Verlatingsangst Bij Vrouwen

Verlatingsangst bij vrouwenVerlatingsangst bij vrouwen kenmerkt zich door gedrag waarmee zij haar partner eerder van zich verwijderd dan dat ze de relatie bevordert. Haar gevoel van eigenwaarde is behoorlijk verlaagd door ervaringen in haar verleden. Ze heeft zich geïdentificeerd met een diep onverwerkt verdriet. Verlatingsangst kan hier het gevolg van zijn.

5 Symptomen van verlatingsangst bij vrouwen

Verlatingsangst bij vrouwen uit zich op verschillende manieren, waarvan ik er hieronder vijf beschrijf.

Fantaseren dat ze verlaten wordt

Vrouwen met verlatingsangst dagdromen hoe ze verlaten zullen worden. Ze zijn bang dat hun partner iemand anders heeft of dat hij op een dag met de Noorderzon verdwijnt zonder iets te zeggen. Doordat hun gedachten voortdurend met dergelijke zaken bezig zijn en ze deze gedachten moeilijk onder controle kunnen houden, worden ze achterdochtig. Want stel dat.. . het is eigenlijk de angst om niet gezien te worden in wie ze zijn en om alleen te zijn.

Als dit het geval is moet een vrouw zich bewust worden van haar negatieve gedachten en deze vervangen door positieve gedachten. Maar eerst moet ze voor zichzelf helder hebben waar ze precies bang voor is.

Te veel toegeven aan de wensen van haar partner

Een vrouw die het zelfvertrouwen mist dat zij centraal staat in het leven van haar partner, zal denken dat ze bijna perfect moet zijn om hem blijvend aan zich te binden. Ze voldoet aan iedere wens of behoefte, ook als hij dat niet verdient. met dit gedrag zal ze eerder zijn respect verliezen dat het krijgen.

Als je als vrouw dit gedrag vertoont, moet je even afstand nemen en je afvragen wat je waard bent zonder relatie. Op het moment dat je ermee begint om voor jezelf te zorgen met dezelfde aandacht die je hem geeft, zal hij je veel aantrekkelijker gaan vinden.

Andere vrouwen als een bedreiging zien

De angst dat ze inwisselbaar zal zijn veroorzaakt bij vrouwen met verlatingsangst dat ze iedere vrouw in het leven van haar man als een bedreiging ziet. Zelf al is het een oppervlakkige kennis. Ze wordt direct achterdochtig, probeert de aandacht naar zichzelf toe te trekken en doet onaardig en bot tegen hen.

Is dit het geval bij jou, stop er dan mee jezelf met anderen te vergelijken en ga jezelf zien als de bewuste keuze van je partner.

Onredelijk veel beslag leggen op zijn tijd

Verlatingsangst bij vrouwen kenmerkt zich verder dat zij vaak bang zijn voor scheiding van plaats en tijd. Zij denken dat als zij niet bij hem is, hij een poging zal doen om te ontsnappen. Daardoor vertonen zij zeer controlerend gedrag. Ze bellen of sms’en hun partner ieder uur op zijn werk en in zijn vrije tijd geeft ze hem een hele reeks dingen die gedaan moeten worden zodat hij bij haar in de buurt blijft.

Vrouwen die dit gedrag vertonen moeten zich afvragen waar deze angst om verlaten te worden vandaan komt om zo weer controle te krijgen over hun eigen gedrag in plaats over dat van hun partner.

Zichzelf terugtrekken en hem afwijzen

Sommige vrouwen, vooral zij die zich als kind afgewezen hebben gevoeld door hun vader, kunnen het moeilijk vinden om vertrouwen te hebben in de band van een liefdesrelatie. Om zichzelf emotioneel te beschermen, trekken zij zich terug. De verlatingsangst bij vrouwen lijkt dan op bindingsangst. Zij zijn niet in staat om van hun partner te genieten omdat de angst hem te verliezen te groot is.

Andere vrouwen gaan zich zo gedragen dat hij inderdaad weggaat. Zij willen voortdurend het bewijs dat hij blijft, welk gedrag ze ook vertoont. Op die manier saboteren zij de relatie met als gevolg dat er een dag komt dat hij gaat. Zij heeft dan het bewijs dat ze verlaten zal worden in plaats van dat hij blijft en zo komt ze in een vicieuze cirkel terecht.

Als je dit gedrag herkent, wordt het tijd dat je inzicht krijgt in de reden van dit saboterende gedrag en je psychologische drijfveren.

Zowel voor een verlatingsangst als een bindingsangst oplossing lees je Bindingsangst Verlatingsangst.
Daarin vind je meer informatie over, en oplossingen voor, verlatingsangst bij vrouwen.

Voor je gaat zou je me blij maken om dit artikel te delen of een reactie achter te laten.

Afb: neosiam

Lees dit ook eens

Verlatingsangst In Een Relatie Verlatingsangst in een relatie kenmerkt zich door een overdreven bezorgdheid dat de persoon waar je om geeft je zal verlaten, gevoelens van onzekerhei...
Heeft Mijn Vriend Bindingsangst? De meeste vrouwen zullen wel eens een relatie hebben gehad met een man met bindingsangst. Als jij je afvraagt "Heeft mijn vriend bindingsangst?" dan k...
Bindingsangst Overwinnen – Hoe Doe Je Dat? Je wilt wel maar je durft niet. Een relatie aangaan of volhouden. Dus wil jij jouw bindingsangst overwinnen. Je weet niet waar het vandaan komt of wat...
In 7 Stappen Naar Een Bindingsangst Oplossing Wat is de beste bindingsangst oplossing? Het zijn stapjes die je moet nemen om dit probleem op te lossen. Het is belangrijk dat je eerst erkent dat j...