Succesvol Daten? – 5 Tips Om Het Leuk Te Maken

Succesvol datenAls je zoekt naar liefde, gezelschap of iemand met wie je je zaterdagavonden door kunt brengen, zul je erop uit moeten om het te vinden. Dat betekent navigeren door het complexe mijnenveld dat dating heet. Hoewel er geen snelweg is, kun je gelukkig je kans op succes verbeteren door een paar eenvoudige tips te volgen voor succesvol daten.

1. Ken jezelf – ken je partner

Met miljoenen singles om uit te kiezen, is het lastig om te bepalen waar te beginnen. Neem daarom eerst wat tijd om jezelf te leren kennen. Voor je je in het uitgaansleven stort. Hoe beter jij en je dates kloppen met waar je naar zoekt, hoe waarschijnlijker dat je iemand vindt waarmee het van twee kanten werkt.

Maak nooit een afspraak uit wanhoop, om te blijven hangen aan de eerste de beste die je wil hebben. Maak ook geen onmogelijk specifieke lijst van kwaliteiten die iemand moet hebben om met je om te gaan. In plaats daarvan kun je beter een paar algemene dingen op schrijven waardoor een potentiële kandidaat goed met je zou matchen.

Bijvoorbeeld, als sport je leven is, kan het wijs zijn voor een sportfan te kiezen. Als je van het intellectuele debat houdt, prefereer je waarschijnlijk iemand van bovengemiddelde intelligentie. Houd je van knuffelen of heb je graag wat ruimte? Denk je dat dagelijks met elkaar praten nodig is? Hoop je op een levenslange relatie of op iemand om plezier mee te hebben voor een aantal weken of maanden.

Voor succesvol daten is het net zo belangrijk om uit te vinden wat je te bieden hebt. Maak een algemene lijst van kwaliteiten die je hebt en meeneemt in een relatie. Je dates hebben waarschijnlijk hun eigen lijst van waar ze naar zoeken, dus moet je weten wat je te bieden hebt.

2. Onderzoek de markt

Als je je lijsten klaar hebt, leer dan wat mensen kennen die kloppen met je algemene criteria. Vind uit waar zij naar zoeken en kijk of dat klopt met wat jij te bieden hebt. Wees bereid om concessies te doen, maar wordt nooit iemand die je niet bent. Lijken jouw en hun wensen met elkaar te verenigen? Zo niet, dan moet je je lijst van wensen herzien of op een andere manier bekijken of je wat meer kunt geven.

3. Wees direct

Als je volwassen bent is er geen reden om spelletjes te spelen. Zie je iemand die veelbelovend is, begin een gesprek. Als je een afspraak wilt, vraag erom. Met een goed idee van wie je bent en wat je wilt en wat je wilt geven, hoef je niet bang te zijn voor afwijzing. Iemand die jou afwijst, past niet bij je. Dus schrap die van je lijstje en ga verder met de volgende. Dat brengt je verder in het proces van succesvol daten.

Ga niet zo op in je druk maken of iemand jou wel mag, dat je vergeet je af te vragen of je de ander wel mag. Een ontmoeting is niet meer dan een verplichting om een bepaalde tijd met iemand door te brengen. Als één of beiden geen chemie ervaart, is er niets verloren.

4. Neem de tijd voor succesvol daten

Als je je lichamelijk aangetrokken voelt tot je date, kunnen biochemische reacties in je hersens je een diep gevoel van passie en romantiek laten ervaren. Als dat wederzijds is, kun je verzeild raken in een relatie die te goed lijkt om waar te zijn. Er is niets mis met passie, maar het is wijs een gezonde afstand te bewaren gedurende deze tijd.

Als jullie bij elkaar blijven zullen jullie vroeg of laat weer met je voeten op de grond komen. Hoe onmogelijk het op dit moment ook mag lijken, de dag zal komen dat je naar elkaar kijkt in het harde licht van de waan van de dag en schrikken van je gedachten. Meningsverschillen, ergernissen en zelfs scheidingen komen voor op dat punt in een relatie, maar paren die doorzetten raken aan elkaar verknocht, wat meer geschikt is voor levenslange liefde.

Veel mensen gaan van relatie naar relatie, verslaafd aan de gepassioneerde eerste fase om de relatie te verbreken als die fase voorbij is. Als je echt succes wilt hebben in het spel dat dating heet, geniet dan van de passie maar zie het voor wat het is en niet meer. Lees ook Klaar voor een nieuwe relatie?

5. Wordt vrienden

Als je naar liefde zoekt, kan het zijn dat als je niet direct chemie ervaart, die dat ziet als niet geschikt. Sommige mensen werken dates af alsof ze een checklist afwerken, iedereen uitsluitend waar het niet direct mee klikt. Maar dit kan een grote fout zijn.

We kennen allemaal mensen die jarenlang bevriend waren voordat ze besloten een koppel te worden en een volledig vervuld levenslang huwelijk kregen. Als jij en je date plezier hebben samen en graag in elkaars gezelschap verkeren, schrijf ze dan niet zo snel af. Ga door met plezier maken en wordt vrienden.

Houd er rekening mee dat mensen meestal vrienden hebben die op hen lijken. Misschien heeft de vriendin die je meer als een zuster ziet, een vriendin die perfect voor je is. Of de man die geen commitment wil, heeft een neef die graag een gezin wil stichten. Dat is pas succesvol daten. Je ziet het hoeft niet allemaal meteen en ogenblikkelijk resultaat te hebben.

Dating kent geen enkele garantie, en het kan een hele uitdaging zijn. Maar door de tijd te nemen om zowel jezelf als je dates te leren kennen, nemen je kansen om iemand te vinden om  een liefdevolle relatie mee op te bouwen, dramatisch toe.

Lees dit ook eens

Verantwoordelijkheid Nemen Voor Je Liefdeleven Verantwoordelijkheid nemen betekent dat je inziet dat je het zelf veroorzaakt hebt. Het woord "antwoord" zit er in; je moet jezelf (en soms anderen)...
Daten Lukt Niet? – Zo Wel! Daten lukt niet als je regelmatig soortgelijke gedachten hebt: "Alle leuke mannen of vrouwen zijn bezet", "Ik ontmoet nooit iemand die bij me past", "...
Dating Regels Waardoor Je Single Blijft Ben je nog single terwijl je boven de 40 bent? Lees dan verder hoe dating regels hier de oorzaak van kunnen zijn. Trouwens als je iets jonger bent kan...
Oude Liefdes – 3 Dingen Die Je Van Je Exen K... Een van de grootste fouten die singles maken, is dat ze  hun huidige of toekomstige relaties laten beïnvloeden door hun vorige relaties. Ze vertrouwen...