Verliefd Worden En Blijven

Verliefd worden en blijvenAls we verliefd worden, willen we graag dat deze situatie altijd blijft bestaan. Helaas hebben we allemaal meegemaakt dat dit zomaar plotseling kan veranderen.

Als je veel mislukte pogingen achter de rug hebt om een partner te vinden, moet je begrijpen waarom iemand je afwijst en wat juist maakt dat ze blijven.

1. Relaties bestaan door het “wederzijds vervullen van behoeften”. Misschien moet je eerst weten wat de kenmerken van verliefdheid zijn. Als je verliefd wordt, vraag jezelf dan af waarom je verliefd wordt. Verliefd worden en een relatie aangaan doe je om wederzijdse behoeften te vervullen. Of je het je nu realiseert of niet, je begint aan een relatie en kiest om bij een persoon te zijn omdat je voelt dat die een aantal van je emotionele behoeften vervult.

  • Je voelt je goed als je in zijn of haar gezelschap verkeert.
  • Je hebt steeds nieuwe dingen te delen met elkaar;
  • Je voelt dat je iets kan leren van je partner, of het nu is om spiritueel vooruit te komen of verder te komen in je persoonlijke groei.
  • Je voelt je sterk als je de behoeften van je partner kunt vervullen of in staat bent om bij te dragen aan haar of zijn persoonlijke groei of welzijn.

Doe nu een stap terug en denk vanuit het gezichtspunt van je partner. Hij of zij ervaart één of meer van de bovenstaande dingen, net als JIJ.

Waardoor verliefd worden omslaat in afwijzen

Een partner gaat weg als hij of zij één of meer van het bovenstaande in de relatie met jou kwijt raakt. Een partner verlaat jou voor iemand anders omdat hij of zij één of meer van bovenstaande van een ander kan krijgen. Verliefd worden op een ander is dan voor hem of haar makkelijk.

Als je wilt dat je partner blijft, of als je hem wilt houden, denk na over wat je kunt doen of veranderen om je relatie op te bouwen.

Kom me niet vertellen dat je niet kunt veranderen omdat je nu eenmaal zo bent of zoiets. Als je niet kunt veranderen en niet leert om gebruik te maken van je innerlijke creatieve vermogens, zal je uiterlijke wereld ook niet veranderen.

2. Als mensen zich niet belangrijk voelen, zijn ze niet gemotiveerd om te blijven. Laat de ander vaak genoeg weten dat hij of zij gewaardeerd wordt en geliefd is, maar zonder eisen te stellen. De kans dat de ander verliefd wordt en blijft, is dan het grootst.

Niemand wil doorsnee zijn, makkelijk ingeruild voor iemand anders. Als iemand het gevoel heeft vervangbaar te zijn, zal die je verlaten voor iemand anders waardoor die zich wel gewaardeerd voelt.

Blijf dus nieuwe contacten maken. Bel hem of haar op en zeg iets waaruit blijkt dat het je iets uitmaakt. Maak afspraken met elkaar. Het doet er niet toe of je afgewezen wordt of een negatief antwoord krijgt. Er is absoluut niets verkeerd of lelijk aan je. Het belangrijkste is dat je het geprobeerd hebt. En als je negatieve reacties krijgt, ga je terug naar stap 1 en kijkt opnieuw naar jezelf.

Als je regelmatig faalt, zul je ook een paar winnende strategieën ontdekken! En dit is het type houding en de mentaliteit die alle succesvolle mensen gemeen hebben. Blijf volhouden, er zal een dag komen dat verliefd worden vanzelf en makkelijk gaat, zonder problemen.

Vond je dit een interessant artikel? Fijn als je het wilt delen.

Lees dit ook eens

Verliefd Worden – Per Ongeluk Op De Verkeerd... Per ongeluk op de verkeerde verliefd worden, hoe kun je dat vermijden? Een vraag die mij gesteld werd en ja, ik moest er om lachen. Per ongeluk op d...
10 Verliefdheid Symptomen Soms hebben we het zelf niet in de gaten, dat we verliefd zijn. Plotseling voelen we ons lichter en gaan we met meer plezier dan gebruikelijk naar de ...
5 Signalen Dat Je Verliefd Bent Op Het Idee Van Li... Stop ermee om de perfecte partner te vinden. Je wilt liefde van een persoon, niet van de idee van een persoon. Verliefd op het idee van liefde, het ko...
Liefde Maakt Blind, Of Niet? "Liefde maakt blind". Een bekend gezegde. Maar wat wordt daar nou mee bedoeld? Het zijn altijd anderen die het zeggen als ze niet begrijpen hoe het k...