Single?- Houd Van Wat Je Nu Hebt

SingleDe periode dat je single bent, kan frustrerend zijn. Het kan ook een tijd zijn van plezier en nieuwe ontdekkingen. Aan jou de keus! Houd van wat je nu hebt. Een van de makkelijkste manieren om een periode van single zijn te overleven, is om te focussen op de dingen die je WEL hebt.

Door je te richten op het hier en nu, het goede en het ware, bevestig je wat je al hebt en waar je van houdt in het heden. En door de dingen  waar je van houdt te waarderen wordt je bovendien aantrekkelijker.

Single – eenzaam maar niet alleen

Ben je dankbaat voor je vrienden? Kun je goed opschieten met een familielid? Heb je een goed contact met je buren? Misschien heb je een huisdier waar je dol op bent. Waarom houd je van dat kleine beestje? benoem je gevoelens voor alles waar je van houdt één voor één  en schrijf ze op. Lees dit steeds als je down bent en jen krijgt weer een goed humeur. Ook al ben je nu dan single, er is heel veel liefde in je leven!

Wat is er allemaal nog meer waar je van kunt houden? Is er iets in je werk wat je heel leuk vindt? Houd t je van inspirerende kunst of mode? Wat betekent de natuur voor je? Als je iets mooi vindt, een boom of een gebouw, deel dit dan met iemand. Van welk eten houdt je het meest? Waarom houdt je van je favoriete TV programma? Wat is je favoriete boek en waarom?

Als je je op deze dingen richt, krijg je energie, je wordt enthousiast en vrolijk. Je wordt er aantrekkelijker van. Door te waarderen wat je allemaal al hebt, groeit je persoonlijkheid, raak je vervuld van jezelf en je eigen waarde. Door dat te delen trek je anderen aan.

Misschien moet je een speciale plaats opzoeken of creëren om verbinding te maken met deze gevoelens van liefde en waardering. Het lukt niet als het druk is in je hoofd. Maak een speciaal hoekje of neem b.v. een bad. Verwen jezelf een beetje.

Hier zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om alles waar je van houdt, alle liefdes in je leven op te sporen en opnieuw te waarderen.

  1. Doe alsof het lente is en ga opruimen. Als je opruimt, kom je vanzelf all je belangrijke persoonlijke dingen tegen: foto’s van geliefden, herinneringen aan vakanties, cadeautjes die je ooit kreeg. Je wordt weer herinnerd aan waar je om geeft en als bonus is je huis schoon.
  2. Creëer een ceremonie Brand kaarsen. Ontwerp een ritueel en voer het uit. Voel hoe je geraakt wordt door de sensatie van je dankbaarheid.
  3. Geef het door Zoals hierboven al gezegd: deel alles wat je mooi of leuk vindt, alles waar je enthousiast van wordt met anderen.

Single zijn kan soms naar zijn. Maar dat is niet nodig. Je klaagzangen kunnen een poosje interessant zijn maar uiteindelijk zal negativiteit, negativiteit aantrekken. Wees dankbaar voor deze periode. Je leven gaat verder, single of niet. Maak er iets leuks van. Waardeer alle liefdes die je nu in je leven hebt. Er zijn er vele. Het enige dat je hoeft te doen, is er anders naar kijken en je hier bewust van worden.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Bewaren

Lees dit ook eens

Emoties En Gevoelens In Liefde En Relaties De komende weken zal ik een aantal artikelen schrijven waarin ik over een bepaald onderwerp alle links zal zetten die over dat onderwerp gaan, soms ni...
Je Uitstraling Verbeteren Dat Doe Je Zo Je uitstraling verbeteren, is een van de eerste en ook belangrijkste dingen die je moet doen als je steeds weer hetzelfde type partner en relatie aan ...
Emoties En Gedrag – Je Emoties De Baas In het artikel over emoties en communicatie vertelde ik over de 50% regel bij het oplossen van conflicten. Belangrijk als je op een goede manier wilt ...
Hoe Word Je Geliefd? Iedereen wil zich geliefd voelen. Maar soms kan je het gevoel hebben dat dit niet het geval is. Als je moeite hebt om liefde in je leven te krijge...