Verlatingsangst In Een Relatie

Verlatingsangst in  relatieVerlatingsangst in een relatie kenmerkt zich door een overdreven bezorgdheid dat de persoon waar je om geeft je zal verlaten, gevoelens van onzekerheid, angst, een laag gevoel van eigenwaarde, paniek, angst om alleen te zijn, bezitterig en controlerend gedrag, manipulerend gedrag enzovoort. Het zijn allemaal verlatingsangst symptomen.

Voor de mensen om je heen ben je hierdoor minder aantrekkelijk en dit gedrag kan je relatie met hen ernstig ondermijnen.  Als je hierdoor je relatie saboteert, en je wordt inderdaad verlaten, heb je een litteken van die herinnering op je ziel waardoor de angst versterkt wordt en het in de toekomst moeilijker wordt om ermee om te gaan.

Mensen compenseren deze verlatingsangst op verschillende manieren. Door overdreven afhankelijk te zijn of juist door zeer onafhankelijk te zijn, niemand nodig te hebben of bijzonder wantrouwig te zijn naar anderen. Vaak hebben ze intimiteitsproblemen in hun relaties.

Je ontmoet iemand, de aantrekkingskracht en de vlinders in je buik zijn er, je voelt je fantastisch en hoopvol. Aan het begin van een relatie gaat alles goed. Als dit gevoel van euforie maar altijd kon blijven bestaan! Maar al snel begin je je onzeker te voelen, onzeker of de ander wel echt om je geeft, onzeker of je wel goed genoeg bent, aantrekkelijk genoeg of slim genoeg om de belangstelling vast te houden. Je krijgt last van allerlei verlatingsangst symptomen.

Je begint je van alles af te vragen.

Je onzekerheden ondermijnen alles wat je doet. Het domineert je gedachten, gedrag en iedere keuze die je maakt. Je wilt graag dat alles goed is en je besteedt veel tijd, energie en moeite om te voorkomen dat het verkeerd gaat. De invloed van verlatingsangst in een relatie moet je niet onderschatten.

Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor de gratis cursus.

Lees dit ook eens

Bindingsangst Bij Vrouwen Het is niet moeilijk om bindingsangst bij vrouwen vast te stellen. Vrouwen geven signalen af die hierop wijzen. Je hoeft ze alleen maar te kennen om e...
Bindingsangst Bij Mannen Kun Je Zo Herkennen Het is niet moeilijk om bindingsangst bij mannen te herkennen. Laatst kreeg ik een vraag van een lezeres hierover. Het verhaal is authentiek, al heb i...
De Invloed van Verlatingsangst in een Relatie De invloed van verlatingsangst in een relatie kan groot zijn. Liefde gedijt alleen in vrijheid en een van de verlatingsangst symptomen is nu juist dat...
Verlatingsangst Overwinnen – Je Bent Het Waa... Ook al zou je in de steek gelaten worden, dan ben je nog steeds heel veel waard. Gewoon omdat je bent wie je bent. Dat is dus niet afhankelijk van een...

Een reactie plaatsen