Wat Zoek Je In Een Relatie?

Wat zoek je in een relatieWat zoek je in een relatie? Dat vindt je waarschijnlijk een rare vraag. Want wat je zoekt dat is toch logisch? Dat wil toch iedereen? En dus heeft dat geen nadere uitleg nodig. Maar is dat wel zo? Weet jij voor jezelf wat je in een relatie zoekt? Helder en concreet?

Je zoekt een maatje, je zoekt liefde, je zoekt gezelschap, je zoekt seks, je zoekt iemand om alles samen mee te doen, je zoekt zekerheid, je zoekt veiligheid. Kortom je zoekt die allesomvattende liefde zodat je je daar nooit meer druk over hoeft te maken.

En je verwacht die relatie onverwacht zomaar te vinden. Alleen het is nog niet gelukt – helaas.

Misschien vindt je dit wel onzin en vraag jij je af wat je in vredesnaam nog aanmoet met een relatie omdat je negatieve ervaringen hebt en er niet meer in gelooft, dus wat zoek je in een relatie?

Vraag je eens goed af: wat zoek je in een relatie?

Als je wat nauwkeuriger durft te kijken naar je wensen wat betreft een relatie, zul je er achter komen dat je bepaalde verwachtingen hebt van en eisen stelt aan een relatie. Maar voor ik daarop inga eerst even dit:

Wat is een relatie eigenlijk? Het is niet hetzelfde als een partner. Een relatie heb je samen met een partner en dat maakt nu juist dat een relatie iets anders is dan een partner. Volg je het nog? Ik kan me voorstellen van niet.

Als je verschillende relaties hebt gehad, al waren het slechts affaires, zul je gemerkt hebben dat het met iedereen anders is. Dat betekent dat de relatie zelf een eigen ‘identiteit’ heeft. Jij hebt een bepaalde persoonlijkheid, de ander ook en samen zijn jullie meer dan de delen, meer dan ieder van jullie beiden op zich. En dat maakt een relatie tot wat hij is en kan worden.

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat je in een partner zoekt maar eigenlijk veel belangrijker wat je in een relatie zoekt. Pas als je dat weet, kun je gericht op zoek gaan naar iemand met wie je dat op kunt bouwen.

Van de ene relatie in de andere

Als je van de ene relatie in de andere tuimelt, hoop je steeds de goede te treffen voor wat jij wilt, zonder je af te vragen of die persoon daar wel geschikt voor is. Je verwerkt de voorgaande niet en gebruikt de een om de ander te vergeten. Zo kom je niet verder en blijf je uiteindelijk verloren achter. Dus wat zoek je in een relatie dat je niet kunt vinden?

Wat zoek ik in een relatie

Sta even stil bij jezelf en vraag je af: wat zoek IK in een relatie. Maak het nauwkeurig en concreet.

  • Wat voor leven wil je hebben samen met de ander?
  • Halen jullie het beste in elkaar naar boven? En hoe doen jullie dat?
  • Wat kun je zelf bijdragen aan jouw ideale relatie?

Moeilijke vragen? Ja, het kost tijd en verbeeldingskracht om ze te beantwoorden. Tip: kijk eens om je heen naar goede relaties in je familie- en vriendenkring. Een goed voorbeeld doet goed volgen en geeft inspiratie!

Huiswerk gemaakt? Wat zoek je in een relatie beantwoord? Dan ben je een flink eind op weg naar jouw ideale relatie. Dan ben je er klaar voor om jezelf de vraag te stellen wat je eigenlijk in een partner zoekt. Daarover de volgende keer meer.

Fijn als je dit artikel deelt hieronder of een reactie geeft.

Afbeelding: jvdberg

Lees dit ook eens

Mannen En Relaties – Hoe Zit Dat? Mannen en relaties, het lijkt een lastige combinatie. Toch zijn er miljoenen mannen met een fijne en goede relatie. En dus ook miljoenen vrouwen. Het ...
Een Relatie Beginnen – Met Welke Reden? Bijna iedereen die single is wil op een gegeven moment een vaste relatie beginnen. Dat is goed, het is fijn om een vervullende relatie te hebben. Zoa...
Voor een Goede Relatie Is Dit een Voorwaarde Een goede relatie is niet vanzelfsprekend. Maar je kunt je vooraf natuurlijk afvragen wat daarvoor nodig is. Weinig mensen schijnen hierbij stil te st...
Grenzen Stellen Voor Een Gezonde Relatie Gezonde emotionele aantrekkingskracht ontstaat als je een goede relatie met jezelf hebt. Gezonde grenzen stellen gaat je dan makkelijk af. Deze minise...

Een reactie plaatsen