Verliefd Worden En Blijven

Verliefd worden en blijvenAls we verliefd worden, willen we graag dat deze situatie altijd blijft bestaan. Helaas hebben we allemaal meegemaakt dat dit zomaar plotseling kan veranderen.

Als je veel mislukte pogingen achter de rug hebt om een partner te vinden, moet je begrijpen waarom iemand je afwijst en wat juist maakt dat ze blijven.

1. Relaties bestaan door het “wederzijds vervullen van behoeften”. Misschien moet je eerst weten wat de kenmerken van verliefdheid zijn. Als je verliefd wordt, vraag jezelf dan af waarom je verliefd wordt. Verliefd worden en een relatie aangaan doe je om wederzijdse behoeften te vervullen. Of je het je nu realiseert of niet, je begint aan een relatie en kiest om bij een persoon te zijn omdat je voelt dat die een aantal van je emotionele behoeften vervult.

  • Je voelt je goed als je in zijn of haar gezelschap verkeert.
  • Je hebt steeds nieuwe dingen te delen met elkaar;
  • Je voelt dat je iets kan leren van je partner, of het nu is om spiritueel vooruit te komen of verder te komen in je persoonlijke groei.
  • Je voelt je sterk als je de behoeften van je partner kunt vervullen of in staat bent om bij te dragen aan haar of zijn persoonlijke groei of welzijn.

Doe nu een stap terug en denk vanuit het gezichtspunt van je partner. Hij of zij ervaart één of meer van de bovenstaande dingen, net als JIJ.

Waardoor verliefd worden omslaat in afwijzen

Een partner gaat weg als hij of zij één of meer van het bovenstaande in de relatie met jou kwijt raakt. Een partner verlaat jou voor iemand anders omdat hij of zij één of meer van bovenstaande van een ander kan krijgen. Verliefd worden op een ander is dan voor hem of haar makkelijk.

Als je wilt dat je partner blijft, of als je hem wilt houden, denk na over wat je kunt doen of veranderen om je relatie op te bouwen.

Kom me niet vertellen dat je niet kunt veranderen omdat je nu eenmaal zo bent of zoiets. Als je niet kunt veranderen en niet leert om gebruik te maken van je innerlijke creatieve vermogens, zal je uiterlijke wereld ook niet veranderen.

2. Als mensen zich niet belangrijk voelen, zijn ze niet gemotiveerd om te blijven. Laat de ander vaak genoeg weten dat hij of zij gewaardeerd wordt en geliefd is, maar zonder eisen te stellen. De kans dat de ander verliefd wordt en blijft, is dan het grootst.

Niemand wil doorsnee zijn, makkelijk ingeruild voor iemand anders. Als iemand het gevoel heeft vervangbaar te zijn, zal die je verlaten voor iemand anders waardoor die zich wel gewaardeerd voelt.

Blijf dus nieuwe contacten maken. Bel hem of haar op en zeg iets waaruit blijkt dat het je iets uitmaakt. Maak afspraken met elkaar. Het doet er niet toe of je afgewezen wordt of een negatief antwoord krijgt. Er is absoluut niets verkeerd of lelijk aan je. Het belangrijkste is dat je het geprobeerd hebt. En als je negatieve reacties krijgt, ga je terug naar stap 1 en kijkt opnieuw naar jezelf.

Als je regelmatig faalt, zul je ook een paar winnende strategieën ontdekken! En dit is het type houding en de mentaliteit die alle succesvolle mensen gemeen hebben. Blijf volhouden, er zal een dag komen dat verliefd worden vanzelf en makkelijk gaat, zonder problemen.

Vond je dit een interessant artikel? Fijn als je het wilt delen.

Lees dit ook eens

Mannen En Verliefdheid – Wanneer Is Hij Toe ... Het antwoord op deze vraag wordt het meest gezocht door vrouwen: is hij verliefd op mij? Mannen en verliefdheid, er is niet makkelijk uit wijs te word...
Verliefdheid Tips? – Houd Jezelf In De Gaten... Ben je verliefd of niet? Als dat zo is wil je natuurlijk weten of je bij degene op wie jij verliefd bent een kans maakt. Hoe weet je of je verliefd be...
Hoe Kun Je Verliefdheid Bij Mannen Herkennen? Er zijn veel vrouwen die willen weten hoe ze verliefdheid bij mannen herkennen kunnen. Waarschijnlijk willen ze zekerheid hebben of ze een kans maken ...
De Kenmerken Van Verliefdheid En Meer Vorige keer ging het over emoties en gevoelens in liefde en relaties, en een van de belangrijkste daarvan is verliefdheid. Over de kenmerken van verli...