5 Signalen Dat Je Verliefd Bent Op Het Idee Van Liefde En Niet Op Een Persoon

Verliefd op het idee van liefdeStop ermee om de perfecte partner te vinden. Je wilt liefde van een persoon, niet van de idee van een persoon. Verliefd op het idee van liefde, het komt regelmatig voor.

Het lijkt perfecte echte liefde.

Maar dan gaat het op de een of andere manier mis.

Misschien probeer je wanhopig om het toch te laten werken. Dus praat je van alles goed en vind je allerlei redenen om ermee door te gaan. Je bent verliefd en je bent ervan overtuigd dat je de perfecte liefde hebt gevonden.

Als dit jouw situatie is, is er een grote kans dat je niet verliefd bent op de echte persoon. Integendeel, je bent waarschijnlijk verliefd op het idee van de perfecte partner.

Verliefd op het idee van liefde

We vinden het fijn om te denken dat we verliefd zijn. Romantiek. De perfecte soulmate. Iemand die ons begrijpt. Maar de waarheid is dat dit meestal een illusie van liefde is. We denken dat we weten wat liefde is en dan proberen we de situatie en de partner daar naar te vormen en aan te passen.

Of je ziet de kans op liefde. Je bent verliefd op jouw idee van de perfecte liefde of wat de perfecte romance zou zijn en probeert om het daarop te laten lijken.

Hier zijn wat signalen die er op wijzen dat je meer verliefd bent op het idee van liefde en een relatie dan dat je verliefd bent op de echte persoon:

1. Je denkt aan de toekomst met een veranderde partner.

Zie je alleen kansen als je naar je geliefde kijkt? Als je alleen maar de mogelijkheid ziet dat hij zal veranderen en in jouw ideaal zal veranderen, ben je niet verliefd op hem.

Je bent verliefd op een door jou gemaakt idee van hem. Je fantaseert hoe hij anders zal zijn als jullie eenmaal een relatie hebben of getrouwd zijn.

Als je van iemand houdt, respecteer je het anders zijn. Het kan zijn dat hij niet van dezelfde dingen houdt, en dat is oké. Je kunt beiden je eigen bezigheden hebben zonder de ander nodig te hebben.

2. Je leeft meer in de toekomst dan in het heden

Dit gaat hand in hand met het eerste signaal dat je verliefd bent op een idee en niet op een persoon.

In plaats van aandacht te besteden aan het heden en te werken aan jezelf en je relatie, leef je in de toekomst. Je toekomstige herinneringen en ideeën, daar maak je je het meest druk over.
Ja, je moet vooruit kijken met je partner maar je kunt er niet leven. Speciaal als je voortdurend fantaseert over wat er zal gebeuren, kan je humeurig maken omdat het heden daar niet op lijkt.

Leven in de toekomst richt je focus op het proberen om je vriend tot iemand anders te maken in plaats van jou te helpen om vandaag te beoordelen of deze persoon iemand is om een gezonde relatie relatie mee op te bouwen.

3. Je vergelijkt jouw relatie voortdurend met die van andere paren.

Ieder paar is anders en daar is niets mis mee.

Je raakt in de problemen als je jouw relatie gaat vergelijken met wat je ziet bij andere paren. Als je een stel tot ideaal maakt vanwege hun perfecte relatie, en je wilt dingen precies zoals zij doen, verkeer je op gevaarlijk terrein. Je wilt dan voortdurend dat je relatie anders is dan hij is.

Naar de zichtbare buitenkant van andere relaties kijken is gevaarlijk. Voornamelijk om dat wat zo perfect lijkt op social media in werkelijkheid niet zo is. Je houdt van het ideale beeld dat dit stel laat zien, en je bent niet echt geïnteresseerd in de persoon waar je mee bent.

Als je jouw relatie vergelijkt met andere paren, besteed je te veel tijd met naar buiten kijken, naar wat anderen doen. Maar je moet kijken naar je partner, zien wie dat is en je focus richten op de vraag of deze relatie al dan niet kans van slagen heeft.

4. Op papier is het perfect

Soms zien we iemand en in plaats van hem te zien voor wie hij is, vinken we checkboxjes af.

Atletisch? Check.
Mooie ogen? Check.
Goede baan? Check

Misschien delen jullie veel interesses. Jullie houden van dezelfde muziek en films. Je hebt dezelfde spirituele achtergrond. Het lijkt de perfecte match.

En misschien is het dat.

Maar als je focust op hoe perfect al deze kwalificaties je partner maken, zie je niet de echte persoon. Je ziet een collectie eigenschappen.

Je bent verliefd op een idee. Het idee dat, nu je deze goede match hebt, je ouders het ermee eens zullen zijn en je met trots naar alle diners en feesten kunt met deze persoon naast je.

Helaas, alleen omdat iemand de perfecte partner lijkt te zijn op papier, is dat niet altijd het geval. Niemand is perfect, en je moet door de buitenkant heen kijken en de persoon zien. Soms is het zo, dat zelfs al lijk je oppervlakkig gezien goed bij elkaar te passen, je op een dieper niveau niet goed voor elkaar bent.

5. Je ziet dat je zelf verandert om aan zijn verwachtingen te voldoen

In plaats van te verwachten dat je partner verandert, begin je zelf te veranderen.

Je partner is op papier perfect maar dingen gaan niet helemaal goed nu. Je wilt het ideale idee niet kwijt dus besluit je wat veranderingen door te voeren. Als je verandert om aan je partners ideaal te voldoen, zullen dingen soepeler gaan, zal hij meer van je houden en alles zal perfect zijn.

Nee, nee, nee.

We kunnen allemaal vooruit gaan. Vooruitgang betekent iedere dag een klein beetje beter zijn. Maar dat betekent niet dat je de kern van wie je bent moet veranderen alleen om je partner te pleasen en te zorgen dat hij bij je blijft.

Als iemand wil dat jij verandert in iemand anders, is het geen liefde. en ben jij meer verliefd op het idee van niet alleen zijn dan met deze persoon willen zijn.

Ga niet voor een idee

Val niet voor het idee dat je perse iemand moet hebben. Dit zorgt ervoor dat je in zee gaat met een idee in plaats een persoon.

In plaatst van iemand vinden, wie dan ook, om een leegte in je leven op te vullen, kun je beter beginnen uit te vinden wie je zelf bent en genieten van het leven in je eentje. Ben je eenmaal gelukkig met jezelf, dan heb je meer kans om anderen aan te trekken die ook blij zijn met zichzelf – inclusief potentiële partners.

Kijk naar mensen zoals ze zijn en niet of ze aan jouw idee zouden kunnen voldoen. Op termijn zul je meer vervullende relaties hebben.

Lees dit ook eens

Van Jezelf Houden Voordat Je Verliefd Wordt –... Voor de meesten van ons is liefde een opwindende opeenstapeling van emoties. Maar voor degene die niet van zichzelf houdt is het nog overweldigender. ...
Liefde Wint, Als Jij Dat Wilt – deel 4 Liefde wint als jij dat wilt. Je hebt namelijk invloed op jezelf en anderen, zowel in positieve als negatieve zin. Nu zul je dat geen nieuws vinden, j...
Verliefd Worden En Blijven Als we verliefd worden, willen we graag dat deze situatie altijd blijft bestaan. Helaas hebben we allemaal meegemaakt dat dit zomaar plotseling kan ve...
Een Onmogelijke Liefde Loslaten – Een Paar T... Het is moeilijk, een onmogelijke liefde loslaten. Je verstand zegt dat je dit moet doen maar je gevoel zegt iets heel anders. Zolang die twee niet op ...