Verwachtingen Van Een Relatie – Gezond of Problematisch?

Verwachtingen van een relatieWij allemaal hebben verwachtingen van een relatie en gaan die aan met verwachtingen gebaseerd op voorbeelden die we hebben gezien in familierelaties, in de media en onze eigen ervaringen met vorige relaties. Maar vasthouden aan onrealistische verwachtingen kan er de oorzaak van zijn dat de relatie onbevredigend wordt en tenslotte eindigt.

Het volgende zal je helpen om onderscheid te maken tussen gezonde en problematische verwachtingen van een relatie. Bovendien zul je door gezonde verwachtingen te hebben het vertrouwen winnen van je partner.

Respecteer veranderingen. Wat je van een relatie verwacht in de eerste fasen kan heel anders zijn dan wat je verwacht als je langer bij elkaar bent. Houd er rekening mee dat zowel jij als je partner gaandeweg zullen veranderen.

Gevoelens van liefde en passie veranderen ook. Het is gezond om deze veranderingen te waarderen en te respecteren . In de eerste zes maanden van een relatie verandert door verliefdheid en liefde letterlijk de chemie in je lichaam. Een gevestigde relatie heeft een dieper type passie dan een nieuwe relatie.

Accepteer verschillen. Het is soms moeilijk, maar wel gezond, om te accepteren dat er in je partner een aantal dingen zijn die niet zullen veranderen, hoe graag je dat ook zou willen. Helaas hebben velen de verwachting dat hun partner zal veranderen zoals zij hem of haar willen hebben. Je kunt ook de onrealistische verwachting hebben dat je partner nooit zal veranderen en altijd zal blijven zoals die nu is.

Maak je behoeften kenbaar. Hoewel het makkelijk is om te veronderstellen dat je partner je behoeften kent, is dit meestal niet het geval. En dit kan een bron van stress zijn in een relatie. Een meer gezonde benadering is om je behoeften en wensen duidelijk kenbaar te maken.

Respecteer de rechten van je partner. In een gezonde relatie is er respect voor het recht van beiden om zijn of haar eigen gevoelens, vrienden, activiteiten en meningen te hebben. Het is onrealistisch om te verwachten of te eisen dat de ander dezelfde prioriteiten, doelen en interesses zal hebben als jij.

Maak op een eerlijke manier ruzie. Paren die conflicten als een bedreiging voor de relatie zien, en dit  iets vinden om koste wat kost te vermijden, ervaren vaak dat een opeenstapeling van vage conflicten, de echte bedreiging is. In een gezonde relatie wordt er natuurlijk ook ruzie gemaakt maar op een eerlijke manier. Beiden accepteren de verantwoordelijkheid voor hun eigen aandeel in het probleem, geven toe als ze fout zitten en zoeken naar compromissen.

Jouw eigen verwachtingen van een relatie

Wat zijn jouw verwachtingen van een relatie? Verwachtingen zijn eigenlijk onbewuste eisen en omdat ze onbewust zijn, kom je er meestal pas achter wat je verwachtte als er niet aan je verwachtingen voldaan wordt. Wees dat voor!
Als jij jouw vaak onbewuste verwachtingen van een relatie helder wilt krijgen, zodat je niet weer teleurgesteld wordt, en echte liefde mogelijk wordt, lees dan mijn e-book Mannen en Relaties.

Als je al een relatie hebt, is dit de oplossing om je relatie te verbeteren.

Lees dit ook eens

Verbroken Relatie Of Onmogelijke Liefde? Soms kan een verbroken relatie op een onmogelijke liefde lijken. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen die twee. Als een relatie verbroken is met...
Liefde en Seks Lente! Tijd voor vlinders in je buik, verliefdheid, liefde en seks. Maar wanneer is het nu het één en wanneer het ander? Onze chemische huishouding we...
Een Relatie Beginnen – Met Welke Reden? Bijna iedereen die single is wil op een gegeven moment een vaste relatie beginnen. Dat is goed, het is fijn om een vervullende relatie te hebben. Zoa...
5 Dingen die Vrouwen in een Relatie Willen Dit is geschreven voor mannen. Zodat ze weten wat vrouwen in een relatie willen. Als je een vrouw bent, lees het dan ook! Om je liefdesleven en je rel...

Een reactie plaatsen