Wanneer Even Wachten Met Daten?

Wachten met datenNet zoals er perfecte perioden in je leven zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn er perioden dat het beter is om te wachten met daten. Wil je weten wanneer dat is, blijf lezen en zie of jouw omstandigheden kloppen met wat hieronder beschreven staat.

Als je één of meer ervan herkent, wordt het tijd om eens na te denken over de strategie en de redenen waarom jij aan het daten bent en dat eens onder de loep te nemen. Even wachten voor je weer op de versiertoer gaat.

1. Wachten met daten als een lange relatie verbroken is in de laatste zes maanden

Ook als je niet getrouwd was met je ex partner, eisen langdurige relaties hun tol als zij eindigen. Gaan daten meteen na een relatie (een rebound relatie) is niet alleen een verkeerde manier om je ex te vergeten maar kan ook rampzalige gevolgen hebben omdat de meeste mensen dan meer kwetsbaar en behoeftig zijn dan normaal.

In plaats daarvan moet je je gaan voorbereiden – voordat je er zelfs maar over denkt om weer te gaan daten. Voor de meesten van ons kost dat ongeveer zes maanden van hard werken. Waarmee ik bedoel werken aan verwerking en herstel van zelfvertrouwen.

2. Wacht met daten als iemand in je naaste omgeving overleden is

Als je een stevige relatie hebt als iemand in je omgeving overlijdt, is er geen reden om je relatie te veranderen, die kan je dan juist tot steun zijn. Maar als je net iemand hebt leren kennen of bezig bent om nieuwe mensen te ontmoeten als dit gebeurt, kun je beter een paar maanden wachten tot je hiermee verder gaat. We reageren allemaal anders op verdriet. Door te wachten met daten, gun je jezelf de tijd om je verlies te verwerken voordat je nieuwe mensen leert kennen.

3. Als je geen werk of geen huis hebt of geen van beiden

Mensen verliezen hun baan of verhuizen, dat is iets dat voortdurend gebeurt. Toch is het beter om te wachten met daten zolang je geen plek hebt die je thuis kunt noemen en geen regelmatig inkomen hebt. Richt je aandacht op het vinden van een onderkomen en inkomen. Als je dat weer hebt, zul je ook weer snel de energie en het geld hebben om te investeren in nieuwe mensen.

4. Als je niet meer bij elkaar woont maar nog niet gescheiden bent

Iedere scheiding is een uitdaging ongeacht de omstandigheden. Daten terwijl je een juridische scheiding moet regelen met iemand anders, is bijna onmogelijk. Geef jezelf tenminste een maand voor ieder jaar dat jullie samen waren om alle emoties te verwerken voordat je weer aan daten denkt.

Juist in moeilijk omstandigheden zijn we geneigd om steun te zoeken in een nieuwe relatie. Maar zo’n relatie is tot mislukken gedoemd omdat we ons dat veel te afhankelijk opstellen van de ander. Wachten met daten tot je weer goed in je vel zit, levert meer kans op succes in de toekomst. Lees ook Klaar voor een nieuwe relatie?

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Date Nooit Iemand Zonder Zelfrespect – 5 Red... Als het om relaties gaat, kent iedereen onzekerheden. Soms zijn die gevoelens begrijpelijk. Bijvoorbeeld als je nog niet weet of de man of vrouw waar ...
Nieuwe Mensen Ontmoeten – Maak Er Tijd Voor! Om je liefdeleven te verbeteren en die nieuwe partner te vinden, moet je nieuwe mensen ontmoeten. En je hebt het vast wel eens gehoord: als je ergens ...
Dating Regels Waardoor Je Single Blijft Ben je nog single terwijl je boven de 40 bent? Lees dan verder hoe dating regels hier de oorzaak van kunnen zijn. Trouwens als je iets jonger bent kan...
Succesvol Daten? – 5 Tips Om Het Leuk Te Ma... Als je zoekt naar liefde, gezelschap of iemand met wie je je zaterdagavonden door kunt brengen, zul je erop uit moeten om het te vinden. Dat betekent ...

3 gedachten over “Wanneer Even Wachten Met Daten?”

 1. Helemaal juist, dat puntje 4.
  Ik ben heel toevallig de liefde van mijn leven terug tegengekomen in het begin van mijn scheiding. Zeer slechte timing! Relatie terug stopgezet omdat het inderdaad onmogelijk is een volwaardige relatie op te bouwen.
  Hoop alleen dat het nadien nog goedkomt, want we horen bij elkaar!

 2. Goeie update, staan veel bruikbare tips in.
  Alleen een beetje jammer dat er staat: date niet zolang je geen werk hebt.
  Voor mij houd dat dan in dat ik nooit meer zou kunnen daten, want ik kan ook nooit meer werken…..

  • Dat is natuurlijk niet de bedoeling Nathalie. Wat bedoeld wordt met werk is inkomen.

Reacties zijn gesloten.