Relatieproblemen? 3 Tips Om Ze Snel Op Te Lossen

RelatieproblemenHeb je te maken met relatieproblemen? Dan is het belangrijk om hier direct iets aan te doen en je relatie zo snel mogelijk weer op het juiste niveau te krijgen.

Bij relatieproblemen gaat het meestal niet alleen om het oplossen van je problemen. Vaak ben jij degene die veel aan het probleem kunt doen. Je maakt flauw gezegd namelijk de helft uit van een relatie.

Natuurlijk neemt dit niet weg dat je invloed zeer groot is en je met de juiste stappen veel kunt verbeteren.

Relatieproblemen erkennen

Het is goed dat je erkent een relatieprobleem te hebben. Wanneer je weigert een probleem te erkennen is het namelijk onmogelijk om dit probleem met beide handen aan te pakken. De erkenning is al een groot deel van de oplossing en draagt alleen maar bij in het aanpakken van je relatieprobleem.

Om een probleem aan te pakken zul je dus eerst moeten erkennen dat je een probleem hebt. Nu je het probleem hebt erkent is het tijd om het probleem te definiëren. Wat is het precies dat jouw relatie tot een probleem maakt? Tegen welke zaken loop je aan en wat wil je precies verbeteren?

Het is zo dat je de verschillende problemen het liefst zo snel mogelijk wilt aanpakken voor je de relatie verliest en moet proberen je ex terug te krijgen.

Vaak gaat het fout als je een relatie op de volgende manieren probeert te verbeteren:

  • Aangeven dat je gaat veranderen;
  • Vertellen dat je van elkaar houdt;
  • Zeggen dat je aan de relatie gaat werken;
  • Vrienden om advies vragen.

De meeste mensen proberen op de bovenstaande vier manieren een relatieprobleem te lijf te gaan. Helaas worden er op deze manieren vaak weinig oplossingen bereikt en worden de problemen soms juist veel erger.

Jezelf verbeteren

De gemakkelijkste manier voor het oplossen van relatieproblemen is het verbeteren van jezelf. Je kunt moeilijk je partner veranderen en beter eerst aan jezelf werken.

Wanneer je aan jezelf werkt probeer je jezelf te leren hoe je beter met je relatie om kunt gaan en hoe je de problemen gaat aanpakken. Probeer niet alleen het relatieprobleem aan te pakken, maar vooral de focus op jezelf te leggen. Wanneer je jezelf verbetert, wordt namelijk niet alleen je relatie beter, maar zul je ook beter kunnen functioneren in de rest van je sociale leven.

Hoe verbeter ik mezelf?

Het is niet gemakkelijk om jezelf te verbeteren. Je moet jezelf op dit moment heel kwetsbaar opstellen en aangeven wat er niet goed aan jezelf is.

Het belangrijkste advies is om te beginnen met het genieten van het leven en vooral weer dingen te doen die je leuk vindt of waardoor je kunt verbeteren. Je kunt hierbij denken aan het oppakken van oude hobby’s of het beginnen met sporten.

Je relatie gaat op dit moment merken dat je aan jezelf werkt. Dit zal veel meer impact hebben dan het uitpraten van jullie problemen.

Voor je het weet, gaan jullie uit elkaar. In de ex terug methode beschrijf ik verschillende manieren om je ex terug te krijgen. Je ziet hierdoor in hoe je relatieproblemen kunt oplossen en weer een stevige relatie kunt onderhouden.

Klik Hier Om De Ex Terug Methode Direct Gratis Uit Te Proberen

Indien van toepassing is er een andere bron die je kan helpen je relatieproblemen op te lossen: Bindingsangst Verlatingsangst.

Voor je gaat zou je me blij maken om dit artikel te delen of een reactie achter te laten. Of schrijf je in voor het gratis e-book.

Afbeelding: pOpsicle

Lees dit ook eens

Liefde en Verdriet of Liefde en Respect? Als liefde pijn doet betekent dit dat  liefde en verdriet samen gaan. Als er sprake is van een te veel aan wederzijdse afhankelijkheid is er van liefd...
Een Gezonde Relatie Opbouwen Een gezonde relatie opbouwen, het vraagt om een aantal vaardigheden. Door vanaf het begin bepaalde gedragspatronen te ontwikkelen en te onderhouden, k...
Kan Dat: Een Platonische Relatie? In een platonische relatie is er wel sprake van liefde, maar de partners hebben geen seks. Het gaat over een liefde die niet in lichamelijke zin geco...
Is Een Rebound Relatie Goed? Voor ik in ga op de vraag of een rebound relatie goed is, eerst maar eens vertellen wat het is. Niet? Letterlijk vertaald betekent rebound  "terugspr...