Verliefd Worden – Per Ongeluk Op De Verkeerde?

Verliefd wordenPer ongeluk op de verkeerde verliefd worden, hoe kun je dat vermijden?

Een vraag die mij gesteld werd en ja, ik moest er om lachen.

Per ongeluk op de verkeerde verliefd worden en “per geluk” op de goede. De meesten van ons worden voor we “per geluk” de goede treffen, een aantal keren verliefd op de verkeerde. Dat wil zeggen dat je toch niet zo goed bij elkaar past als je in aanvang dacht.

Het lijkt erop of de vraagsteller geen fouten mag maken van zichzelf. Het moet direct goed zijn en anders heeft zij per ongeluk een fout gemaakt en schaamt zij zich daarvoor.

Verliefd worden is makkelijk en als het goed is ben je als tiener herhaalde malen verliefd geweest. Zo moet je het leren en leer je ook steeds beter wie je zelf bent en wat je wel en niet leuk vindt aan anderen. Daarna zijn we vaak nog een aantal jaren bezig met volwassen worden en hebben we zo hier en daar een relatie.

Verliefd worden op de juiste persoon

Slechts enkele mensen komen heel vroeg in hun leven de ware tegen. Voor de meesten vraagt dat meer tijd en ervaring. Verliefd worden is makkelijk maar pas na enige tijd blijkt of het de goede is, dat weet je niet meteen. Wat wel zo is, is dat je door de ervaring die je opdoet, iedere langere of korte liefde je steeds dichter bij je doel brengt.

Van iedere relatie die je hebt leer je iets. Met name over jezelf. Als je tenminste naar jezelf luistert. Per ongeluk verliefd worden op de verkeerde, kan eigenlijk niet. Het is niet voor niets, je moet er iets van leren.

Begrijpen waarom een relatie geen stand hield, of jij het nu was of de ander die hem beëindigde. Zo weet je steeds beter wat je wilt. Of je nu jong of ouder bent, dat maakt niet uit. Om je bij dat proces te helpen, schreef ik een boek over het vinden van echte liefde in een nieuwe relatie. Het e-book Mannen en Relaties is bij uitstek geschikt als je toe bent aan een nieuwe, gezonde relatie.

Waarom viel je op die persoon? Wat heb je verwacht? Welk gedrag vond je leuk en welk niet? En je eigen gedrag, hoe was dat?

Je zult zien dat je keuzes steeds beter voldoen aan je wensen en verwachtingen die je hebt van een relatie. Liefde is een leerschool.

Maar als je niet meer verliefd durft te worden omdat je bang bent op de verkeerde verliefd te worden, zul je zeker niemand vinden. Door ermee bezig te zijn, kom je verder. Als je eerst zeker wilt zijn voordat jij je kwetsbaar op durft te stellen, zul je nooit iemand vinden.

Verliefd worden – durf het gewoon! Misschien wordt je dan per ongeluk verliefd op de goede! Weet je trouwens wat de kenmerken van verliefdheid zijn?

Lees dit ook eens

Verliefd Worden En Blijven Als we verliefd worden, willen we graag dat deze situatie altijd blijft bestaan. Helaas hebben we allemaal meegemaakt dat dit zomaar plotseling kan ve...
Hoe Kun Je Verliefdheid Bij Mannen Herkennen? Er zijn veel vrouwen die willen weten hoe ze verliefdheid bij mannen herkennen kunnen. Waarschijnlijk willen ze zekerheid hebben of ze een kans maken ...
Een Man Verliefd Op Je Laten Worden Een man verliefd op je laten worden, lijkt soms volstrekt onmogelijk. Toch heb je veel zelf in de hand. Het is mogelijk om hem zo te raken dat hij jou...
De Kenmerken Van Verliefdheid En Meer Vorige keer ging het over emoties en gevoelens in liefde en relaties, en een van de belangrijkste daarvan is verliefdheid. Over de kenmerken van verli...