf? Of ben je steeds aan het strijden, zijn er verschillende stemmetjes in je hoofd die met elkaar in conflict zijn?

Klopt je gevoel met je gedachten? Luister je naar je gevoel? En zo is er nog veel meer dat bepaalt of jij een goede relatie met jezelf hebt.

Hoe beter de relatie met jezelf, hoe meer je van jezelf houdt, hoe groter de kans dat je de goede partner tegen komt, je hebt dan de relatie gezocht met jezelf, met wie je echt bent en als die goed is, wordt het vinden van de man of vrouw waar je mee verder wilt veel makkelijker.

Relatie gezocht – is verleden tijd

Goed, je begint dus met het verwerken van je verleden. De toekomst voorspellen met je verleden wordt anders wel heel makkelijk. Vervolgens doe je wat hierboven staat: je gaat eens goed onderzoeken wie je nu eigenlijk bent en of je je niet teveel aanpast aan wat anderen van je verwachten. Houden van jezelf noemen we dat of zelfrespect. Je bent aangeland in het heden.

Nu komt het erop aan dat je weet wat je van een partner en een relatie verwacht. Zodat je dit kenbaar kunt maken en het snel duidelijk is of je met de goede kandidaat te maken hebt.

Nu kun je naar de toekomst gaan kijken en op zoek gaan naar iemand die bij jou past. Hoe nauwkeuriger jij weet hoe je in het leven staat en hoe meer jij jezelf respecteert, des te groter de kans dat je hem of haar treft.

Niet meteen, het kost tijd. Eigenlijk moet je niet zoeken maar het gewoon laten gebeuren als het zich voordoet, ongedwongen, zonder te hechten aan het resultaat.

Denk overigens niet dat iedereen die deze woorden “relatie gezocht” gebruikt, weet wat die zoekt. Jij zult duidelijk moeten maken wat jij verwacht.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Is Uiterlijk Belangrijk Als Je Een Relatie Wilt? Is uiterlijk belangrijk? Het lijkt belangrijk als je een relatie wilt. Maar dat is maar een eerste indruk en wat vertel jij met je uiterlijk? Je hoeft...
Liefde en Verdriet of Liefde en Respect? Als liefde pijn doet betekent dit dat  liefde en verdriet samen gaan. Als er sprake is van een te veel aan wederzijdse afhankelijkheid is er van liefd...
Jezelf Waarderen En Je Zelfbeeld Verbeteren Een van de redenen dat het moeilijk is om weer op het versierpad te gaan nadat je gekwetst bent, is het grote verlies aan vertrouwen dat je ervaart na...
Mannen En Relaties – Hoe Zit Dat? Mannen en relaties, het lijkt een lastige combinatie. Toch zijn er miljoenen mannen met een fijne en goede relatie. En dus ook miljoenen vrouwen. Het ...