Waarom heb jij nog geen partner?

Geen partnerIk neem aan dat jij single bent en graag een partner wilt hebben. Vraag je eens af hoe het komt dat het nog niet gelukt is om die partner te vinden. Hieronder een aantal dingen die je dwars kunnen zitten waardoor jij geen partner hebt.

Je hebt een paar lijstjes

Je hebt goed nagedacht over wat je wel en niet wilt. Dat is goed. Je hebt een aantal lijstjes opgesteld met dingen die je wel en niet wilt terugzien in een partner. Het is heel goed om deze lijstjes eens te maken om je bewust te worden van waar je nu eigenlijk naar zoekt. Maar… ze moeten je niet in de weg gaan zitten. Het gebeurt vaak dat mensen een relatie krijgen met iemand die lang niet voor 100 procent aan hun lijstjeseisen voldoet.

Je denkt dat niemand je wil

Je denkt dat je te jong, te oud, te dik, te dun, te rijk, te arm, te weet ik veel wat bent om iemand te vinden die jou zou willen en van je kan houden. Dit zeg alles over wat jij van jezelf vindt en niet wat een ander van je vindt of zou kunnen vinden. Natuurlijk zijn er mensen die jou wel leuk vinden! De mensen die jou niet leuk vinden, laat je links liggen.

Je durft niet (meer) en daarom heb je geen partner

Je bent in de steek gelaten en voelt je gekwetst. Omdat je bang bent dat dit weer zal gebeuren, durf je je niet meer open te stellen voor nieuwe mensen, houd je de boot af en heb je geen partner. Je durft je niet meer kwetsbaar op te stellen en houdt je hart gesloten.

Je kunt niet ontvangen

Je staat niet open voor wat een ander voor je doet of tegen je zegt. Het dring niet eens tot je door hoe aardig mensen voor je zijn en tegen je zijn. Laat staan dat je er blij mee kunt zijn. Misschien denk je zelfs dat ze het niet menen. Of ze geven je niet precies wat jij wilt hebben waardoor je niet kunt zien wat ze je dan wel geven.

Je hebt maar één optie

Je weet zo precies wie je wilt hebben of hoe een partner moet zijn en wat je van een relatie verwacht dat niemand daar aan kan voldoen. Je hebt dit allemaal nauwkeurig uitgedacht en projecteert dat op een ander. Die kan daar nooit aan voldoen omdat het een door jou gemaakt beeld is en niet de werkelijkheid van hoe die ander is. Geen partner dus.

Je kent je grenzen niet

Je kent je grenzen niet waardoor je die niet aangeeft. Je kunt geen “nee” zeggen. Daardoor kom je de verkeerde mensen tegen die geen serieuze plannen hebben en ben je vaak teleurgesteld. Het kan ook zijn dat je je grenen wel kent maar er niet aan denkt dat het nodig is om die te toetsen, dat wil zeggen te kijken of de ander niet over jou grenzen heen wil gaan. Te goed van vertrouwen bent dus.

Als je dit herkent bij jezelf en toch echt heel graag die partner wilt vinden waar je gelukkig mee kunt worden, zul je voordat je weer pogingen doet om een relatie aan te gaan, eerst de relatie met jezelf moeten verbeteren.

Vond je dit een interessant artikel? Fijn als je het deelt. Je reactie is ook welkom.

Lees dit ook eens

Emoties En Communicatie – Creëer Een Relatie... Emoties en communicatie - emoties bepalen wat de uitkomst is van een gesprek, woordenwisseling of zelfs een ruzie. Stel je hebt een vervelende woorde...
Hoe Herstel Ik Van Een Gebroken Hart Een gebroken hart helen, kost tijd en het is belangrijk om er de tijd voor te nemen zodat je daarna weer met een heel hart een nieuwe relatie aan kunt...
Hoe Zoek Je Een Partner? Ben je al geruime tijd aan het zoeken naar een nieuwe partner en heb je het gevoel dat die nergens te vinden is? Dan wordt het tijd om je leven eens n...
Je Emoties Beheersen Alsof Het Geld Is Het gebeurt maar al te vaak dat het regelen en beheersen van onze financiën al onze aandacht krijgt en dat onze emotionele gezondheid opgeborgen wordt...