Wat Zoek Je In Een Partner?

Wat zoek je in een partner?Wat zoek je in een partner? Nu je weet wat je in een relatie zoekt – daar ging het in het vorige artikel over – wordt het makkelijker om te bepalen wat je in een partner zoekt.

Als je de vragen uit het vorige artikel voor jezelf beantwoord hebt, kun je nu een lijst maken van

  • gedrag dat je wel en niet accepteert van een ander en waarom;
  • kwaliteiten van de ander die je waardeert en waarom;
  • levensomstandigheden die je al dan niet accepteert en waarom.

Ga eens na van vorige partners wat je wel en niet plezierig vond en waarom.

Ja waarom. Die vraag is heel belangrijk. Waarom wil je iets wel of niet? Bij gedrag of omstandigheden die we niet prettig vinden is het meestal makkelijk om te zeggen waarom we dat vinden. Het wordt moeilijker als het om die dingen gaat die we wel waarderen. Maar het is oh, zo belangrijk om dat voor jezelf helder te hebben. Wat zoek je in een partner? Het wordt op deze manier snel duidelijk.

Wat zoek je in een partner als je niet weet wat je wilt?

Als je die vraag kunt beantwoorden weet je namelijk wat jouw drijfveer is om verliefd te worden op een bepaalde persoon. Zo zijn er vrouwen die zich afvragen hoe ze een man met bindingsangst verliefd kunnen maken of kunnen verleiden. Ik vraag me dan werkelijk af waarom iemand dat in vredesnaam wil.

Wat zoeken zij in een partner? Waarschijnlijk weten ze helemaal niet wat ze zoeken maar willen zij degene zijn die erdoor heen kan breken en die speciale plaats in kunnen nemen die anderen niet voor elkaar krijgen. Neem maar van mij aan dat – als het al lukt – het een relatie wordt die niet makkelijk stand houdt. Dat terzijde om duidelijk te maken wat ik bedoel.

De juiste partner vinden

Voordat je de juiste partner vindt die jou in een relatie kan geven wat je zoekt, moet je eerst zelf helder hebben wat je wilt. Dat zal duidelijk zijn. Toch zijn er genoeg voorbeelden van mensen die dit helemaal niet duidelijk hebben en toch de juiste partner vinden. Hoe komt dat?

Degenen voor wie het makkelijk is, hebben alle antwoorden op bovenstaande vragen opgeslagen in hun onderbewuste (meestal door goede voorbeelden) waardoor zij als vanzelf aangetrokken worden tot die personen met wie ze goed op kunnen schieten. Mensen bij wie dit niet zo vanzelfsprekend gaat, hebben ook antwoorden opgeslagen in hun onderbewuste maar deze antwoorden leiden hen naar de verkeerde partners.

Met name voor die laatste groep is het van groot belang de vragen uit het vorige artikel en uit dit artikel  te beantwoorden.

Wat zoek je in een partner en wat heb je zelf te bieden als partner en in een relatie? Het wordt glashelder als je dit doet.

Lees dit ook eens

Wat Is Echte Liefde? Wat is echte liefde? Lees dit, beter kan ik het niet zeggen! Ik vond een prachtig stuk dat ik je niet wil onthouden. Hieronder vind je het. Echte li...
7 Signalen Dat Hij Geen Goede Partner Is Hier zijn zeven signalen dat hij geen goede partner is en ook niet zal worden. Hij is gewoonweg niet geschikt voor een relatie. Ik schreef er ook al o...
5 Signalen Dat Je De Goede Partner Hebt Liefde kan gecompliceerd zijn. Partners kunnen elkaar soms vervelen, ruzie maken en domme dingen doen. We zijn uiteindelijk maar mensen. Maar als je m...
Hoe Zoek Je Een Partner? Ben je al geruime tijd aan het zoeken naar een nieuwe partner en heb je het gevoel dat die nergens te vinden is? Dan wordt het tijd om je leven eens n...