Waarom Mannen Afstand Nemen

Waarom mannen afstand nemenAlles leek zo goed te gaan, jullie voelen je tot elkaar aangetrokken, lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en dan… neemt hij afstand, laat niets meer van zich horen of negeert je als jullie elkaar weer ergens zien. Waarom mannen afstand nemen is voor veel vrouwen een raadsel. Ik zal proberen hier een antwoord te geven.

Allereerst houden alle mannen van hun vrijheid, zij zijn lang niet zo gericht op een relatie als vrouwen. Niet dat ze geen relatie willen maar ze zijn zich niet bewust van het proces dat daartoe leidt.

Als ze een vrouw leuk vinden, hebben ze daar plezier in maar als zij er te snel van uit gaat dat ze een relatie hebben, is het einde oefening. Een man verliest zijn belangstelling als hij te snel krijgt wat hij wil.

Hij heeft veel meer tijd nodig dan een vrouw om er achter te komen dat hij verliefd is, laat staan of hij een relatie wil hebben. Hij heeft tijd nodig om daar over na te denken.

Dat is voor vrouwen verwarrend. Het lijkt dan alsof hij niet weet wat hij wil. Als een man ZEGT dat hij moet nadenken over de relatie betekent dat meestal dat hij de relatie niet ziet zitten. Mannen zijn zelden rechtstreeks hierin, ze vinden het niet leuk iemand af te wijzen.

Maar als hij het niet zegt en afstand neemt, gun hem die afstand dan. Besteed geen aandacht meer aan hem. Dan is de kans groter dat hij terug komt. Gebeurt dat dan is zijn interesse gegroeid. Gebeurt dat niet, vergeet hem dan en ga door met je eigen leven en zoek een ander.

Waarom mannen afstand nemen

Zoals hierboven al gezegd, omdat ze niet relatiegericht zijn, van hun vrijheid houden en moeite hebben een vrouw af te wijzen.

Maar er zijn meer redenen waarom mannen afstand nemen en dat heeft te maken met het gedrag van een vrouw. Wat je beslist niet moet doen als mannen afstand nemen kun je hier lezen.

Mannen houden van vrouwen die:

 • Waardering hebben voor wat een man DOET;
 • Onafhankelijk zijn;
 • Een eigen mening hebben;
 • Zelfvertrouwen hebben;
 • Een vervullend leven hebben;
 • Blij zijn met zichzelf;
 • Zichzelf accepteren en zich daarnaar gedragen.

Heb je hier moeite mee dan kan ik je zeker het programma Blijvend Zelfvertrouwen aanraden.

Wil je weten hoe mannen denken, waarom mannen afstand nemen en hoe je een relatie opbouwt zonder gedumpt te worden, lees dan Mannen en Relaties, daarin ontdek je precies wat je moet doen en laten.

Lees dit ook eens

Als Mannen Afstand Nemen Voor veel vrouwen houdt het niet op als een man zegt dat hij nog niet aan een vaste relatie toe is. Hoe komt dat? Als mannen afstand nemen, luisteren ...
Beslissingen Nemen Uit Angst Of Met Vertrouwen Je zult het vast wel eens gehoord hebben: "Iedere beslissing die we nemen is óf gebaseerd op angst óf op vertrouwen." Je kunt beslissingen nemen uit a...
Met Zelfvertrouwen Je Ware Liefde Vinden Als je nog steeds single bent en en er naar verlangt dat die ene speciale in je leven komt om je leven mee te delen, plezier te hebben en samen te zij...
Liefde Aantrekken Door Zelfvertrouwen Liefde aantrekken door zelfvertrouwen is niet altijd makkelijk. De liefde kent zoveel aspecten, zoveel kanten en laat zich op zoveel manieren zien. Je...

8 gedachten over “Waarom Mannen Afstand Nemen”

 1. Mannen houden ook niet van vrouwen die hen kleineren. En andersom werkt ook niet. Relaties zijn gebaseerd op gelijkwaardigheid. Waarom is er dan zoveel ongelijkheid in de wereld?

  • Natuurlijk werkt het niet als je elkaar niet respecteert! Maar respect voor een ander begint met respect voor jezelf. Daar ontbreekt het bij veel mensen aan. Als je respect voor jezelf hebt, dat wil zeggen jezelf de moeite waard vindt, zul je anderen ook in hun waarde laten.

 2. Ik heb een vraag over dit artikel, gerelateerd aan een eigen situatie. Waar kan ik die stellen?

 3. Natuurlijk zitten mannen niet te wachten op een vrouw die niet zelfverzekerd is en hem toch wilt claimen. Wij vrouwen willen toch ook geen onzekere man die ons claimt. Lijkt me vrij logisch. En ja, mannen zijn gesteld op hun vrijheid! Het is echter nu juist de kunst om die vrijheid in een relatie te ervaren.

 4. Wat een onzin zeg. Vooral niet te serieus nemen mensen. De ene man is de andere totaal niet. Aan de schrijver van het artikel: neem jezelf aub niet te serieus en veralgemeen niet… Dat gedoe van “mannen willen niet zus en mannen willen niet zo”, amai zeg… Zo puberaal.

  • Klopt Lene, de ene man is de andere niet. De een is emotioneel volwassen en veel anderen zijn helaas de pubertijd nooit overstegen wat dit betreft.

Reacties zijn gesloten.