Valkuilen Uit Het Verleden Vermijden

Valkuilen verledenAls je eenmaal besloten hebt om een nieuwe partner te vinden, opent zich een veelvoud aan mogelijkheden. Je bent vol verwachting en benieuwd wat er zal gebeuren. Maar probeer de valkuilen uit je verleden te vermijden!

Je zult angst en twijfel voelen. Dat is heel normaal.

  • Hoe weet je of je klaar bent voor de liefde?
  • Hoewel je het heel graag wilt, weet je niet zeker of je de fouten uit het verleden niet zult herhalen waardoor de volgende relatie ook weer mislukt.
  • Wat als je jouw grenzen niet weet te stellen?
  • Wat als je te veel investeert in iemand die het toch niet voor je blijkt te zijn?

Deze overwegingen zijn normaal en laten zien dat het besluit om een gelukkige, liefdevolle relatie te krijgen, ook uitdagingen met zich meebrengt. Uitdagingen in je persoonlijke groei en je houding in relaties. Uitdagingen om de valkuilen uit je verleden te vermijden.

Totdat je deze angsten ziet als een signaal dat je aan jezelf moet werken en er op die manier mee omgaat, zul je niet goed durven.

Als je jouw fouten uit het verleden niet onder ogen ziet, zul je misschien denken:”Geluk in de liefde is geloof ik iets voor anderen mensen. Ik zal mijn hele leven wel alleen blijven.”

Maar dat is een verkeerde gedachte die je de verkeerde kant op stuurt. “Op ieder potje past een dekseltje”, zei mijn oma altijd. En dat is ook zo.

Verborgen patronen

Maar eerst moet je de verborgen patronen ontdekken die jouw kans om liefde te vinden en te behouden minimaliseren.

Hoewel veel van de problemen die je tegenkomt in de liefde niet echt jouw schuld zijn (slechte voorbeelden, ongezonde familiepatronen toen je opgroeide, enz.), is het wel jouw verantwoordelijkheid om ze te overwinnen.

Het goede nieuws is dat je hier zeker toe in staat bent. Het enige lastige is dat niemand anders het voor je kan doen. Het is aan jou om te investeren in het noodzakelijke werk dat je te doen staat.

Dat sommige mensen liefde vinden en anderen niet, heeft niets met het lot of niet de moeite waard zijn te maken. Het heeft met het bezit van vaardigheden te maken om een gelukkige, gezonde relatie op te bouwen, te onderhouden en te laten groeien.

Valkuilen verleden vermijden – waar te beginnen?

De beste manier om te beginnen met het creëren van een heel andere relatie dan je ooit hebt gehad, is de relatie met jezelf te verbeteren.

Alles waarin je problemen hebt in de relatie met jezelf, zullen ook problemen veroorzaken in de relaties met anderen.

Bijvoorbeeld: als je niet met respect tegen en over jezelf spreekt, zul je merken dat anderen ook zo over je gaan praten. Of je vindt dat anderen jouw problemen op moeten lossen omdat jij je eigen aandeel in het ontstaan daarvan niet ziet.

Sommige van deze patronen zullen niet direct zichtbaar zijn, maar op termijn steken ze de kop op.

  • Je zult je afvragen hoe je nu alweer een zelfde soort relatie hebt als je met je kritische vader had.
  • Of hoe je nu alweer in bed belandde met iemand die je kleineerde, net zoals je moeder deed.

Het is natuurlijk niet je vader of je moeder. Maar zij kunnen je 20, 30 of zelfs 40 jaar geleden zo behandeld hebben. Dat voelt dus heel vertrouwd voor je en waarschijnlijk heb jij jezelf sindsdien ook zo behandeld.

En als je deze patronen in jezelf niet overwint, zul je geneigd zijn ze steeds weer opnieuw te herhalen. En ook in de school van het leven mag je pas naar een hogere klas als je je les geleerd hebt!

Lees mijn boeken om je les te leren zodat je de relatie krijgt die jij wilt.

Wordt vervolgd…

Lees dit ook eens

Een Relatie Beginnen – Met Welke Reden? Bijna iedereen die single is wil op een gegeven moment een vaste relatie beginnen. Dat is goed, het is fijn om een vervullende relatie te hebben. Zoa...
Relatieproblemen? 3 Tips Om Ze Snel Op Te Lossen Heb je te maken met relatieproblemen? Dan is het belangrijk om hier direct iets aan te doen en je relatie zo snel mogelijk weer op het juiste niveau t...
Werken Aan Jezelf >> Zo Krijg Je Een Relatie Is werken aan jezelf echt nodig als je single bent en toe aan een relatie? Ik heb 3 belangrijke vragen voor je: 1. Hoe lang ben je bereid om te wac...
Ware Liefde Vinden – deel 1 Ware liefde onder de mistletoe? Het is een Engels gebruik om met Kerstmis een bosje mistletoe op te hangen in huis. Wie daaronder staat mag gekust wor...