Een Relatie Goed Houden Doe Je Zo

Relatie goedhouden

Je hoort het regelmatig, stellen die 50 jaar en soms langer getrouwd zijn. Hoe doen ze dat? Gelukkig gaat het vaak goed maar soms gaat het fout. Wil jij je relatie goed houden, nu als je een relatie hebt of als je single bent,  straks als je je partner hebt gevonden? Hier zijn de geheimen van een goede relatie. Sommige dingen gaan waarschijnlijk vanzelfsprekend zo bij jou en sommige dingen kunnen een aanvulling zijn. Hier gaan we:

Een relatie goed houden – de geheimen

  • Een van de geheimen van een goed relatie is dat je geen geheimen voor elkaar hebt. Dat je vanaf het begin goed kunt praten over alles. Is er iets, praat het uit. En ga nooit slapen als je boos op elkaar bent. Blijf niet hangen in verwijten. Spreek alles uit. Zeg sorry.
  • Respect is ook belangrijk. Zolang je elkaar respecteert, doe je ook geen dingen die niet door de beugel kunnen.
  • Doe je best om je partner te behandelen op een manier die zegt:”Ik houd van je en vertrouw je en ik wil hier uitkomen”. Laat merken dat je van elkaar houdt. Gewoon door een omhelzing, een kus of elkaars hand vasthouden. Steun elkaar, geef elkaar af en toe een schouderklopje en laat merken dat je er voor elkaar bent.
  • Probeer de perfecte mix te vinden tussen je eigen gang gaan en dingen samen doen. Gun elkaar vrijheid maar zorg ook dat er gezamenlijke activiteiten zijn zoals sporten. Ga elke maand samen uit eten. Je relatie goed houden heeft hier baat bij.
  • Wees je bewust van wat jij en je partner willen voor jezelf en wat je wilt van de relatie. Laat elkaar weten wat je behoeften zijn. Wees bereid tot onderhandelen en concessies te doen aan wat je van elkaar wilt.
  • Realiseer je dat je partner niet in al je behoeften kan voorzien. Aan sommige van die behoeften moet buiten de relatie voldaan worden. Verwacht niet dat een partner verandert om aan al jouw verwachtingen te voldoen.
  • Je kunt je relatie goed houden door eraan te werken om het verschil te accepteren tussen je ideale partner en de echte persoon waar je mee omgaat.
  • Probeer dingen te zien vanuit het gezichtspunt van de ander. Dit betekent niet dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn, maar meer dat jullie beiden elkaars verschillen, gezichtspunten en verschillende behoeften kunnen begrijpen en respecteren.
  • Probeer eerlijk en oprecht te onderhandelen als er kritieke verschillen bestaan in je verwachtingen, behoeften of meningen. Zoek in een vroeg stadium professionele hulp in plaats van te wachten totdat de situatie kritiek wordt.

Relatie APK

Eens in de 2 jaar een relatie APK kan geen kwaad. Wat dat is? Je neemt de tijd voor elkaar (weekendje weg of zo) en stelt elkaar de volgende vragen. Schrijf de antwoorden eventueel op.

Hoe gaat het met jou? Hoe gaat het met mij? Hoe gaat het met ons?
Wat vind je goed gaan en wat niet? Welke wensen heb je ten opzichte van de ander en wat zou je zelf graag willen.
Hoe zien jullie ieder voor zich en samen de toekomst? Wil de een een opleiding doen, kan de ander dan meer in het huishouden doen?

Dit zijn een aantal voorbeelden, je kunt natuurlijk veel dieper gaan.

Een relatie goed houden heeft dus vooral te maken met aandacht en tijd voor elkaar.

Zoek je naar informatie om een relatie te starten of je zelfvertrouwen groter te maken, kijk dan hier.

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.

Lees dit ook eens

3 Adviezen Voor Een Goede Relatie Goede relaties ontstaan niet vanzelf. Als je naar paren kijkt met een goede relatie dan zie je dat dit niet alleen maar geluk is. Ze doen iets waar...
Bestaat echte ware liefde wel? Of echte ware liefde bestaat, is een vraag die velen bezig houdt. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je er onder verstaat. Sommigen denken dat het l...
40 Plus Relatie Aangaan >> Let Hier Op! Als je boven de 40 bent en weer single, kan het vinden van een nieuwe partner een onmogelijke opdracht lijken. Maar er is goed nieuws, een 40 plus rel...
Valkuilen Uit Het Verleden Vermijden Als je eenmaal besloten hebt om een nieuwe partner te vinden, opent zich een veelvoud aan mogelijkheden. Je bent vol verwachting en benieuwd wat er za...

Een reactie plaatsen

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.