Vertrouwen Winnen In Een Relatie – 6 Manieren

Vertrouwen winnen in relatieEen relatie zonder vertrouwen kun je nauwelijks een relatie noemen. Het vertrouwen winnen van iemand waar je graag een relatie mee wilt hebben is dan ook heel belangrijk. Vertrouwen winnen in een relatie is een belangrijke basis. Met de volgende zes manieren om vertrouwen te winnen kun je de band versterken en het vertrouwen dat je in elkaar hebt verhogen.

De eerste manier om vertrouwen te winnen in een relatie, is eerlijke communicatie. Als je beweert je goed te voelen terwijl je fronst, geef je een dubbele boodschap. Als je iets kwijt wilt, zeg het dan gewoon en houd het niet achter.

De tweede manier op vertrouwen te winnen is inlevingsvermogen. Wat maakt je partner mee of wat heeft die meegemaakt? In de familie, op het werk, noem maar op. Wordt er aan zijn of haar behoeften voldaan? Ga in de schoenen van de ander staan en stel je voor hoe het is en voelt. Als jij je kunt inleven in je partner, zul je beter contact kunnen maken en de ander meer vertrouwen en omgekeerd.

De derde manier is groei. Niets is erger in een relatie dan stagnatie. Ga samen zoveel mogelijk dingen doen zodat je elkaar leert kennen in allerlei verschillende situaties. Hierdoor kun je leren voorspellen hoe de ander zich zal gedragen. Als je bijvoorbeeld voor het eerst samen een weekend weg gaat, kun je merken dat je er op kunt vertrouwen dat je partner je helpt om het weekend te plannen en de weg weet.

De vierde manier om vertrouwen te winnen in een relatie, is om de grenzen van de relatie te testen. Dat betekent niet dat je met anderen flirt om te kijken of je partner boos wordt. Nee, het betekent dat je samen nieuwe dingen gaat doen en gaat onderzoeken wat de een en de ander al dan niet leuk vindt en waarom. Dat is de enige manier om elkaar echt te leren kennen en te ervaren of er rekening gehouden wordt met jouw wensen, verlangens en angsten.

De vijfde manier is om open kaart te spelen. Heb geen geheimen voor elkaar. Niets is dodelijker voor vertrouwen dan geheimen. Vertrouwen winnen doe je door open en eerlijk te zijn. Ga ervan uit dat alles een keer uit zal komen. Geheimen vragen heel veel energie. Die energie kun je beter gebruiken om je relatie op te bouwen.

De zesde manier om vertrouwen te winnen in een relatie, is door nee te zeggen. Als je partner zijn of haar behoeften uit, is dat heel goed. Maar je hoeft niet overal ja op te zeggen. Je partner zal je niet respecteren als je nooit nee zegt. Door te weigeren om ondergeschikt te zijn aan de wil van een ander, zul je het vertrouwen winnen van de ander.

Vertrouwen winnen in een relatie lijkt zo bezien niet moeilijk. Open, eerlijke communicatie, inlevingsvermogen, samen leuke dingen doen en je grenzen aangeven. Waarom is het voor veel mensen dan zo moeilijk? Meestal omdat zij een tekort aan zelfvertrouwen hebben. Zonder vertrouwen in jezelf is het moeilijk om het vertrouwen van een ander te winnen.

Fijn als je hieronder reageert en dit artikel deelt op een van de sociale media.

Lees dit ook eens

Voor een Goede Relatie Is Dit een Voorwaarde Een goede relatie is niet vanzelfsprekend. Maar je kunt je vooraf natuurlijk afvragen wat daarvoor nodig is. Weinig mensen schijnen hierbij stil te st...
Een Relatie Goed Houden Doe Je Zo Je hoort het regelmatig, stellen die 50 jaar en soms langer getrouwd zijn. Hoe doen ze dat? Gelukkig gaat het vaak goed maar soms gaat het fout. Wil j...
5 Dingen die Vrouwen in een Relatie Willen Dit is geschreven voor mannen. Zodat ze weten wat vrouwen in een relatie willen. Als je een vrouw bent, lees het dan ook! Om je liefdesleven en je rel...
Leren Van Vorige Relaties Heb jij weleens gewenst dat je iemand anders was? Heb je wel eens met verlangen gekeken naar een vriendin die "het" allemaal scheen te hebben? Zou je ...