Van Jezelf Houden Voordat Je Verliefd Wordt – 4 Redenen

Van jezelf houdenVoor de meesten van ons is liefde een opwindende opeenstapeling van emoties. Maar voor degene die niet van zichzelf houdt is het nog overweldigender. Van jezelf houden is een voorwaarde om niet te verdwalen in je zoektocht.

Verliefd worden is waarschijnlijk de mooiste en ook meest chaotische ervaring die je tegelijk kan hebben. Het is als verloren raken in een wonderlijk vreemde wereld en niet om willen kijken.

Velen van ons zijn als verloren en dolende zielen, zoekend naar iemand die de leegte in ons kan vullen. Op zoek naar onze levensgezel. We verlangen naar iemand die ons dat echte gevoel van liefde geeft, het gevoel van lief te hebben en geliefd te zijn.

Eerst van jezelf houden

Liefde is een vreemd ding. Iedereen zoekt ernaar, wanhopig zoekend en uiteindelijk verdwalend in die zoektocht. Het beste dat je kunt doen, is om eerst verliefd te worden op jezelf, op een niet egoïstische manier.

Dat is het soort liefde die nooit voorbij gaat. Het is het soort liefde dat maakt dat je jezelf gaat waarderen. Zelfliefde is essentieel om echte liefde te ervaren in je leven.

Helaas is het makkelijker gezegd dan gedaan om van jezelf te houden. Liefde is een mysterieus ding. Zelfliefde kan, net als liefde voor een ander, tegelijkertijd heel beangstigend en mooi zijn.

Het is al vaak gezegd: je kunt niet echt van iemand houden als je niet eerst van jezelf houdt. Ik heb me lang afgevraagd wat hiermee bedoeld wordt. Ik heb lang getwijfeld of dit voor mij ook waar was.

Maar gaandeweg begreep ik dat je geen liefde kunt geven die je niet hebt, niet voelt. Dus als je geen liefde voor jezelf voelt, hoe kun je dan liefde aan een ander geven?

Verliefd worden zonder zelfliefde

Je kunt bereid zijn om jezelf te geven aan iemand waar je verliefd op bent. Maar wat gebeurt er als je alle liefde geeft zonder iets voor jezelf te bewaren?

1. Je kunt de liefde van de ander niet ontvangen. Liefde is een groot gevoel. Om liefde terug te ontvangen, is een nog groter gevoel. Het is heel vervullend als liefde wederkerig is. Maar als jij jezelf geen liefde waard vindt, kan het moeilijk worden om te begrijpen wat liefde eigenlijk is.

Je kunt je partner niet volledig toestaan om van je te houden om wie je bent, omdat je ergens bang voor bent. Of het nu is dat je gekwetst zult worden of omdat je het vooruitzicht om een ander in je leven te hebben eng vindt. Jezelf geen liefde waard vinden is een tragedie want iedereen verdient liefde. Van jezelf houden maakt dat je jezelf die liefde wel waard vindt.

2. Je twijfelt voortdurend aan jezelf. De eerste paar maanden van een relatie zijn doorgaans vervuld van vreugde. Maar als je niet geleerd hebt om volledig van jezelf te houden, kan je je voortdurend afvragen “Is dit wat ik echt wil?” of “Wat doe ik hier?”

Zelftwijfel kan een gevoel van desillusie veroorzaken in een relatie, wat alleen maar zal leiden tot gevoelens van vervreemding. Als dit gebeurt, heb je het gevoel gevangen te zitten tussen hier en daar, weg willen gaan en toch steeds redenen te vinden om te blijven. Als je bezwijkt onder de twijfel of je wel of niet door moet zetten, zal doorzetten niet in je voordeel zijn.

3. Het geeft je een gevoel van rusteloosheid. Rusteloosheid in een relatie maken dat je gedachten en gevoelens ronddwalen. Als je hart rusteloos is, kun je nooit echt gelukkig zijn met wat je hebt.

Je twijfelt voortdurend aan de relatie, omdat je je blijft afvragen of je dit wel verdient of dat dit goed voor je is of dat je partner zal blijven ondanks je tekortkomingen. Het idee dat iemand van je houdt kan te overweldigend voor je zijn, zeker als je niet geleerd hebt je eigen tekortkomingen te accepteren.

4. Onzekerheden zullen een belangrijk deel van je relatie uitmaken. Onzekerheid zorgt ervoor dat je twijfelt aan je partner. Je bent er voortdurend mee bezig of je partner je zal bedriegen, of je zal verlaten of dat je wel goed genoeg bent. Er is veel moois in deze wereld en jij bent op jouw manier mooi. Jouw partner koos voor jou!

Om iemand te vinden die van je houdt om jou, om wie jij bent, moet je jezelf accepteren voor wie je bent, zonder pretenties. Want laten we eerlijk zijn, als je niet eerlijk jezelf kunt zijn, hoe kan je dan eerlijk zijn naar anderen?

Als je hebt geleerd om van jezelf te houden om wie je bent, zal de echte liefde, degene die je graag wilt, vanzelf verschijnen en hoef je er niet achter aan te zitten.

Houd van jezelf en je zult de juiste partner aantrekken.

Vond je dit een interessant artikel? Fijn als je het deelt. Je reactie is ook welkom.

Lees dit ook eens

Verliefd Worden – Per Ongeluk Op De Verkeerd... Per ongeluk op de verkeerde verliefd worden, hoe kun je dat vermijden? Een vraag die mij gesteld werd en ja, ik moest er om lachen. Per ongeluk op d...
Gewaardeerd Worden En Persoonlijke Waarden In Rela... Als we mensen beoordelen, kijken we vaak naar hun sociale gedrag. Als ze een relatie hebben, een goede baan, veel vrienden en prettig in de omgang zij...
Waarom Houden Van Jezelf Belangrijk Is Houden van jezelf, veel mensen vinden het onzin, dat kan toch niet? Je houdt van een ander of van muziek, je kat of hond of je hobby. Het wordt ook no...
Fluwelen Handschoenen Aanpak – Jouw Manier? Draag jij fluwelen handschoentjes? Maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, draag jij ze? Als dat zo is heb je er moeite mee om eerlijk te zijn...